Arjen pieniä iloja
"Small things matter the most" Niin luki pienen pienessä kaulanauhassa, jonka sain mukaani Rovaniemen taiaonmaisesta Santamuksesta. Paikka tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille ja illan tuolla soisin jokaisen kokevan. Illan päätteeksi paikan isäntä kiepautti kaulaamme kotiinvimisiksi pienet pullot elämäneliksiiriä ja tuon mietelauseen. 

Kun mietin päivien ja viikkojen kulua, huomaan, että ne onnen ja ilon hetket ovat hyvin pieniä. Ne ovat yksittäisiä tilanteita ja hetkiä päivässä. Ne ovat viestejä ystävältä, joka kertoo, että välittää, ne ovat lumiukon rakentamista omalla pihalla päiväkotipäivän jälkeen, ne ovat rakkaan kainalossa hetken rauhoittuminen ja kuulumisten vaihtaminen, ne ovat aamuisia hetkiä, kun pieni unenpöpperössä nojaa äitiin ja pitää tiukasti kiinni.

Koska arkeen mahtuu niin paljon kiirettä, minuuttiaikatauluja, suorittamista, väsymystä, on äärimmäisen tärkeää olla avoin näille pienille hetkille ja ammentaa niistä voimaa. Tällä viikolla highlighteiksi ovat nousseet laskiaispullan jakaminen perheen kesken, ilman kiukkuja sujuneet aamut Neidin kanssa, innostava treeni pt:n kanssa, suklaayllätys työkaverilta, Neidin into vaipattomuudesta ja pikkuhousuista on tarttuvaa - hän on niin ylpeä ja iso tyttö, että sydän pakahtuu :) Aika monta hyvää hetkeä, jotka eivät varmasti kaikki edes ole tässä.

Kortin toisella puolella ovat alkuviikon huonot yöunet ja väsymys, sateessa ja tuiskussa reippailu päiväkotiin, olemattomat ulkoilut ja totaalisen lamaantumisen aiheuttava kipuilu naistenvaivoista ja riittämättämyys töissä. Tasapainoilua joka päivä sen kivan ja vähemmän kivan kanssa.

Mites muiden viikko sujunut?
Mitä kuuluu sulle? :)

Satu

4 kommenttia

 1. Kiitos, hyvää kuuluu :) Minä olisin kyllä valmis kohtaamaan lisää arjen pieniä iloja, kun niitä ei ole juurikaan näkynyt pariin viikkoon ! Tai no kyllä kai nyt jotain atomin kokoisia, mutta kumminkin... No tämän päiväinen auringon paiste oli kyllä iso plussa :) Eihän minulla ole edes perhettä ja ystävätkin on nykyään niin kiireisiä! Mutta onneksi on Super ihana 3-vuotta täyttänyt kummityttö, jonka kanssa viettää aikaa :) Ja kunnon tilanne komiikkakin töissä piristää kummasti mieltä!

  Hyvää viikonlopun jatkoa ja ensiviikkoa teille !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko tekee mielelle ihmeitä :) Kivoja hetkiä kummitytön kanssa jatkoonkin. Tilannekomiikka on kaikkein parasta huumoria :D

   Samoin sinulle!

   Poista
 2. Kevätaurinko ja ulkoilu ovat kyllä olleet viime päivien piriste! Tänään ei kyllä ole aurinko vielä pilkahtanut, mutta toivottavasti pian taas. Kummasti tuntuu energiaa tulevan lisää valosta!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3