Arkeen totutteluaEipä siihen montaa päivää mennyt, kun flunssa löysi tiensä tähän perheeseen. Neidillä alkoi nenä valua jo muutaman päiväkotipäivän jälkeen, Mies ei ole oikein kunnolla parantunutkaan joulun seudun flunssasta ja tarttuipa jokin pöpö minuunkin viikonloppuna. Kurkkua kivistää niin, että puhuminen tuottaa tuskaa, olo on voimaton ja nenä vuotaa. 

Viikonlopuksi suunnitellut synttärihulinat Miehen kanssa peruuntuivat ja muutenkin ohjelmasta muodostui varsin kotipainotteinen, taas. Taisin jossain postauksessa kirjoittaakin, kuinka yöt ovat olleet todella rikkonaisia meillä aika ajoin. Meillä on noin kerta viikkoon ollut sellainen pohjanoteeraus, joka on tuonut mieleen vauva-ajan valvomiset, nimittäin Neiti on herättänyt itkunsekaisella hyörinällä tunnin välein ja ylös noustaan klo 6. Syitä levottomuudelle ovat ainakin painajaisunet, takahampaiden puhkeaminen, flunssa ja päiväkotiin tauon jälkeen totuttelu. Levottomuutta on jatkunut aika pitkään, ja alkoi tuntua, ettei oma pää kestä aikaisia aamuja, töitä ja sekopäisiä öitä.

Tämä on taas yksi kuuluisa vaihe, jossa selkeästi vaikuttaa useampi asia samaan aikaan. Hermojeni kannalta olen ikionnellinen ja uskon taas parempiin öihin, sillä viime yö oli taas meidän normaali eli katkeamattomat yöunet. Tuntuu, että viime viikko meni töissäkin osin sumussa tämän yösekoilun takia. Onneksi vielä ei olla oikein kunnolla sairasteltu päiväkodin aloittamisen jälkeen, siis elokuun. Instagram-kuvista bongasin, että Neidillä on ollut kuumetta viimeksi 31 viikkoa sitten! Aikamoista.

Vuoden kovin aamuhaaste koettiin myös viime viikolla, kun tiistaina meille tuli lunta ja paljon. Niin paljon, että VR perui vuoroja ja bussimatkat kesti triplat normaaliin. Oma koetinkivi oli suoriutua vaunuilla Neidin kanssa päiväkotiin, kun lumimyrsky oli pahimmillaan. Aikamoisen työn ja tuskan kautta selvisimme autoteitä pitkin kulkien. Mutta jos ajattelin syksyllä, että voi kauheata niitä sadekelejä, niin hei, ne ei ole mitään vs lumimyrsky ja auraamattomat tiet.

Positiivisia fiboja loppuun, ettei mene pelkäksi valittamiseksi. Lunta ja pakkasta on niin paljon, että kaikki kivat talvitouhut odottavat heti omalla pihalla. Eilen kävimme jäällä kävelemässä ja ei oltu ainoita. Oli täydellinen talvikeli, aurinko ja tuuleton sää. Parin viikon kokemuksella voin sanoa, että Kuomat ovat olleet lyömättömät pieniin jalkoihin lämpimän sukan kanssa. Eikä ne niin kömpelötkään ole, itseasiassa eivät lainkaan, kun alla on aina lämpösukka. Kuvat ovat eiliseltä.

Kotoilu on saanut meidät siivoamaan kaappeja ja heivaamaan tavaraa - paljon tavaraa - uusiin osoitteisiin. Tänään minulla alkaa kirpparivuoro espoolaisella lastenkirpparilla, jonne kannan Neidin vaatteet koissa 62-80cm. Kaikista merkityksellisemmät pienen vauvan jutut on laitettu sivuun serkkutytön tytärtä varten, jonka ensitapaaminen vielä odotuttaa meidän tervehtymistä. Ei sitä vaan millään ihan kaikesta tohdi luopua, vaikka vauva-aikaa meillä ei enää koetakaan. Ihana saada jotkut muistot suvun uusille tulokkaille ja näin lisätä niiden käyttöikää.

Tällä viikolla meillä on Neidin kovasti odottama testitunti lasten GYMIllä. Katsotaan, miten se sujuu ja liitytäänkö jengiin kevätkaudeksi. Kova hinku on pienellä niin muskariin kuin jumppaan. Kyselee perään päivittäin.. Pikkuhiljaa kiinni taas viikkorutiineihin :)

Miten vuoden ensimmäiset viikot ovat sujuneet?

Kivaa viikkoa,
Satu 

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi <3