Mitä kuuluu mulle?


Moikka!

Pitkästä aikaa ajattelin kertoa kuulumisia ja samalla hieman bloginkin kuulumisia. Tottahan se on, että kovin "huuma" syksyn osalta alkaa taittumaan ja  kaikkivoipaisuuden sijaan täällä elellään tasaista vaihetta. Ollaan tankattu perheaikaa koko syksy niin, että nyt on taas herännyt halu tehdä omia juttuja - järjestää aikaa itselle. Ollaan vaan fiilistelty sitä niin isosti, että eletään samassa arjen rytmissä, oltu iltaisin tosi väsyneitä ja menty viikosta toiseen vauhdilla eteenpäin. Mutta silloin kun äänensävyt alkavat kiristyä, on aika tarttua toimeen ja ottaa etäisyyttä. Tuttua?

Selväksi on käynyt sekin, että vuorokaudessa on liian vähän tunteja. Millään ei ehdi kaikkea, mitä on ajatellut. Siksi tärkeintä onkin keskittyä siihen olennaisimpaan eli omalla kohdalla perheeseen ja työhön. Töissä täysi draivi ja fokus työasioissa, kotona perheessä. Kotityöt toissijaisia, siisteys toissijaista, mutta ruokaa on pakko ehtiä laittamaan ja kaupassa käydä, jotta arki pyörii. On sujunut aika kivuttomasti. Pinaattiletut ja Kokkikartanon valmislaatikot ovat maistuneet silloin, kun ei vaan ole ehtinyt tai jaksanut.

Kuitenkaan työ ja perhe eivät riitä pitämään huolta hyvinvoinnista ja terveydestä. Liian vähän liikuntaa ja liikaa vaivoja - selkä oireilee ja niska on jäykkä. Pari viikkoa sportille on löytynyt aika tasaisesti tilaa. Se näyttää olevan elinehto sille, että olen toimintakykyinen töissä ja kotona. Onneksi on olemassa Kaylan treeniohjelmien lisäksi mm. Sworkit-sovellus, joka jeesaa eri pituisiin ja erityyppisiin treeneihin.

Neiti on sopeutunut todella hyvin päiväkotiin, että taisi olla todella sopiva aika sen aloittamiselle. Olen ollut jopa ällistynyt siitä, kuinka hän luottaa hoitajiin, on sopeutunut päiväkotiarkeen ja tykkää hoitokavereista. Ensimmäisen vasu-keskustelun jälkeen oma fiilis oli, että selkeesti ovat oppineet tuntemaan hänet ja hänen luonteensa. Olen itse ollut niin tyytyväinen koko kuvion toimivuuteen. Aamut ei aina suju ihan toiveiden mukaan, mutta muutaman ärräpään voimin niistäkin on selvitty.
Neiti on todella mainiossa iässä, ollen sellainen tuuliviiri ja häsääjä, mikä pitää aikuisen mielen virkeänä. Haluaa koko ajan olla kilpasilla, leikkiä piilosta, juosta ja kutitella - mitä villimpää, sen parempi. Isojen sänky on edelleen hakusessa, nyt meillä on yksi kiikarissa, joten se saatetaan kotiuttaa hyvinkin pian.

Mielessä siintää jo joulu ja sen valmistelut. Pitkä yhteinen perhevapaa. Siihen asti painetaankin täysillä ja sitten otetaan rennosti pyhien ajan. Pikkujoulujakaan ei ole tiedossa kuin Lumoblogien kinkerit kuun lopussa. Itsellä onkin ollut sellainen olo, että nyt haluaa olla omissa oloissaan ja rauhallisesti, eikä niinkään tukka hulmuten menossa. Pimeä vuodenaika ei sinällään edistä asiaa, joten talvea ja lunta odotellessa kotoilen rauhassa :)

Tämä rakas bloginilapseni, ystäväni ja uskottuni pian kolmen vuoden ajan. En raaski päästää irti, ainakaan hätiköidysti, mutta toisaalta laiminlyön tätä koko ajan. Mutta kun on valittava, mihin kaikkeen energiansa käyttää, niin valinta on selvä. Aikaa jossain määrin on, mutta tiukka viikko töissä esimerkiksi sekottaa pakkaa siten, että kirjoittaminen jää. Näin olleen blogi elää muun elämän ehdoilla, kuten tähänkin asti. Haastehan on se, että yhä harvemmin pääsen inspiraation iskiessä kirjoittamaan ajatuksiani ylös. Tai kun saan kirjoitettua ei ole kuvia. Kiva, jos meidän arjen höpinät ja toivottavasti jatkossa yhä enemmän vinkit ja vastaavat kiinnostavat.


Olisikin kiva kuulla, mitä kuuluu sulle? 
Miten sun syksy on sujunut, mistä energiaa pimeisiin iltoihin ja mitä haasteita arki eteen työntää juuri nyt?

Toiveikasta tiistaita,
Satu

Instagramissa @hyvavoittaa tapahtuu tällä hetkellä eniten

4 kommenttia

 1. Hei sinä ihana anonyymi, joka jätit pitkän ja kannustavan viestin. Onnistuin epähuomioissa poistamaan sen :/ kiitos myös postaustoiteesta, voisin sen hyvinkin toteuttaa :) Aamut ovat nimittäin aikamoista suoriutumista, usein ihan mallikkaasti onnistuvat, mutta yhtä usein niihin sisältyy jonkinlaista vääntöä.

  Ihanaa syksyn jatkoa sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli jäänyt kommentti kännykän kopioi-toimintoon (usein kopioin varmuudeksi kun ei tiedä jos kirjoittaessa onnistuu jotain sähläämään :)). Alla siis kommentti, johon viittaat. Terkuin Laura/Anonyymi

   Olen 2kk pikkuherran tuore 30-vuotias äiti Espoosta ja olen seuraillut blogiasi viime keväästä. Kesälomalla luin kirjoituksesi läpi alusta asti.
   Alunperin päädyin blogiisi stokken newborn settiä googlettaesani.

   Ymmärrän hyvin kuinka aika tuntuu loppuvan kesken ja tunnit vain katoavat. Halusin jättää ensimmäistä kertaa kommentin ja kertoa, että blogisi on yksi suosikeistani. Meillä mieheni kanssa takana haasteellisempi alku raskaudelle hoitojen kautta mutta kuten blogisi nimikin kertoo, hyvä voittaa (ainakin tässä meidän tapauksessa).

   Minulle haastavaa uudessa elämäntilanteessa on ollut identiteetin muutos työminästä äidiksi. Olenkin lukenut mielenkiinnolla juttusi työn ja vanhemmuuden yhdistämisestä. Olisi mielenkiintoista lukea postaus esimerkiksi teidän normaalista arkiaamusta - ihan aikataulusta, fiiliksistä ym.

   Tämä syksy on omalta osaltani todella erilainen aiempiin työntäyteisiin verattuna. Suurin haaste on opetella olemaan paikallaan ja läsnä hetkessä. Pikku hiljaa olen saanut luovuttua työsähköpostin seuraamisesta :)

   Kiitos vielä blogistasi! Arvostan todella että jaksat blogata kiireestä huolimatta :)

   Poista
 2. Moikka! Oon hetken kirjoitellut omaa blogiani ja toivoisin kovasti, jos jaksaisit käydä kurkkimassa sitä ja jättää vaikka kommentiakin! :) tällä hetkellä siellä on käynnissä kysymysten esittely, joten jos siltä tuntuu niin saa niitäkin kyseiseen postaukseen jättää. Kiitos tuhannesti etukäteen ja toivottavasti pidät lukemastasi!

  VastaaPoista
 3. Olipa kiva kuulla mitä sinulle ja perheellesi kuuluu! Työ- ja perhe-elämän yhteensovittaminen on varmasti melkoista palapeliä. Meilläkin se on joskus edessä. Tällä hetkellä olen kuitenkin kotona 4kk tyttäreni kanssa. Arki on ollut yllättävän raskasta, mutta ihanaa. Kaikesta väsymyksestä huolimatta nautin suunnattomasti olla kotiäitinä. Tästä elämänvaiheesta olen haaveillut niin pitkään. Oma aika on kuitenkin sekin ihanaa ja koitankin pitää kiinni siitä, että saan tuulettaa päätä välillä kodin ulkopuolellakin. Sitten palaa ihmeen virkistäytyneenä takaisin. :)

  Joulua ja lunta odotellaan täälläkin innokkaana. Olen kyllä ehdottomasti jouluihminen ja äärettömän kiitollinen siitä, että tänä jouluna saan viettää joulua oman lapseni ja koko perheen kanssa.

  Valoisaa joulunodotusta sinulle ja perheellesi! <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3