Perheen ja parisuhteen asialla

Kiirettä pitää ja viikot hujahtaa, mutta aina löytyy hetki suosikkisarjan tai suosikkiblogin lukuun. Tämä syksy on tuonut omalle listalleni muutamia kiinnostavia uutuuksia - kenties sinunkin? Haluan jakaa ne teidän kanssa, sillä nämä mainitsemani saattavat kiinnostaa sinuakin. Olisi huippua, jos jaatte kommentteihin omia luku- tai katselusuosikkejanne.


Havaintoja parisuhteesta -blogi, Sami Minkkinen
 
Huh, mitä ilmaisua ja tunteiden tulkintaa miesnäkökulmasta. En ymmärrä, miten vasta tänä syksynä löysin tieni Samin blogin äärelle, mutta onneksi löysin. Sadan vuoden rakkaus on upea kirjoitus parisuhteesta tässä ajassa. Sami myös nostaa kosketuksen ja läheisyyden merkityksen esiin jokaisessa kirjoituksessaan - pieniä asioita, joilla suuri merkitys. Teksti on todella sujuvaa ja oivaltavaa ajankuvaa ja saa aina minut pysähtymään.

Sanon vaan, että lukekaa ja seuratkaa. Mahtavia kirjoituksia. Lähes 90 000 tykkääjää Facebook-sivuilla! Se kertoo jotain :)Ruuhkavuosia, perhe-elämää ja siinä sivussa parisuhdetta ja lapsiperheiden haasteita ja hekumaa esiin tuova ajankohtainen ohjelma Yle TV2:sen maanantai-illoissa. Kiinnostavia artikkeleita, hauskoja nostoja ja keskustelua käydään päivittäin ohjelman Facebook-sivuilla. Kolme jaksoa takana, joista ensimmäisessä käsiteltiin lapselle omistautumista. Toisessa sitä pilaavatko lapset seksielämän ja viimeisimmässä lapsiperheiden ruokataisteluita. Ohjelman vakiokasvot eli juontaja Marja sekä kommentoijat ja heittäytyjät Jenny ja Heikki ovat mainioita hahmoja. Vieraista mieleeni on jäänyt etenkin isyydestä nauttiva Mikael Forssell, avoin Kalle Palander sekä ruokakeskustelun Henri Alen ja Emmi Kimiläinen. On ollut tosi mielenkiintoista nähdä ihmisistä tätä perhepuolta, josta he ovat avoimesti ohjelman teeman mukaisesti kertoneet.

Ohjelmaa kutsutaan osuvasti ruuhkavuosissa rämpivien kohtauspaikaksi. Osa jutuista iskee syvemmin ja toiset ei lainkaan. Joka tapauksessa jokainen jakso on antanut jotain - joskus ajattelemisen aihetta, toisinaan vertaistukea, toisinaan viihdettä. Mitäs sinä olet mieltä?
 


Lopuksi vielä minut ajatuksillaan ja osaamisellaan hurmannut psykoterapeutti Maaret Kallio, jonka pehmeä äänensävy ja oivaltavat kirjoitukset herättävät tunteita - laidasta laitaan. Maaret tulee vastaan Hesarin blogin myötä Lujasti lempeä sekä Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa. Olen myös sattumalta nähnyt joitain haastatteluja ja lukenut lehtijuttuja hänestä. Jotenkin Maaret on todella inspiroiva ja niin rautanen ammattilainen että.

Äiti ei saa olla äidille susi herätteli minut pohtimaan äitiyttä. Sitä, miten jotkin tilanteet on tuntunut vaikeilta toisten äitien kanssa ja miten tunteet välillä ohjaavat tilannetta niin, että itse ärsyynnyn tai näen toisesta äidistä hänen ärsyyntyvän. Koska koemme tilanteet joskus niin, että toinen pätee, vaikka kyse saattaa olla puhtaasta halusta kertoa oman lapsen onnistumisesta. Jotenkin äidit ovat todella herkkiä ja ottavat sen kritiikkinä, kun toisen perheen tapa eroaa omasta ja sen tuo esiin. Ja ihan sellaisetkin asiat, että onko sokeriton ja käykö lapsi potalla aiheuttaa kilpailua tai vertailua ihan turhaan. Jotenkin täytyy osata valita ihmiset joiden kanssa näitä keskusteluja käy. Äitiys vaatii itsetuntoa.

Vinkkaan vielä tekstit onnellisuudesta sekä tavallisille äideille. Ensitreffit alttarilla taas on tullut tutuksi vasta tällä kaudella ja on ollut mielenkiintoista seurata parien matkaa - nähdä haasteet ja nousut, huomata se, että kaikki on lopulta kiinni kommunikaatiosta. Ohjelmasta olen saanut monta vinkkiä keskustelutaitoihin, jotka pitäisi saada vietyä ihan käytäntöön asti. Ainakin keskustelua niiden ympärillä on riittänyt. 

Mun suosikit siinä, mitkä on sun suosikkeja juuri nyt?
Blogeja, tv-ohjelmia, kirjoja - mitä vain :)

Ihanaa viikonloppua ja pyhäinpäivää kaikille <3
Satu 

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi <3