Taaperon Särkänniemi


Toissaviikon lauantaina pakkasimme päiväkamppeet autoon ja otimme suunnaksi Tampereen ja Särkänniemen. Koko kesän suunnitteilla ollut reissu oli viime hetkeen asti epävarma, sillä Neiti oli flunssainen ja keli näytti niin epävakaalta. Starttasimme matkaan sateen uhalla ja seuraksi saimme Miehen siskon ja serkkutytön. En ole lähivuosina Tampereella käynytkään ja taas yllätyin siitä, miten nopeasti matka sinne taittuu moottoritietä ajellen. Pysähdyimme menomatkalla lounaalle ja Neiti nukkui autossa tunnin päiväunet, joten olimme Tampesteriin päästyämme saman tien valmiit koluamaan puiston syövereitä.

Lauantai 5.9. oli Särkänniemen kesäkauden viimeinen aukiolopäivä ja se näkyi väkimäärässä. Tummuva taivas ei pitänyt ihmisiä poissa, vaan parkkipaikat olivat täynnä ja porukkaa valui puistoon pitkin päivää. Ensimmäisenä ihmettelyä aiheutti päätähuumaavan metelin päästävä Tornado, joka mennä vilisti päidemme yli jo pysäköintialueella. Neiti piti visusti puntista kiinni ja ihmetteli moista.  Viisivuotias intoili laitteiden perään ja kaksivuotias viisivuotiaan perään :)  Mieli korkealla otimme rannekkeet vastaan infopisteeltä, kiinnitimme ne ranteisiin ja suuntasimme kohti huvipuiston laitteita.

Pian löysimmekin karusellin, possujunan ja leppäkertut, joissa Neiti ja serkku viihtyivät useamman kerran. Isompi serkus kävi myös Rekkarallissa ja lasten Viking-laivassa. Laitteisiin ei tarvinnut jonotella ja koko ajan tuntui, että ympärillä oli tilaa riittämiin. Käveltyä päivän aikana tulikin, niin laajalle alueelle Särkänniemi levittäytyy.Edellisestä käynnistä Särkänniemessä on jo sen verran aikaa, että puisto oli muuttunut aika tavoin. Esimerkiksi Angry Birds -alue laitteineen, kiipelytelineineen ja myymälöineen oli meille täysin uusi tuttavuus. Alue oli mielestäni puiston kivoin ja viihtyisin. Siellä oli useampi laite, joihin Neiti pääsi aikuisen kanssa ja kävi hän yksinkin pienimpien laitteissa. Riemu vasta repesikin, kun pääsimme yllä näkyvän kuvan Angry Birds Rideen. Laite alkoi yhtäkkiä hyppiä niin, että naurusta ei ollut tulla loppua - etenkään äidillä.

Taivas musteni aika lailla pari tuntia puistoon tulomme jälkeen, joten ennakoimme tilanteen ja lähdimme valumaan kohti Delfinaariota. Neiti alkoi olemaan aika kärsimätön, joten kiukun laannuttamiseen tämä hetken huilaaminen trooppisessa tilassa sopi hyvin. Delfiinit ovat joka kerta yhtä valloittavia. Itse esitys eteni kaksivuotiaan mielestä liian hitaasti, kun viisivuotias fiilisteli täysillä sympaattisia eläimiä. Särkänniemen monipuolisuus jäikin päivästä päällimmäisenä mieleen, kun vielä Delfinaarion jälkeen suuntasimme Koiramäen puolelle.
Mauri Kunnaksen Koiramäki-kirjojen henkeen toteutettu Koiramäki oli ehkä reissun odotetuin kohde. Olin lukenut paikasta useammasta blogista ja ajattelin sen sopivan juuri passelisti taaperolle. Suuntasimme saman tien katsomaan eläimiä, joista ihmettelimme lehmät, possut, hevoset, aasit ja hanhet sateen ripsiessä. Välipalalla kävimme Kahvila von Guggenböölessä, jossa Särkänniemen muiden ravintoloiden tavoin, oli suurin osa tuotteista -40% viimeisen aukiolopäivän kunniaksi. Vahva suositus vierailla huvipuistossa kauden päätöspäivänä :).

Terveselkäisenä lupauduin viisivuotiaan seuraksi Draculan linnaan. Kyseessä on sokkeloinen kiipeilyrata useammassa kerroksessa. Tällä iällä ja koolla meno ei varsinaista herkkua ollut, mutta selvisin siitä kunnialla. Seurasimme vielä tovin teatterin esitystä, jonka jälkeen matka jatkui vielä viimeisiin laitteisiin. Koiramäki jäi mieleen idyllisenä ja rauhallisena paikkana, johon on ehdottomasti tultava uudelleen - kenties paremmalla säällä.

Muutenkin koko Särkännniemi oli virkistävää vaihtelua tutuksi tulleisiin Etelä-Suomen kohteisiin verrattuna. Särkänniemi tarjoaa eri-ikäisille nähtävää ja koettavaa, että yhdessä päivässä ei edes kaikkea ehdi näkemään. Edelleen on näkemättä niin Planetaario kuin Akvaario. Tampereellekin pitäisi päästä ihan pelkkää cityä fiilistelemään.

Mikä on teidän perheen suosikkikohde kesällä?
Entä millä piristää syksyä ja talvea?

*Yhteistyössä Lumoblogit ja Särkänniemi

Satu

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi <3