Vaunuista parhaimmat Bugaboo Buffalot

En tiedä kuinka tervettä on tuntea näin jotain materiaa kohtaan, mutta täällä ollaan edelleen erittäin tyytyväisiä parin vuoden takaiseen vaunuvalintaan. Vaunujen käyttötapa ja -määrä on aika lailla muuttunut sitten vauva-aikojen, jolloin ilman niitä ei menty mihinkään. Klikkailtiin vuoroin turvakaukaloa ja vaunukoppaa runkoon kiinni. Koska minulta on pyydetty vaunupostausta, niin tämä olkoon sellainen kooste Buffaloista ja niiden ominaisuuksista kahden vuoden käytön jälkeen. Aiemmat postaukseni aiheeseen liittyen; vaunujen valinnasta, ensimmäiset käyttökokemukset ja istuinosaan siirtyminen.

Ne asiat, joihin olen vaunuissa eniten ollut tyytyväinen ovat istuinosan säädettävyys ja sen helppo käänneltävyys. Istuinosa on nykyisin lähes aina kasvot menosuuntaan ja pystyimmässä asennossa, mutta esimerkiksi auringon paistaessa silmiin tai kovassa tuulessa, saa istuinosan näppärästä käännettyä toisin päin. Lapsen painosta riippuen toki se näppäryys. Eli itse nostan edelleen istuinosan irti siten, että Neiti istuu kyydissä. Silloin vaunukopan aikaan pidin miinuksena kopan pitkähköä kokoa, niin ne murheet väistyivät istuinosaan siirtymisen myötä. Silloin mainitsin, että esimerkiksi bussissa vaunut veivät aika paljon tilaa. Myös tavarakoriin pääsy helpottui huomattavasti.

Buffaloita voisikin kutsua melkoisiksi kantojuhdiksi, sillä niihin voi ladata 23kiloisen lapsen lisäksi 6kg aisaan ja 10kg tavarakoriin. Meillä onkin tapana änkeä vaunut ääriään myöten täyteen, jos ne ovat kauppa- tai shoppailureissulla mukana. Kulkeepa niissä myös täysi arsenaali rantavarusteita kesäisin lähirannalle tai piknikviltit ja -eväät.

Tilavat, tukevat ja lähes kaikissa maastoissa hyvin rullaavat Buffalot ovat olleet meille sopivin vaunu ehdottomasti. Pääsin kerran testaamaan ystäväni Cameleoneja yhden messukäynnin ajaksi ja ne tuntuivat varsin hepposilta. Cityyn paremmin sopivilta. Me kun olemme viikoittain kärräilleet  muuallakin kuin asfaltilla. Raskainta on ollut työntää vaunuja auraamattomilla teillä talvella ja hiekalla.  Espooseen nämä isompipyöräiset ja jämäkämmät vaunut ovat olleet käytännölliset.

Neiti on juuri nyt aika passelin kokoinen istuinosaan, mutta mahtunee siihen vielä pari vuotta helposti. Miten pitkä vaunujen käyttöaika tulee olemaan, en osaa sanoa. Nyttenkin käytämme vaunuja pääsääntöisesti lähiympäristössä liikkuessa ja jos lähden julkisilla keskustaan. Autolla liikkuessa matkikset on nykyään useammin mukana tai pärjäämme ilman vaunuja. Enemmänkin haaste tällä hetkellä on saada Neiti viihtymään vaunuissa. Menohalut ovat niin kovat, että vaunuihin kiinnitettynä oleminen taitaa olla pahinta mahdollista. Syksystä alkaen näillä kuitenkin rullaillaan päiväkodin ja kodin väliä useita kertoja viikossa.

Vaunut on pysyneet hyvässä kunnossa, vaikka emme todella ole niitä juuri varjelleet. Istuinosaa on koko ajan säilytetty sisällä, mutta runkoa ulkona  katoksessa tai ulkovarastossa. Joskus talvella tilasin FB-ryhmän kautta aisaan ja kantokahvaan nahkasuojat, sillä ne osat olivat päässeet jonkin verran kulumaan. Ne myös toivat kivaa ilmettä vaunujen vaaleaan ulkonäköön. Heijastinteipit olemme lisänneet runkoon, mutta muuten vaunuja ei ole tuunailtu. Ainoat lisävarusteet, joita olemme vaunuissa käyttäneet, ovat kesäinen istuisuoja, vaunuverho ja hyttysverkko. Kesäkuomu jäi viime kesänä hankkimatta, kuten aurinkovarjokin, joita tuskin enää tänä kesänä hankimme, sillä vaunuissa ollaan vielä vähemmän kuin aiemmin.

Bugisten sadesuoja jakaa mielipiteitä ja olen itsekin sitä pukiessa sen kironnut monesti, mutta toisaalta kuulun siihen jengiin, jonka mielestä se on aika hyvä juuri sen piukkuuden takia. Kuitenkin sen venyttäminen ja repiminen paikoilleen on aiheuttanut sen, että siitä on yksi kulma rikki ja uutta ei olla saatu aikaiseksi hankkia takuun kautta.

Vaikka minulla ei ole kokemusta kuin näistä yhdistelmävaunuista, niin uskallan väittää niitä aika ylivertaisiksi tai enemmänkin ominaisuuksiltaan monipuolisiksi. Mielestäni niissä yhdistyy työntömukavuus, rullaavuus, säätömahdollisuudet, pitkä käyttöaika ja hyvä ulkonäkö. Ei haittaisi, jos painoa olisi pari kiloa vähemmän, mutta se luultavasti näkyisi taas tukevuudessa, joka nyt on optimaalinen. Suuri suositus siis näille vaunuille tältä perheeltä, tekisin saman valinnan tänäänkin, jos olisin samassa valintatilanteessa kuin pari vuotta sitten :)


Vastailen mielelläni kysymyksiin ja kerron lisää kiinnostuneille :)

SS

3 kommenttia

 1. Kiitos postauksesta! Kyllä tätä kannatti odottaa :) ja ihania kuvia,tuo teidän värivalinta on niin raikas ja erilainen kun melkein aina on mustat istuinosan ja kopankankaat :). Meillä tykätään Buffaloista myös todella paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit :) Kotikonnuilla on tullut parit samanväriset vastaan, mutta muuten kaikilla tuntuu olevan musta koppa ja off white kuomu. Täälläkin kovasti liputetaan Buffaloiden puolesta.

   Poista
 2. Mä olen mielenkiinnolla käynyt lukemassa sun kokemuksia Buffaloista, ne kun on meidän kolmoselle vahvana ehdokkaana (Emmaljunga Super Viking on toinen vaihtoehto). Jälkimmäisissä viehättää jousitus ja ilmakumit, mä suhtaudun aiempien kokemusten perusteella vähän varauksella kumipyöriin ilman kunnon jousitusta. Esikoisen vaunuilla oli nimittäin aikamoista rytyyttämistä mukulakivetyksellä tai hiekkatien pikkukuopissa. Miten sä kuvailisit menon em. alustoilla (vaunuliikkeessä kun ei harmittavasti pääse kokeilemaan kuin sileällä alustalla)?

  Kiitos :)

  t. Lilja

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3