Tunnustuksia x 11

Sain Karkkipurkki-blogin Annikalta haasteen, johon kerrankin päätin tarttua. Haasteessa oli kivoja kysymyksiä ja samalla kaivelin vanhoja reissukuvia kuvitukseksi. Täysin siitä syystä, että aloin ensimmäisenä kirjoittaa vastausta kohtaan kolme. Juttu on siten kuvitettu kesän 2011 reissukuvilla Las Vegasista ja Losista. Kertokaas muuten lukijat, onko nämä haasteet ihan höpöhöpöä vai onko niitä yhtä kiva lukea kuin minusta oli kirjoittaa? :)Walk of fame @ Hollywood

1. Mikä on tärkein päivärutiinisi?
Aamurutiinit ovat avain päivän käynnistymiseen. Samat pesut ja puunaukset sekä pari kuppia kahvia ja täyttävä aamupala antavat hyvän alun päivään. Oli edessä työ- tai kotipäivä Neidin kanssa. Ero näiden kahden välillä on se, että työpäivän aamuna puuhastelen kaikessa rauhassa yksikseni muiden vielä nukkuessa.

2. Paras kirja, jonka olet lukenut. Miksi?
Vaikein kysymys näistä. Tekisi mieli vastata vaikka Sinuhe egyptiläinen, joka on hyvä kirja, mutta en ole E:n syntymän jälkeen lukenut juuri muuta kuin kevyttä kirjallisuutta. Enkä muista mitä kaikkea sitä ennen luin! Olen joskus täällä maininnut olevani koukussa Liza Marklundiin, niin lentokentältä lomalukemiseksi ostamani Camilla Läckbergin Jääprinsessa minut vasta koukuttikin. Siinä siis kirjasarja, jonka seuraavaksi otan työn alle. Lisäksi olen lukenut vanhemmuus- ja kasvatuskirjoja, blaah. Päivittäin täällä luetaan mm. Muumeja, Puppea ja Petteri Kaniinia :)

3. Mihin olet aina halunnut matkustaa? Oletko toteuttanut haaveesi?
Haaveilin pitkään New Yorkista ja ylipäätään Amerikasta. Jos on elänyt nuoruuden ja varhaisaikuisuuden Sinkkuelämää, Frendejä, Melrose Placea ja Beverly Hills 90210:a tapittaen, niin sillä on ollut vaikutusta tähän haaveeseen. Matkustin Mieheni kanssa New Yorkiin reilun viikon lomalle toukokuussa 2009. Muistan ikuisesti sen kun lennosta ja aikaerosta tokkuraisena saavuimme Manhattanille illan hämärtyessä jakatselin taksin ikkunasta  pilviin kurkottavia rakennuksia. Pilvenpiirtäjien jono jatkui kilometreittäin. New York oli hektinen ja äänekäs, koko ajan tapahtui. Koin kaupungin samalla miellyttäväksi ja helposti lähestyttäväski, jotenkin kotoisaksi sen suuruudesta huolimatta. Kesällä 2011 palasimme Amerikkaan ja pikaisen NYC:n jälkeen suuntasimme Las Vegasiin ja sieltä Los Angelesiin. Tällä reissulla jäi mieleen, miten ihmiset olivat kaikkialla todella huomioivia ja auttavaisia. Amerikkaan voisin mennä vielä monta kertaa uudelleen, viimeistään kun Neiti on isompi.Venice Beach
Griffits Observatory

4. Haluaisitko asua ulkomailla? Missä?
En oikeastaan koskaan ole varsinaisesti halunnut asia ulkomailla. En ikinä haaveillut vaihto-oppilasvuodesta tai työskentelystä ulkomailla. Joskus satunnaisesti (muun muassa lomamatkan jälkeen) olen haaveillut, että olisihan se aikamoista asua siellä tai täällä. Mutta totuushan se on, että asuminen monessa lomakohteessa olisi sitten ihan toinen juttu. Jatkan siis lomailua :) Haaveissa on enemmänkin olla joku pidempi aika reissussa viikon tai kahden sijaan.

5. Jos saisit täyttää vaatekaapin vain yhdellä merkillä, mikä se olisi? Lasten / oma?
Vaikea kysymys, sillä on ole oikeastaan hurahtanut mihinkään lastenvaatemerkkiin totaalisesti. Enkä kyllä aikuistenkaan. Omalle kohdalleni sanoisin vaikka Zaran, sillä sieltä löytäisin monipuolisimman valikoiman arkeen ja juhlaan sopivia vaatteita. Neidin kohdalla vastaus voisi olla myös Zara, Benetton tai Next. Monta tyyliä kohtuuhinnoin. Muodikasta vai ei? ;)

6. Lempikukkasi?
Sanon lilja. Liljoja oli hääkimpussani yhdeksän vuotta sitten ja niitä saan usein Mieheltäni tai ystäviltäni merkkipäivinä. Kova kilpailija liljalle on pioni.


Las Vegas ja kolmekymppiset

Hooverin pato matkalla kohti Grand Canyonia

7. Tärkein periaatteesi äitinä?
Minulle tärkeintä on olla mukana lapseni elämässä ja olla helposti lähestyttävä vanhempi. Toivon, että omassa lapsuudessa ja nuoruudessa koetut haasteet, ovat antaneet minulle aineksia käsitellä vaikeita asioita myös oman lapsen kanssa.

8. Oma juttusi josta et luovu?
Kampaajalla käyminen! Siitä en enää osaa (halua) luopua. Parin kuukauden välein  tarvitsevat kutrini freesausta, mitä tulee pituuteen ja värin kirkastamiseen. Samalla saan kaksituntisen täysin itselleni, hyvälle kahville, seuralle, juoruamiselle ja lehtien luvulle. Ei samanlaista joutilaisuutta oikein muuten ole. Tästä omasta hetkestäni en hevillä luovu :)

9. Hetki, joka on jäänyt mieleesi. Miksi?
Hetkistä merkittävämmät ovat tietenkin tyttäreni syntymä ja ensihetket yhdessä. Mieheni tapaaminen, kihlautuminen ja naimisiinmeno ovat yhtä lailla ikimuistoisia.  Erityisen hyvin muistan tämän arkisen tilanteen vanhemmuuden alkutaipaleelta, kun E oli parin viikon ikäinen, jolloin lähdin ripsihuoltoon yksinäni - olin hänestä erossa ensimmäistä kertaa. Autolla ajaminen, radion kuunteleminen ja yksinolo omien ajatusten kanssa tuntui huumaavalta! Olimme eläneet niin symbioottisesti, että olo oli euforinen. Ero entiseen elämään tuntui vahvempana kuin koskaan. Ei ollut mitään muuta kuin tuo pienestä elämänalusta huolehtiminen.Bellagion tanssivat suihkulähteet


10. Oletko kenkä- vai laukkuihminen?
Ehdottomasti kenkä. Nykyisin en kyllä törsäile kumpiinkaan, vaan pyrin tekemään pidempikestoisia hankintoja. Joitain pikkulaukkuja on tarttunut reissuilta mukaan, mutta enää en kanna kassikaupalla huonosti istuvia korkokenkiä kotiin. Niitä riittää kaapin perällä. Pyrin ostamaan nykyisin laadukkaampaa ja vähemmän, mitä tulee laukkuihin ja kenkiin. Käytän nykyisin korkokenkiä enää ani harvoin, joten silloin kun ne jalkaan isken, niiden täytyy istua täydellisesti.

11. Lempipuuhaasi kesällä? Aikuisten/lasten kesken?
Kesässä parasta on lämpö, ulkona oleminen, pukemisen helppous ja kiireettömyys. Ystävien kanssa piknikit ja kesätapahtumat sekä illanistujaiset takapihalla ovat kesän kohokohtia. Neidin kanssa odotan, että teemme kivoja kesäretkiä lähelle ja kauemmas - käymme uimassa Tapiolan ulkoaltailla ja lähirannallamme, syömme mansikoita ja mustikoita päivittäin. Veneilemme perheen ja ystävien kanssa.


Tähän kivaan haasteeseen samoilla kysymyksillä haastan Rakkaudella Hannelen, Kaaosta ja kukkamekkoja Jonnan sekä uuden blogituttavuuden Ramsamsaan H:n!

Kivaa viikkoa, SS


8 kommenttia

 1. Mun mielestä näitä on kiva lukea :)

  Mä olen kans käynyt noissa paikoissa jenkeissä yli 10 vuotta sitten, mutta mulla ei ole siltä reissulta yhtäkään kuvaa! Mikä sääli..
  Grand Canyon on kyllä mykistävä paikka. Pitäisi päästä kyllä joskus taas uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) kiva kuulla! Tää oli niin iisi toteuttaakin ja kiva, kun sellaset jää väliin missä pitää ite alkaa ideoida uusia kysymyksiä tms..

   Joo, uudestaan minäkin halajan noihin kaikkiin ja sen lisäksi Friskoon, Hawaijille ja ehkä Floridaan.. :) Aina voipi haaveilla.

   Poista
 2. Oi kiitos haasteesta! :) Otan mielelläni vastaan <3.

  Ja kiva oli käydä sun blogissa pitkästä aikaa! En ole aikoihin käynytkään <3.

  <3 Hannele
  http://www.rakkaudellahannele.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon sun blogin superfani! Huippumatskuu kerta toisensa jälkeen :) Peukku täältä!

   Poista

Kiitos kommentistasi <3