Quinny Zapp XTRA 2 -matkarattaat

Tosiaan taannoiset pohdinnat ja vertailut matkarattaiden suhteen saivat yllättävän käänteen, sillä minulle tarjoutui mahdollisuus tehdä yhteistyötä rattaiden osalta Lastentarvikkeen kanssa. Lastentarvike tuli tammikuun blogipäivässä tutuksi, kun Teemu oli kertomassa turvaistuimista ja liikenneturvallisuuteen liittyvistä asioista. Matkarattaita heidän valikoimassa on useita kymmeniä ja valikoimaan tutustuttuani olin kiinnostunut monen teidänkin suosittelemista malleista, kuten Peg Perego Pliko Mini ja Quinny Zapp Extra 2.

Suuntasimme ennen lomamatkaa Vantaan Varistossa sijaitsevaan Lastentarvikkeen suurmyymälään, jossa on muuten sangen iso outlet-puolikin. Myymälän koko ja monipuolinen valikoima ihan kaikkea yllättivät meidät täysin - siinä matkarattaiden lomassa tuli tsekattua autoon aurinkosuojia ja viihdykkeitä takapenkin matkustajalle sekä pyörään sopivaa istuinta kesän fillariretkille. Kuten kuvista jo hieman näkeekin, on Lastentarvikkeen valikoimassa paljon perinteisen mallisia ja näköisiä matkarattaita. Kuoseja ja malleja on takuulla jokaisen budjettiin ja toiveisiin.

Peg Perego Pliko Mini on kokonsa puolesta pienehkö ja kapeahko ratas, joka taittuu vanhan ajan malliin haitarimaisesti kasaan. Todella kätevät ja nopeat kasata ja avata. Hieman yllättäin loppumetreille asti vertailussa oli myös vinkeän näköinen Nuna-ratas. Etenkin Mies piti tämän mallin tukevuudesta, keveydestä ja säätömahdollisuuksista. Minun makuuni Nuna on jopa liian vinkeä ja pienehköt pyörät herätti epäilystä, mutta täytyy myöntää. että todella miellyttävä työnnettävä. Meille matkarattaissa tärkeitä ominaisuuksia olivat tukevuus, keveys, ketteryys, pieni kasautumiskoko ja tietenkin ulkonäkö. Halusimme ehdottomasti, että rattaat saa makuuasentoon.

Quinny Zapp -rattaita minulle oli kehuttu parinkin ystävän toimesta. Lastentarvikkeella oli kolmea eri mallia - Quinny Zapp, jossa istuinosaa ei saa säädettyä, Quinny Zapp XTRA, jossa istuin liikkuu kolmeen osaan, mutta pakkauskoko jää suureksi, sillä istuin ei taitu kasaan, sekä Quinny Zapp XTRA2, joka on merkin viimeisin malli. Samalla voinee sanoa, että se on malleista kehittynein, mitä tulee ominaisuuksiin ja esimerkiksi pieneen pakkauskokoon. Vaikka kilojen puolesta rattaat eivät ole keveimmät mahdolliset, ovat ne muiden verrokkirattaiden tapaan kevyet työntää ja tukevan tuntuiset. Quinny Zapp XTRA vs Quinny Zapp XTRA2 pakattuna 


Vaikeinta oli lopulta valita kahden herkkuvärin mintun ja peachin välillä


Rattaita meille esitellyt Jassu kertoi rehellisesti kaikkien matkaratasmallien plussat ja miinukset. Mukana ollut Lastentarvikkeen Teemu sparrasi meitä heittämällä ilmoille kysymyksiä käyttötarpeesta. Ennakkosuosikkini matkarattaista oli Quinny Zapp XTRA 2, johon me myös lopulta päädyimme. Mies oli onneksi samaa mieltä :) Tiedostimme valintahetkellä  rattaiden heikkoudet - monivaiheinen kasaaminen, ei kevyimmät mahdolliset. Toisaalta tiedostimme myös plussat, joiden takia tähän malliin päädyimmekin - istuimen käännettävyys molempiin suuntiin, tukevuus, säätömahdollisuus kolmeen asentoon, pienehkö pakkauskoko, herkullinen ulkonäkö sekä Bugiksista tuttu kuppimainen istuinosa.

Pahin vääntö saatiinkin aikaiseksi, kun piti valita menopelien väri. Herkulliset minttu ja peach kun molemmat kiehtoivat, harmaa ja musta tyrmättiin samoin tein. Lähinnä Mies oli mintun kannalla ja pohti peachiä, kun minä olin hyvin pian peach-värin kannalla. Se on jotenkin niin herkullisen kesäisen näköinen ja yhdistettynä mustaan runkoon melko tyylikäs. En ikimaailmassa olisi kuvitellut meille esimerkiksi vaaleanpunaisia rattaita, mutta tämä väri on minusta oikeasti kaunis, erottuva ja kerrassaan herkullinen. Piste iin päälle olisi tietenkin Miehelle saman värinen paita ja minulle hetki sitten hankittu vaaleanpersikkainen mekko ja ei muuta kuin keskustaan..tai ehkei sittenkään.
Matkarattaat ensitestissä Lapsimessuilla


Matkarattailla rullailtiin ensi kerran Lapsimessuilla ja voin sanoa, että hyvin rullasi sisätiloissa. Auton takakontissa kasattuna ne vievät noin puolet tai jopa vähemmän Bugiksien viemästä tilasta. Näin ollen uskon, että rattaat eivät jää meillä pelkkään ulkomaanmatkailukäyttöön, vaan pääsevät pienille kotimaan rykäisyillekin mukaan. Selvää on tietenkin se, että mihinkään kummosempaan maastoon näitä ei ole tarkoitettu, mutta kapunkiin ja ostoskeskuksiin ehdottomasti.

Mahtavinta tässä yhteistyössä on se, että joku teistä lukijoistani saa nämä matkarattaat, kun emme enää käytä niitä! Matkikset ovat meillä lainassa / vuokralla / testikäytössä - miten kukin haluaa asiaa kutsua, mutta ajatus takana on, että nämä rattaat siirtyvät jossain vaiheessa blogin kautta seuraavaa lapsiperhettä ilostuttamaan. 

Miten Quinny Zappit pärjäsivät Ranskan maalla ja millaisia ajatuksia niiden ominaisuuksista heräsi reissussa ja sen jälkeen? Postaus käyttökokemuksista tulossa piakkoin, kunhan ensin kerron muutakin matkastamme :)


Au revoir siihen asti,
SS


*Matkarattaat saatu yhteistyönä8 kommenttia

 1. Ihana väri!. Pystyykö rattaiden kankaat irrottamaan pesua varten? Ja se kiinnostaisi, että miltä käytössä on tuntunut rattaat ilman turvakaarta? Itse kuvittelisin että minulla menisi hermot siihen valjaiden ainaiseen laittoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Minustakin vaunut on tosi kauniit :) Hmm...kankaiden pesu ja irrotus, uskoisin, mutten ole varma - tarkistan tämän! Näihin on saatavilla turvakaari erikseen, se oli loppunut myymälästä kun asioimme siellä eli sellainen luultavasti hankitaan vielä, vaikka hyvin sujui ilmankin. Eniten Miehellä meni hermo ainaiseen valjaiden laittoon..

   Poista
 2. Onpa hauska yhteistyö! Toki lukijana kiinnostaa, että miten nuo on sitten myöhemmin mahdollista saada... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvon ne täällä blogissa sitten ajan mittaan - en tosin vielä hetkeen :) Lastentarvike toimittaa ne eteenpäin uudelle käyttäjälle. Eihän nämä miksikään mene meidän käytössä, mutta sitä en osaa vielä arvioida, milloin arvonta olisi ajankohtainen..

   Poista
 3. Hei onpa kivasti ajateltu yhteistyö, peukku! :) meilläkin nämä pohdinnot on ajankohtaisia,sillä kuopus siirtyy kohta vaunukopasta pois. Ratasosa on rikki, joten vaunukoppa-ajan jälkeen meille jää käyttöön vaan phil & tedsin tuplat. Tuplina ne onkin kivat, mutta yksilökäytössä kaipaisin kasvot työntäjään päin - mahdollisuutta. Pitäs päättää, onko ratastarve todellinen vai keksitty, varmaan pärjättäs ihan tuplilla ja kantovälineilläkin... mutta aina sitä miettii kaikkia mitä jos -ajatuksia :) on kyllä upeat nuo teidän rattaat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heini - kirjoittelen rattaista kattavamman käyttökokemukseen pohjautuvan postauksen tuota pikaa :)

   Poista
 4. Onpa nämä kivan väriset!
  Meillä oli esikoisella aikoinaan nämä zappit mutta ihan se perus karvalakkiversio, silloin ei ollut markkinoilla vielä tuota xtra versiota jossa saisi edes selkänojaa makuuasentoon tai saatika käännettyä. Mutta olin niihin silti erittäin tyytyväinen, käytettiin niitä paljon ja pitkään, tykkäsin niistä jopa niin paljon etten hennonut myydä enää niitä eteenpäin kun käyttöä ei enää ollut vaan jemmasin ne Islalle eli muutaman vuoden olivat täysin käyttämättä varastossa. Islalla käytettiin runkoa tosi paljon kaukalon kanssa, taas aivan lyömätön kaksikko ja tykkäsin tosi kovasti mutta sitten kun Isla alkoi olemaan pidempiäkin aikoja hereillä ja käyttö matkiksille alkoi olemaan pidempiaikaista piti harkita mitä teen noiden kanssa, hankinko tuon uuden xtra2 istuimen, kokonaan uudet zappit vai haaveilemani beet ja lopulta päädyin jälkimmäiseen koska tiedän sen verran itseni, että jos jotain kovasti haluan ja koitan sitä paikata jollain toiseksi kivoimmalla niin jossain vaiheessa se kaikkein kivoin vaihtoehto kuitenkin on hankittuna. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo minustakin Beet on kyllä omaa luokkaansa..ylivertaiset, mutta ylihintaisetkin :D Eli tähän perheeseen niitä ei olisi perusteltu millään tai ehkä myymällä Buffalot :) Näin ollen uskon Zappien palvelevan hyvin meidän tarpeita ja Buffaloiden varsinaista ratastarvetta. Beet ja Buffalot on kyllä kova yhdistelmä ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi <3