Nizza taaperon kanssa, osa1

Kuten etukäteen ounastelinkin, ihastuimme Nizzaan ja lähiseutuun voimakkaasti. Jopa niin, että suosikkikohteemme Italia taitaa tipahtaa kakkospaikalle ;) Eurooppalainen meininki, rento tyylikkyys, viehättävä vanha kaupunki, vilkas rantapromenadi (Promenade des Anglais), hurmaava puistokatu uuden ja vanhan kaupungin välissä (Promenade du Paillon), ranta-alue sekä ystävällinen ja kohtelias ilmapiiri kaikkialla, siinäpä kai tärkeimmät. Hyvät shoppailumahdollisuudet, helppo liikkua julkisilla ja maistuvat ruoat juomineen, lisään listaan vielä.

Kirsikkana kakun päällä 1v 8kk ikäinen taapero, joka oli onnensa kukkuloilla aina päästessään tepastelemaan tai tanssimaan rantakadulla tai puistoissa. Joka nautti täysin rinnoin ranskalaisista leikkipuistoista, karusellin pyörteistä, kivien ihmettelystä ja heittelystä rannalla sekä lukemattomista extravälipalahetkistä ravintoloissa ja kahviloissa. Uusista makuelämyksistä jäätelö taisi kivuta Neidin listan kärkeen. Jaan nämä reissupostaukset kolmeen, niin eivät pääse paisumaan kilometrin mittaisiksi.


Ensimmäinen aamu ja aamupala Ranskassa

Vain ensimmäisenä ja viimeisenä päivänä tarvittiin takkeja


Parc du Chateu ja hienot maisemat eri puolille Nizzaa, alhaalla takana satama
Lennot Nizzaan sujuivat kohtuullisesti, mennessä oli kädet täynnä Neidin paikallaan pitämiseksi ja viihdyttämiseksi. Runsailla eväillä, kirjoilla ja iPadilla homma sujui, mutta loppua kohden alkoi väsy painaa ja kärsivällisyys loppua. Paluulennolle lähdimme Neidin uniaikaan ja saimmekin hänet unille koneeseen meidän valiimme, jossa hän ehti ottaa n. 1,5h unet, kunnes piti herättää laskeutumista varten. Arvata saattoi, että luvassa oli aikamoinen huutokonsertti. Onneksi siitä aika pian taltuttiin ja E pysyikin hereillä kotiin asti, joten yöunia jatkoimme puoli 2 aikaan yöllä. Lentojen sujuvuuden tae oli ehdottomasti oma paikka Neidille. Onneksi koneessaoli tyhjiä paikkoja mennen tullen.

Majoitus Nizzassa oli varattu Interhomen kautta vanhasta kaupungista. Otimme kahden makuuhuoneen huoneiston, jotta kaikki saisivat nukkua yönsä rauhassa. Etukäteen ajatuksissa välkähti mahdolliset meluhaitat keskeisen sijainnin miinuksena, mutta sen koommin emme sitä murehtineet. Kunnes saavuimme asunnollemme lauantai-iltana ja aika pian havaitsimme, että meininkiä ulkona riittää pitkälle yöhän ja yksinkertaiset ikkunat eivät sitä eristä. Neiti nukkui sisäpihan puolen huoneessa täydellisessä hiljaisuudessa. Me puolestaan äärimmäisen väsyneinä heräilimme ääniin ja toivoimme tämän olevan vaan lauantaista johtuvaa metelöintiä. Oikeastaan näin olikin, mutta viikon puolessa välissä pakkauduimme kaikki kolme Neidin huoneeseen ja nukuimme siellä loppuloman.

Asunnon sijainti oli perfetto palveluiden, ravintoloiden ja liikkumisen suhteen - pääsimme hetkessä kaikkialle kävellen. Emme näin ollen turvautuneet ratikkaankaan kuin pari kertaa keskustan alueella. Bussin kyytiin hyppäsimme kerran, kun kävimme Villefrance-sur-Merissä ja junalla teimme reissun Cannesiin. Niistä voisin kirjoittaa oman postauksen.
Pääaukio ja -katu Place Massena

Itkun kanssa karusellista pois ;(
 Kuten alussa luettelin olimme vallan ihastuneita Nizzan monipuolisuuteen ja helppouteen. Seikkailimme loman alkupäivät Nizzan alueella ja tutuiksi tulivat puistot, pääkadut ja sivukadut, vanha kaupunki, Parc du Chateau -kukkula sekä rannan alue ja satama. Tosiaan ensimmäistä ja viimeistä päivää lukuun ottamatta pärjäsi päivisin hyvin kesävaatteissa - shorteissa ja t-paidoissa. Illan tullen oli tarvetta pitkähihaisille, mutta kelit olivat kaikin puolin onnistuneet. Saimme toivomamme varaslähdön kesään.

Pidimme erityisesti ranskalaisten hieman pidättyväisemmästä tavasta ihastella lapsia ja huomioida heitä kuin miten oli Italiassa viime toukokuulla. Silloin Neiti alkoi itsekin ahdistumaan jatkuvast koskettelusta ja huomiosta. Nytkin hän sai ihailua ja muutaman pään paijauksen osakseen, mutta pääosin vanhukset ja tarjoilijat pidättäytyivät vilkuttelemaan E:lle. Hän moikkaili ja vilkutteli kaikkialla missä kulki. "Äitii, äitii, äitii" kuului aina kun Neitiä alkoi  jokin tilanne tai ihminen jännittämään.

Tämä oli muutenkin mitä parhain aika reissata Rivieralla. Turisteja oli muttei tungokseksi asti. Place Massenan aukiolta alkavat pääostoskadut ja -alueet olivat usein aika tukossa ja eteneminen oli hidasta, mutta muuten kaikkialla oli kohtuullisen väljää. Eli en todella hingu Nizzaan heinä-elokuussa, kun koko Eurooppa lomailee. Voisin hyvin kuvitella, että Nizzassa on miellyttävä käydä vastaavasti vielä syys-lokakuulla, kun pahin turistikausi alkaa olla ohitse.

Oikein hyvää vappuaattoa toivotellen,
SS

Piakkoin tulossa lisää reissukuulumisia!


2 kommenttia

  1. Ihanalta näyttää! Tuonne voisi joskus suunnata:) Innolla odotan postaustasi tutista vierottamisesta. Meidän 1v 7kk etsii ja pyytää tuttia nykyään jatkuvasti, vaikka se ei aiemmin ollut kovin tärkeä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3