Muumiperheen lauluretki Musiikkitalossa

Lastenkulttuuria konsertin muodossa oli luvassa perjantaina, kun suuntasimme 5-vuotta täyttäneen serkkutytön kanssa konserttiin. Paikkana Musiikkitalo ja esitysvastuussa Helsingin kaupunginorkesteri ja uudelleen sovitetut muumilaulut Eija Ahvon ja Tuukka Haapaniemen vetäminä. Muumiperheen lauluretki -levyn kappaleista jokunen on tullut tutuksi muskarissa. Serkkutyttö taas on kovasti kaikenlaisen musiikin, musisoinnin ja esiintymisen perän, joten tuumasimme tämän olevan sopiva esitys niin puolitoistavuotiaalle kuin viisivuotiaalle.

Pahoittelen kuvien laatua, kiireessä iPhonella otettuja - hups!


Koska heräsimme tähän tapahtumaan vasta viikko ennen esityspäivää, saimme liput aika lailla piippuhyllyltä. Jännitin hieman etukäteen, mitä synttärisankari tuumaa paikoistamme, kun suora näkymä ei olekaan lavan etuosaan. Tytöt olivat ennen illan esitystä ehtineet juosta ja touhuta yhdessä melkein puolitoistatuntia, että taisivat olla aika naatteja molemmat, kun viimein katsomoon kavuttiin. Musiikkitalon suuri sali oli sangen vaikuttava paikka ja onneksi istumapaikkammekin osoittautuivat kelvollisiksi.

Näimme lavan tapahtumat hyvin ja muumianimaatiot isoilta screneiltä. Neiti istui esityksen ajan sylissäni ja tyytyi ihmettelyn lisäksi osoittelemaan screenille ja sanomaan: "Muumiii". Hän oli aivan ihmeissään tapahtumasta ja jaksoi istua hyvin sylissä vajaan tunnin muumimusiikkia kuunnellen. Serkkutyttö puolestaan jäi kaipaamaan muumihahmojen esiin marssia. Hänen mittarilla eistys oli ihan jees -tasoa. Isommat lapset olisivat kaivanneet osallistavampaa ja vauhdikkaampaa menoa. Mutta oli kaupunginorkesteri jo itsessään vaikuttava. Kaipa ihanteellista lopulta olisi tutustuttaa lapsia monipuolisesti kulttuuriin, niin menevämpään kuin iisimpään menoon.

Seuraavaksi haluaisimme mennä Pikku-Papun tai Tuttiorkesterin keikalla, molemmat ovat Neidin suosikkeja. Keikkakalentereissa vaan näyttää tyhjältä, mitä tulee Espoon ja Helsingin alueisiin.

Millaisissa kulttuuritapahtumissa tai konserteissa olette käyneet taaperon kanssa?Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi <3