Tallinnassa taaperon kanssa

Alkuviikosta pakkasimme yhden yön varusteet laukkuihin ja suuntasimme eteläiseen naapuriin Tallinnaan minilomalle. Konsepti oli aika lailla sama kuin vuosi sitten - hoitoja, shoppailua, syömistä ja rentoa yhdessäoloa. Hotelliksi valitsimme tällä kertaa Tallink City Hotelin aivan Viru Keskuksen vieressä. Meillä ei ollut varsinaista hinkua päästä pulikoimaan, joten hotelli ihan keskustassa täytti tarpeemme paremmin kuin hyvin. 

Laivamatkoille varasimme molempiin suuntiin paikat Comfort class -tilasta. Olisimme hyvin pärjänneet ilmankin tätä mukavuutta, sillä niin laiva kuin hotelli ammottivat tyhjyyttään - tilaa oli vaikka millä mitalla. Menomatkan vietimme kuitenkin Comfort-tiloissa - kahvin, napsotelujen ja päivän lehtien äärellä, kun Neiti samalla kujerteli kanssamatkustajille ja juoksenteli vapaasti. Note to self: jatkossa varaamme Comfortin vasta laivalta, jos näyttää siltä, että tila on muuten kortilla. Paluumatka tehtiin Superstarilla, meno Starilla, jossa Comfort-tila ei ollut kummoinen. Kävimme hakemasta sieltä pari kertaa kahvit ja keksit, mutta muuten vietimme aikaa laivan muissa tiloissa ja lasten nurkkauksessa.

Hiussamikset <3


Tallinnassa meidät vastaanotti jopa keväinen sää. Aurinko pilkahteli aina välillä, tiet olivat sulia, eikä taivaalta satanut mitään. Neiti kävi vaunuihin päiväunille siinä vaiheessa kun laiva Tallinnan satamaan saapui eli puoli yhden aikaan. Olimme suunnitelleet, että pyörimme uniajan matkan varrella olevissa vaatekaupoissa ja sitten suuntaamme vasta hotellille. Suunnitelma onnistui osittain, mutta Neidin päiväunet ulkona jäivät lyhyiksi. Hän siis herää aina, jos metelitaso nousee liiaksi. Siksi päikyt nukutaan kotonakin sisällä. Mukaan tältä pyörähdykseltä tarttui pari löytöä Bershkasta, jonka jälkeen kirjauduimme hotellille.

Tallink City Hoteli oli puitteiltaan erittäin hyvä ja se, että siellä oli todella hiljaista lisäsi tietenkin viihtymistämme. Neiti sai kujeilla ja juoksennella vapaasti. Jopa aamupalalla muut hotellivieraat lähinnä hymyssä suin seurasivat, kun pikku-pomomme huuteli ja komenteli vanhempiaan. Kukaan ei katsonut pahalla hänen äänekästä menoaan. Hotellin oma ravintola oli niin kelpo, että söimme siellä suurimman osan aterioista. Neidillekin ystävällinen tarjoilija pyöräytti iltapuuron hetkessä. Lapsiystävällistä meininkiä, vaikka hotelli oli selvästi enemmän bisnesmatkaajien suosiossa. Ainakin tuolloin. 

Olimme varanneet tilavamman deluxe-huoneen, jossa meillä olisi hieman enemmän tilaa touhuta. Yöt samassa tilassa ovat olleet aiemminkin haaste, joten sitä pelkäsimme tälläkin reissulla, että Neiti pitäisi meitä hereillä läpi yön. Asiaahan ei helpottanut se, että E oli vielä vähän räkänen ja yskäinen. Hotellihuoneen ilmastointi ja huoneilman kuivuus saivat omankin olon tuntumaan kipeältä. Yö ei siis sujunut aivan toivotusti Neidin ähistessä ja yskiessä. Siihen päälle vielä tyynyhaaste, niin unet jäivät vähäisiksi.

Olimme varanneet molemmille hemmotteluhoidot hotellin kauneushoitolasta ja ne olivat enemmän kuin paikallaan. Kokovartalohieronta huonosti nukutun yön jälkeen oli kuin taivaanlahja. Reissu sujui siis tuttuja kaavoja noudattaen, eikä sisältänyt mitään yllätyksiä. Teimme pikapyörähdyksen Viru Keskukseenkin, mutta hankinnat jäivät ohuiksi. 

Tallinnassa minua eniten edelleen hämmästyttää asiakaspalveluammateissa työskentelevien ihmisten töykeys. Sanoisin, että joka toinen on ystävällinen ja joka toinen on kuin ei huomaisikaan. Olemme käyneet Miehen kanssa vuodesta 2004 kylpylälomilla Virossa ja vieläkään joka paikassa ei tunne oloaan tervetulleeksi. Suomessa moista asiakaspalveluasennetta ei katsottaisi hyvällä. Hemmotteluhoidoissa varsinkin asiakaspalvelu ja hoidon laatu vaihtelee paljon. Paljon Tallinna on muuttunut ja kehittynyt, mutta toisaalta ei nimeksikään. Esimerkiksi satamasta keskustaan päin kulkevien teiden soisi olla hyväkuntoisia, sillä sadat turistit niitä päivittäin tallustelee.


Tallinnan vaatelöydöt - shaping-farkut Zarasta ja paitamekko Bershkasta ;)


Yhden yön miniloma kotiympyröistä tekee todellakin tarvittavansa - irrottaa arjesta ja saa kaipaamaan omaan sänkyyn. Tämä oli juuri sopiva breikki taas tähän väliin. Sain tehtyä kosmetiikkahankinnatkin laivalta, kun arjen luottotuotteista pari oli loppumaisillaan. Täydellinen ajoitus taxfree-ostoksille. Seuraavaksi suunnitteilla on aurinkoloma huhtikuun lopulla, kun tämän loman viimeisiä rippeitä on vietetty hiihtäen ja ystäviä nähden. Huomenna palaan taas töihin, mutta Mies jatkaa lomailua vielä muutaman päivän. Kohta otamme suunnaksi Oittaan hiihtoladut ja Angry Birds -puiston. 

Leppoisaa sunnuntaita itse kullekin, SS


2 kommenttia

Kiitos kommentistasi <3