Vuodelle 2015 toivon

Terveyttä. Ei ole terveyttä tärkeämpää asiaa. Se on todella konkretisoitunut syksyn aikana, kun puoliso on ollut koko ajan enemmän tai vähemmän kipeä. Enkä puhu edes mistään vakavasta sairastamisesta, vaan sellaisesta pitkittyneestä flunssaviruskierteestä. Joka kuitenkin on vaikuttanut siten, että kaikki tekeminen on ollut nollissa tai sen varassa, mitä minä jaksan Neidin kanssa puuhata. Juuri kun olo on kohentunut ja olemme hetkeksi päässeet normaaliarkeen, pystyneet tekemään suunnitelmia päivää pidemmälle, on tauti iskenyt uudelleen. Näin myös vuoden vaihtuessa. Täten toivoisin terveempiä päiviä tälle vuodelle.

Liikunnan iloa. Jep, niin kulunut virsi aloittaa kuntoremontti uuden vuoden alussa, mutta kyllä se on suunnitelma. Saada takaisin liikunnan ilo säännöllisen liikkumisen kautta. Hiihtokelit tuntuvat karkaavan kauas tulevaisuuteen, mutta salille ja ryhmäliikuntatunneille voi suunnata heti tänään. Selkä oireilee tätä liikkumattomuutta tehden minusta jäykän kuin rautakanki. Ja vanhan. Tässä kohdin on iso parantamisen paikka. Onneksi motivaatiota ja tsemppaajia löytyy. Kenties asetan itselleni välitavoitteen ja lopullisen palkinnon, jotta motivointipuoli on kunnossa. Miten Sinä motivoit itseäsi liikkumaan?


 Ihania hetkiä vuonna 2014!


Energiaa ruoasta. Vähemmän lohturuokaa ja enemmän energisoivaa puhdasta ruokaa. Kaipaan uudenlaisia arkiruokia, mikä edellyttää uusien reseptien metsästämistä keittokirjoista ja netin uumenista. Kun syö ruokaympyrän mukaisesti suurimman osan viikosta, ei yhtenä päivänä herkuteltu korvapuusti aiheuta sen suurempia tunnontuskia. Luultavasti tarvitsen aika tiukan startin alkuun ja sitten voin höllätä hieman. Kaikki turha "höttö" pitää ensin siivota kaapeista pois.

Aikaa perheelle. Meillä on tehty hieman muutoksia Neidin hoitokuvioihin, jotta pystymme jatkossakin käymään molemmat töissä (minä edelleen osa-aikaisesti), olemaan Neidin kanssa paljon kotona sekä viettämään myös vapaa-aikaa kolmisin. Kirjoittelen tästä kuvioista oman postauksen tulevaisuudessa. Toivon oppineeni syksystä jotain ja pystyväni reagoimaan asioihin jo ennen kuin ne kriisiytyvät. Hengähtämään, ottamaan aikaa sekä itselle, perheelle että parisuhteelle. Totta kai aina tulee olemaan kiireellisiä aikoja, sitä ei pysty täysin välttämään, mutta ettei jäisi kovin pitkäksi aikaa päälle sellainen suorittamis-kiire-stressaaminen.

Hetkiä ystävien kanssa. Aikaa ystävien kanssa ei voi olla ikinä liiaksi. Tuntuu, että lähes aina tapaamiset jäävät liian lyhyiksi ja sellaista täysin kiireetöntä aikaa on hyvin vähän. Huomasin senkin, että jos ystävien näkemisen jättää ns. leijumaan ilmaan, että joo soitellaan ja katellaan, niin silloin tapaamiset vaan lykkääntyvät ja aikaa ei ikinä ole. Kalenteriin siis merkitään jatkossa säännöllisesti treffejä ystävien kanssa - viini-iltoja, yhteisiä treenejä, kahvitteluja, shoppailuja ja tietenkin myös niitä ystäväperhemenoja. Tätä kaikkea toivon mahtuvan vuoteemme paljon.

Lomamatkaa/matkoja. Täällä kovasti matkakuumeillaan ja kevään aikana on tarkoitus pitääkin lomaa kahdessa otteessa. Toisena ainakin suuntaamme johonkin lämpimämpään, mutta tämä kaikki on vielä suunnittelun alla. Lisää myöhemmin.

Varsinaisia lupauksia en tehnyt lainkaan. Nämä ovat enemmänkin ajatuksia ja toiveita näin uuden vuoden alussa. Jossain vaiheessa pitääkin sitten tarkastella, kuinka nämä ovat toteutuneet.

Olisi kiva kuulla, millaisia lupauksia tai aikeita Te olette tehneet tälle vuodelle?

 Rentoa viikonloppua, SS

3 kommenttia

 1. Hyvää alkavaa vuotta teille koko perheelle ja mukavaa kun olet taas linjoilla!

  Samansuuntaisia toiveita on täälläkin uudelle vuodelle. Tärkeimpänä kaikesta toivon terveyttä. Meillä mies on potenut kipeää selkää ja sen seurauksena pahoja uniongelmia koko poikamme vauvavuoden 2014 eikä loppua ole näkyvissä. Tunnelma kotona ei ole ollut katossa ja lapsenhoito on hyvin suurelta osin ollut omalla vastuullani. Enemmän kuin mitään, toivon siis tulevalta vuodelta terveyttä ja sen myötä aidosti mukavaa arkea ja perhe-elämää.

  Jatkossa olisi mukava kuulla millä keinoin teillä on pidetty tunnelmaa yllä ja arkea rullaamassa kun toinen vanhempi sairastaa. Lisäksi olisi kiva kuulla töihinpaluusta, E:n hoitojärjestelyistä, ruokavaliosta ja kehittymisestä eli ihan perusjutuista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistä Peppi! Voihan, ei teidänkään tilanne kuulosta kivalta. Se on sina läheisille raskasta, kun perheenjäsen sairastaa pitkään - on tauti mikä hyvänsä, saati jtn todella vakavaa. Meidän perheessä on myös kokemuksia selkävaivoista ja niiden vihottelusta vuosien ajan. Nyt selkä vihottelee minulla ja vuosia sitten Miehellä. Toivottavasti hoito ja lääkärit ovat osaavia ja siten edesauttavat tervehtymistä.

   Oma selkäni pysyy ihan hyvänä, kunhan liikun ja pidän siten itsestäni huolta. Mutta varsinaista välilevy tms. vaivaa ei ole todettukaan.

   Toivon Teille terveempää tätä vuotta<3 on varmasti raskasta hoitaa vauvaa pääosin yksin. Toivottavasti teillä on muita auttavia käsiä tarjolla. Palaan varmasti ehdottamiisi teemoihin ajan mittaan :)

   Poista
 2. Ihanaa alkanutta vuotta!

  Hyvin samansuuntaisia toiveita on täälläkin. Toivon, että huolehtisin tänä vuonna paremmin itsestäni - saisin itsekin liikkumaan aktiivisemmin sekä muistaisin välillä käydä hemmotteluissa, rentoutua sekä ottaa omaa aikaa. Huomaan välillä, että uppoudun täysin tähän kotiäitiyteen ja mammalandiaan ja samalla unohdan pitää itsestäni niin hyvää huolta kuin haluaisin. Liikuntakärpänen on kadonnut, liekkö lennellyt salille minua karkuun? Pitäisiköhän lähteä sitä sieltä etsimään.. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3