Pastaa, pakkasia & pienen potilaan hoitamista

Saimme viimein siivottua joulun pois nurkista ja sen myötä iski pieni sisustusinto. Uutta keväistä verhoa pitäisi saada vanhojen tummien ympärivuotisten verhojen tilalle. Mikä parasta, Mies itse ehdotti tätä. Samalla kun joulukoristeet ja kuusi poistuivat alkoi koti näyttää niin paljaalta. Meillä on kodissamme muutamia keskeneräisyyksiä ja viimeistelmättömyyksiä, vaikka olemme asuneet tässä osoitteessa pian seitsemän vuotta.

En ole ikinä ollut mikään sisustusintoilija, vaan lähinnä hankkinut kotiin ne tarpeelliset jutut ja sitten viimeistely on antanut odotuttaa niin tässä kuin aiemmissa asunnoissa. Olen henkilö, joka on viime viikolla ensimmäistä kertaa elämässään selannut Finnish Design Shopin tuotetarjontaa etsiessäni säilytysratkaisuja. Pidän toki tietyistä designtuotteista, mutta en oikeastaan ole minkään perään. Stockmannin kahviloissa tosin ihastun yhä uudelleen Work-valaisimeen, mutta tuskin sitä koskaan kuitenkaan kotiutan. Ketään muuta täällä, jolle sisustus ei ole intohimo?

Kerran pari vuoteen heräämme Miehen kanssa siihen, että sisustusproggiksia voisi ottaa työn alle. Viimeksi teimme isompia muutoksia yläkerrassa, kun valmistauduimme E:n syntymään. Samoin tänä syksynä E:n huonetta on järjestelty uusiksi ja jossain vaiheessa, ei tosin vielä, on hankintalistalla isojen tyttöjen sänky. En kyllä ymmärrä, miten tuo ipana siellä sitten malttaa pysyä, joten kiirettä siihen ei ole. Hän ei ole osoittanut mitään intoa kiivetä pinniksestä pois ja on siellä varsin tyytyväinen. TrippTrappista hän nykyään yrittää kiivetä pois harvase päivä.
Otsikossa viittaan pakkasiin, joita ei enää loppiaisen jälkeen ole juuri näkynyt. Pelkkää vettä ja harmautta. Tiet ovat niin liukkaita, että ulkona kävely voi viedä sairaalaan. Neiti sai jonkun viruspöpön viime viikonloppuna. Lauantai-iltana hän tuntui lämpimältä ja oli itkuinen ja takertuva. Sunnuntaina Neiti oli kipein, mitä hän on vielä koskaan ollut. Reppana pötkötteli sylissäni koko päivän, oli itkuinen, kiukutti, väsytti, syötiin olemattomasti ja katsottiin tallenteita. Onneksi olemme alkaneet tallentaa Neidille Ylen musaohjelmia (Musarullaa, Musatoosa ja Muista laulaa). Olin päässyt unohtamaan, mitä sairaan lapsen hoitaminen on, sillä Neiti on viimeksi ollut kunnon flunssassa viime talvena.

Eräänäkin yönä, kun olin kuutisen tuntia rampannut häntä paijaamassa unille 20-30min välein, tajusimme lopulta laittaa suppoja. Johan helpotti ja Neiti sai viimein nukuttua rauhassa. Nimittäin oraaliliuokset, Burana tai Panadol, ei tämän Neidin suusta alas mene. Itkun kautta sain pari kertaa pienen määrän tuikattua, pari kertaa onnistui hedelmäsoseen seassa, mutta huudon määrä oli nolla supon kanssa ja teho täysi kymppi.

Tänään tarkastutimme Neidin kunnon vielä lääkärillä ja limaisuutta lukuunottamatta kaikki oli hyvin. Olemme säästyneet täysin korvatulehduksilta! Saimme sekä antihistamiinia että limaa irrottavaa liuosta lopputaudin ja yskän nitistämiseen. E on ollut jo pari päivää lähes oma itsensä. Takertuu kovasti minuun, mutta niin se ei juuri normaaliarjesta poikkea.


Katkarapu-inkivääri-chili-pasta eli Safkaa-kirjan Tiikerirapu-inkivääripasta :)


Varsinaisia suuria muutoksia ruokavalioon ei vielä ole tehty, mutta lisäyksiä sen sijaan on. Tämä AC:n teksti sai minut oivaltamaan, että juuri näin se on. Se on nähty miljoona kertaa, että dieetit ja nollatoleranssit vaan lisäävät mielitekoja. Olen lisännyt päivittäistä vedenjuontia, hedelmien ja kasvisten määrää ja vaihtanut kahvipullat tummaan suklaaseen ja/tai taateleihin. Tämä on vasta alku kohti parempaa vointia ja turvotuksen poistoa, mutta pienistä asioista se lopulta lähtee. Puuro on palannut aamupalan paikalle raejuustoineen ja välipalana syön rahkaa. Kuvassa näkyvä pasta-annos on loppiaiselta, kun kokeilin Safkaa-kirjan reseptiä. Kaapista löytyi tiikerirapujen sijaan katkarapuja, mutta niilläkin pasta oli sopivan maistuva. Keveähkö, mutta inkivääri, chili ja valkosipuli antoivat mukavasti potkua. Meillä syödään yleensä pinaattipastaa (kuten kuvassa), joka on peruspastaan verrattuna hieman maistuvampaa. 

Katsotaan nyt kun tuo Mies tuosta tervehtyy, että millainen terveystaisto täällä alkaa. On huomattavasti helpompaa, kun olemme molemmat mukana muuttamassa ruokavaliota, eikä niin, että toinen syö ituja ja toinen makkaraperunoita. Siihen asti popsitaan pastaa surutta :)


Onko muilla aikeita tehdä elämäntaparemppaa?
Ketä muuta turvottaa juhlapyhien jälkeen?
Leppoisaa viikonloppua,
SS
 

2 kommenttia

  1. Herkkuja olisi tarkoitus vähentää ja annoskokoja pienentää.. Aina kun ei tarvitse santsata vaikka olisi ollut kuinka hyvää ruokaa tahansa. ;)

    VastaaPoista
  2. Täällä myös otettiin hedelmät makeisten tilalle, myös ruuat teen itse enkä enää osta kaupasta ja pikaruokaloista valmista. Myös ruokaisat salaatit tullut taas kuvioihin, oli päässyt jo ihan unohtumaan kuinka hyviä ne olikaan! Näin nyt menty pari viikkoa.Täällä iso painonpudotus (-30kg) taka-ajatuksena tänä vuonna ja ensimmäistä kertaa päästin irti päähänpinttymästä, että olisin vain dieetillä. Nyt sen sijaan opettelen uudet, terveelliset elämäntavat lopuksi elämää, koska haluan voida tuntea itseni näin hyväksi tulevaisuudessakin, enkä enää palata entiseen.

    Sillä mitä syö, on ihan oikeasti iso merkitys ja itsekin ymmärsin sen vasta nyt. Jatkuva väsymys ja voimattomuus, apaattisuus, vatsakivut, ihottumat, finnit hävisivät minulta alle kahdessa viikossa ruokavalion muututtua. Ja noita vaivoja en takaisin enää ole huolimassa kun ne saa pidettyä näinkin helposti poissa :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3