Viikkokatsaus #46

Viime viikko soljui harmonisesti eteenpäin. Alkuviikko pyhitettiin töille ja loppuviikko perheelle. Pääsimme pitkästä aikaa kaikki kolme uimaan yhdessä ja se on edelleen todella kivaa. E polskii ja ui pallon perässä, touhuaa lastenaltaassa sekä saunoo vimmatusti. Hän on hitusen alkanut jännittämään selällään kellumista, mutta muuten sukeltaminen ja uiminen näyttää edelleen olevan E:n mieleen. Uinnin jälkeinen vakio on syödä lounas uimakoulun touhuja seuraten ja sen jälkeen kuluttaa loput energiat katsomossa kontaten, kiipeillen ja kävellen. Sitten Neiti on erittäin valmis 2,5h päiväunille.
Kun viime viikolla oli puhetta päikkärikriisistä, niin se on menneen talven lumia tällä viikolla :) Tilanteet muuttuvat hyvin nopeasti näköjään. Toissaviikko oli selvästi jokin poikkeus, kun nyt taas päiväunet ovat olleet entisenpituiset eli poikkeuksetta 2h - nukkuu hän sisällä tai ulkona. Nyt siis sisälläkin on ollut pitkiä päiväunia. En sitten tiedä, mikä unikuvioita edellisellä viikolla sotki, mutta pääasia, että nyt ollaan taas ruodussa. Olipa nimittäin yksi poskihammaskin ilmestynyt Neidille, että sitä taidettiin ainakin jossain välissä tehdä.


Instagram @hyvavoittaa


Viime viikolla saatiin myös yksi erittäin paljon päänvaivaa aiheuttanut hankinta maaliin, nimittäin ostettua talvikengät Neidille. Päätimme lopulta unohtaa Stonzit, kun alkoi näyttää siltä, että kävelyn oppimiseen ei ole enää pitkä matka. Ostimme Superfitin talvikengät ja ei paljon muuta suustani ole tullut kuin kehuja kengistä. Ne on helppo sujauttaa jalkaan, ne ovat kevyet ja lämpimät, Neiti E pysyy niillä kiitettävästi pystyssä ja kengät ovat vedenkestävät. Aiemmin en siis tiennyt yhtään mistä puhuin, kun luulin pienten lasten talvikenkien olevan kankeita ja painavia, mutta eiväthän ne olleet lainkaan sellaiset. Nämä ainakaan. Aivan huiput. 

Minulla alkoi viime viikolla sarjahoito kasvojen pigmenttiläiskien vaalentamiseen. Hoitojakso kestää viisi viikkoa, sisältää viisi hoitoa sekä ihoa vaalentavat kotihoitotuotteet. Tästä tulossa kattavampi postaus piakkoin. Aivan luksusta päästä pariksi tunniksi hoidettavaksi ja hierottavaksi, ja tietenkin kovat odotukset ovat hoidon tehoamisenkin suhteen.


Instagram @hyvavoittaa


Meillä oli aivan mahtava reissu läheiseen lastentarviketaivaaseen (Lastenhuone.fi), kun kävimme eräänä iltana hakemassa lahjan 2-vuotiaalle. E kulki pitkin liikettä Miehen taluttamana ja hoki: "Ep-pa, ep-pa, ep-pa, pa, pa,pa" Aivan sekaisin onnesta ihmetteli siis hevosia ja kaikenmaailman päällä istuttavia eläimiä. Työnsi kaikkia mahdollisia nukenvaunuja ja ostoskärryjä, ihmetteli kaikkea mitä ympärillä näkyi. Pitääkin alkaa miettiä taaperolle kivoja joululahjatoiveita.


Instagram @hyvavoittaa


Viikonloppu oli synttäreitä lukuunottamatta tervetulleen ohjelmaton. Mies iltavuoroissa ja tytöt kotosalla. Lauantaina pieni lipsahdus kauppareissulla, kun äiti veteli juustohampparin ja E sai Ella´s Kitchenin puffitseja pussin. Saatiin illaksi vielä seuraa serkkutytöstä ja tädistä, niin jo oli meteli taattu. Täällä tanssi niin isot kuin pienet peput Ti-Ti nallen tahtiin. Voi sitä riemua E:llä, kun serkkutyttö ovesta pelmahtaa <3

Viimeinen kuva on aivan ihastuttavan Neiti S:n synttärijuhlista. Siellä touhuttiin niin keittiöaskareiden, ruoanlaiton kuin nukenvaunujen parissa. Kuten arvasinkin, niin E:llä riitti ihmeteltävää S:n lelujen parissa. Äitikin sai syötyä ja juotua kahvin sekä maistettua kakkua. Eli aivan hyvä reissu.

Suurinta riemua on aiheuttanut Neiti E:n eilen ja tänään harjoittama itsenäinen kävely! Tänään saimme taltioituakin pätkän, blogin Instagramissa, mutta kyllä vain hän hienosti ottaa jo useamman askeleen vailla tukea. Siitä se lähtee.


Mahtavaa viikkoa, SS4 kommenttia

 1. Meillä myös päiväunet 1-vuotiaalla on nyt ollut alle tuntia, kun siirrytiin yksiin uniin. Huh. Olisiko sitten tuo kävelemään opettelu joka häiritsee unia kun sitä kovasti treenataan. Tai sitten hampaat.... Kiinnostaisi, että millaisen käynti/kasvuvaran otitte talvikenkiin juuri kävelemään opettelevalle? Meillä hieman samanlainen kenkähankinta edessä, kun juuri ekoja askelia otetaan. Pitääkö varaa kuitenkin olla se 2 cm niin kuin suositellaan talvikenkiin vai onkohan se tuollaiselle haparoivalle kävelijälle vähän liikaa. On ne ekat askeleet vaan niin huikeita! /J

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalan mittaa tarkasteltiin sisäpohjallisen kanssa ja tilaa kärkeen jäi n. 2cm. Ehkä himpun alla, mutta niin, että varaa on ja mahtuu villasukka jalkaan. Me asioimme ihan lähikenkäkaupassa, jossa yllätyksekseni oli loistava ja monipuolinen valikoima, eli uskon, että asianmukaista palvelua ja neuvoa koon valinnassa saa suurimmasta osasta liikkeitä :) Rohkeasti vaan kaupoille. Ei tarvinnut empiä koon kanssa yhtään, kun edellinen koko oli selvästi pieni.

   Poista
 2. Minkä kokoiset E:n kengät ovat? Ihan vertailun vuoksi kysyn:) Oletteko edelleen ollut tyytyväisiä niihin?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokoa 20 ja olemme edelelen todella tytyväisiä. Hän oppi kävelemäänkin niillä nopeasti, kun ensin siis oppi kävelyn ilman kenkiä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi <3