Tahdon

Tänään äänestetään tasa-arvoisesta avioliittolaista. Meinasin krjoittaa lain puolesta, sillä niin kovasti sitä toivon. Ennusteethan näyttävät siltä, että laki saadaan viimein läpi ja ihmisoikeudet alkavat viimein koskea meitä kaikkia - seksuaaliseen suuntautumiseen kantaa ottamatta. Täällä oli hyvin kuvattu, mistä oikein on kyse, jos jollekin epäselvää. 
Minusta on käsittämätöntä, että Suomi ei ole, ainoana Pohjoismaana, vielä saanut lakimuutosta läpi. Tasa-arvon ei voi mitenkään sanoa toteutuvan tässä maassa niin kauan kuin laki ei tule voimaan. Tämähän on verrattavissa naisten äänioikeuteen tai vastaavaan. Seurauksia pelättiin ja mitä on tapahtunut? Naiset eivät edelläänkään ole päättävillä paikoilla siinä missä miehet ja palkoissa tullaan perässä. Mutta pitkälle on menty niistä ajoista, kun naisen paikka oli nyrkin ja hellan välissä. Olihan meillä naispresidenttikin.

Minusta asia on niin simppeli, että sitä kannattaa katsoa pienen lapsen silmin. Onko lapselle mitään väliä sillä, onko hänellä isi ja äiti, äti ja äiti tai isi ja isi? Hän on onnellinen, kun hänellä on kaksi vanhempaa tukena ja turvana. Yksikin riittää. Vastasyntynyt hyväksyy hoitajakseen, luotetukseen kenet tahansa, joka huolehtii ja antaa turvaa ja rakkautta. Minä ainakin aion kertoa E:lle erilaisista perhemuodoista, jos hänelle ei se tule tutuksi omassa arjessa. Perhemuotojen monimuotoisuus on mirlestäni rikkaus.

Minun kantani on tämä. Mikä on Sinun kantasi? Uskotko lain läpimenoon?

Nyt autoon ja kohti Savoa ja Joroista,
Hyvää viikonloppua kaikille, SS

3 kommenttia

 1. Olen aktiivinen blogisi lukija ja nyt varmasti minut naulataan ristille koska olen eri mieltä kanssasi tässä asiassa. Minun mielestäni avioliitto on miehen ja naisen välinen ja se ei muuksi muutu vaikka sitä voissa paistaisi. Ehkäpä tärkein syy on siinä se, että kaksi miestä tai kaksi naista ei voi saada lapsia keskenään eli varmasti on jokin pointti siinä, että mies ja nainen on luotu olemaan aviossa keskenään sekä myös heidän pissavehkeensäkin natsaa aika hyvin yhteen. Vuokrataanko me heterot jatkossa kohtuamme homoille jos he kerta saavat avio-oikeuden, tuleeko tästä hyvä bisnes suomessa? Se että tässä asiassa vedetään "tasa-arvo" sekä ihmisoikeudet peliin on mielestäni mautonta. Suomessa jos jossain maassa oikeudet toteutuvat. Ihan eri juttu kun itänaapurissamme.

  Itse olen hyvin surullinen että laki on menossa läpi. Tuleeko seuraavaksi kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliitosta polyamoristeilta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei täällä kukaan ristille naulaa eriävästä mielipiteestä? :)

   Minä näen avioliittoluvan ja lakimuutoksen nimenomaan oikeudellisena toimena, toki avioliiton myös rakkauden ilmentymänä, mutta minulle tärkeä pointti on juuri se samanarvoisuus, mitä tulee oikeudellisiin toimiin. Oikeudellisesti kaikki ovat lakimuutoksen myötä samalla viivalla, se on tärkeää. Kohdun vuokraamisesta tuskin Suomessa tulee bisnestä, mutta maailmallahan se on sitä. Myös suomalaiset lapsettomat parit ovat turvautuneet kodun vuokraamiseen lapsen saadakseen. Ensisijaisesti näen, että tässä on juurikin kyse ihmisarvosta ja tasa-arvosta.

   Ei se kehen rakastumme saa/voi vaikuttaa siihen, mikä on asemamme lain edessä.

   Poista
  2. Jatkossakin on kirkkojen oma asia keitä he vihkivät. Jatkossa se on lain puitteissa sallittua, mikäli asiat etenevät äänestystuloksen mukaisesti

   Poista

Kiitos kommentistasi <3