Etelä-Suomen talveen varustautumista

Talvi ja lumi antavat vielä odotuttaa itseään, kuten viimekin vuonna. Vasta joulun jälkeen alkoi talvi, jolloin tarvittiin toppavaatteet pienten ja isojen ylle. Näin ollen välikausivaatteiden merkitys korostuu täällä etelässä, sillä ne pakkaskuukaudet jäävät noin kolmeen tai neljään.

Neiti on puettu pääasiassa äitiyspakkauksen pukuihin tänä syksynä. Toppapuku on vielä aivan täydellinen kooltaan, muttei ominaisuuksiltaan paras mahdollinen kosteammalle kelille ja ulkoiluun. Kevytpukua taas on käytetty lähinnä vaunupukuna ja kauppareissuilla. Vähäisessä käytössä on ollut myös keväällä ja alkukesän kylmillä keleillä käytetty ReimaTecin kuoripuku koossa 68, mutta siinä ei pituus oikein enää riitänyt. 






Näin päädyin viikko sitten hankkimaan P.O.P:in Fb-kirpparilta merkin fleecevuorisen kuoripuvun koossa 80cm. Koska hintakin oli vain kolmasosa alkuperäisestä ja kunto erinomainen ei ostopäätöstä tarvinnut pitkään miettiä. Kokeilimme vastaavaa pukua alkusyksystä P.O.P:in myymälässä, jolloin emme raaskineet pukua hankkia, sillä koko 80cm tuskin mahtuisi keväällä ja 86cm oli niin iso, ettei E olisi pystynyt käyttämään sitä nyt.

Kun vielä saimme hankittua Superfitit jalan lämmikkeeksi, niin meillähän alkoi olla vedenkestävä ja lämmin ulkoilukombo kasassa. Jee! Kokonaisuutta piti tietenkin päästä heti testaamaan, ensin omalle pihalle ja sitten lähipuistoon. Vielä tarvitaan kunnolliset hanskat. E on täysin halvaantunut kaikissa hanskoissaan, että ei tuo touhuaminen hiekkalaatikolla oikein suju.



Puku - Polarn O. Pyret
Kengät - Superfit
Pipo - Zara


Liikkuminen näille vermeillä sujui kohtuullisesti, mutta paremminkin soisin sen sujuvan. Keinuminen ja liukumäestä laskeminen ovat tämän hetkisiä ulkopuuhasuosikkeja, joilla suu vääntäytyy hymyyn tai peräti nauruun. Hiekkalaatikolla "halvaantuneena" kökkiminen ei niinkään. 

Talvea varten hankittuna on ReimaTecin puku koossa 80cm, mutta se näyttää niin isolta, että kylmemmillä pakkaskeleillä, kun ei ole märkää yritetään pärjätä äitiyspakkauksen harmaalla toppahaalarilla. Koen varusteiden hankinnan aika stressaavaksi tällä hetkellä. Kun pitää olla lämmintä, vedenpitävää ja oikean kokoista. Ja kuitenkin lapsen on vaikea liikkua. Ehkä tämä helpottuu, kun touhutaan pääosin pystyasennossa ja kävely kengillä alkaa sujua. Toivon näin.

Millaisia varusteita muilla syksyyn ja talveen?
Mistä hyvät hanskat taaperolle? :)

Kivaa keskiviikkoa, SS


13 kommenttia

 1. Tämä teidän ihastuttava tyttö on ollut aivan samankokoinen vauvana kuin meidän vauva. Pieniä tyttöjä ja samalla tavalla kasvaneet. :) Saan hyviä vinkkejä mitä vaatekokoa meidän neitä käyttää missäkin vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, jos voin olla avuksi. Houkuttaisi käydä avoneuvolassa ottamassa mitat Neidistä..ehkä käynkin.

   Poista
 2. Ihana pipo ❤️ Minäkin haluan samanlaisen omalle tytölleni! Kenen se on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos :) Pipo on viime talven alennusmyyntilöytö Zarasta.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Se on! Ja jtn muuta kuin pinkkiä / punaista :)

   Poista
 4. Hyviä taaperohanskoja en ole vielä onnistunut löytämään. Poika E ei pidä mistään ylimääräisestä käsissään, etenkään hiekkiksella, vaan vispaa hanskat menemään ensi tilaisuuden tullen. Nehän on NIIN tiellä kun yrittää jotain käsillään tehdä. Ja jos sormet on kylmät niin sittenkään ei ole kivaa. Hyvä tarrakiristys ranteessa ja sopiva koko on plussaa. Peukalon ujuttamisen paikalleen olen toistaiseksi unohtanut suosiolla. "Tähti Jonathan" on tällä erää eniten käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sormikkaita Mieskin ehdotteli täällä, mutta alkavat olla liian kylmät.. Pitää käydä Jesper&Juniorissa ja vilkaista tarjontaa, perustoppahanskaahan löytyy lähes joka liikkeestä, mutta mitkä olisivat sellaiset joilla voi jtn tehdäkin..

   Poista
 5. Meillä on samanikäisellä hanskoina nyt sekalainen valikoima ihan Lassien ym. marketmerkkien hanskoja. Vetoketju "kyljessä" on aika näppärä sen peukalon asemoimiseksi :) Sitten pakkasilla siirrytään Elsa Pitkäsen rukkaseen ja tähän tosi kylmillä keleillä kaveriksi Ruskovillan lapanen. Silloin ei tuu touhuamisesta mitään, mutta kädet pysyy lämpiminä. Oon kyllä huomannut, että olipa kyseessä mikä tahansa lapasta paksumpi hanska, niin meidän neidin kädet kyllä jähmettyy vallan vaikka niillä hanskoilla jotain ainakin teoriassa vois tehdäkin :) Tönkköä on myös meno haalariosastolla. Vanhalla, ohentuneella Reiman topalla (80 cm) on nyt menty ja sillä on aika sujuvaa kävely sekä ylösnousu. Nyt kun vetäistiin päälle Ticketin Snowbaggie (86 cm), niin olipa neidillä vähän totuttelua tilanteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, minäkin luulen, että ongelma ei täysin poistu on meillä mitkä tahansa hanskat ja puku käytössä. Niin kauan kun liikkuminen on mitä on, on ulkoilutouhuaminen sen mukaista. Kävin eilen Jespe&Juniorin outletissa ja tein sieltä Reiman toppahanskalöydön puoleen hintaan. Vetoketju meni aivan peukalon viereen eli hanska oli helppo pukea. Ne käyvät sitten pakkaskeleillä ja niillä ei takuulla pystytä tekemään yhtään mitään :/ Mutta sain tässä sellaisenkin vinkin, kun fleecevuoriste kurahanskat. Niissä kurapinta auttaa tarttumisessa ja fleece pitää lämpimänä. Ne ei tietenkään enää kovin kylmällä mene, mutta voisivat vielä jonkin aikaa mennä. Totuttelua totuttelua :)

   Poista
 6. Ei varmaan olekaan sellaisia hanskoja, josta taapero tykkäisi :) Ei ainakaan tuo meidän taapero. Mutta ehdottomasti munkin suositus on ne, joissa on vetoketju sivussa, esimerkiksi Reimalla on sellaiset. Helpottaa pukemista valtavasti. Meilläkin oli vielä viime syksynä tönkköä menoa, mutta tänä vuonna haalari ei enää hankaloita liikkumista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reiman hanskat pitkällä vetoketjulla bongasinkin heti eilen :) Niillä mennään ja joillain kevyemmillä hanskoilla leudommilla keleillä. E repii myös hanskat aika äkkiä pois, että saahan nähdä mitentässä pukemishommassa vielä käy :/

   Mainio kosmetiikkapläjäys blogissasi, lueskelin ja naureskelin putelien määrälle eilen bussimatkalla :)

   Poista
  2. :D Ja minä raukka tajusin kunnolla niiden paljouden vasta, kun näin muiden postaukset samasta aiheesta. Että ihanko oikeasti ihmisillä on normaalisti niin vähän purkkeja? :)

   Poista

Kiitos kommentistasi <3