Suuri päivä - Neiti muutti omaan huoneeseen!

Meidän vauva muutti lauantaina omaan huoneeseen. Äiti oli ensin, että nyyh pientä rakasta <3, mutta Miehen päättäväisyys ja puheet öiden mahdollisesta rauhoittumisesta lopulta sai minutkin uskomaan uuteen nukkumisjärjestelyyn. Kokeillaan.

Mies siis yhtäkkiä ehdotti, että nyt puretaan tietokonepiste neidin huoneesta (ex-työhuone) ja siirretään prinsessa pinnasänkyineen sinne. Luettelin heti perään kymmenkunta syytä miksei vielä, mutta siinä taisi olla enemmän kyse äidin tunteista ja vaikeudesta päästää irti meidän vauvasta. Vaikka jatkossa hän tosiaan nukkuu muutaman metrin päässä viereisessä huoneessa, ei siis kovin kaukana.

Iltapuhteina järjestelimme paikkoja ja purimme työpöydän. Proggiksen lomassa seurasimme Leijonien huikeaa pronssipeliä ja tulihan se sieltä!! Liikutuksen kyyneleet silmiin kirvoitti niin voitettu pronssi ja pappojen jäähyväiset kuin rakkaan neidin kantaminen pinniksessään omaan huoneeseen. Yksi ajanjakso taas takana, kun pikkunen tuhisijamme ei enää nuku samassa huoneessa kanssamme - ainakaan hetkeen. Eiköhän sekin aika taas koita, kun hän kömpii omasta sängystä meidän väliin nukkumaan <3Ensimmäiseen yöhön olimme varautuneet laittamalla pedin valmiiksi neidin huoneeseen, jos tarve tulisi tassutella ja hyssytellä neitiä yön mittaan. No siinä kävi sitten niin, että kun hänet kahdeksan jälkeen yöunille kannettiin, kuului seuraavan kerran huutelua vasta 02.30! E oli könynnyt itsensä ihan toiseen päähään pinnistä kiinni ja oli täysin hereillä. Unien jatkaminen ilman maitoa näytti mahdottomalta, joten rinnalle ja pian hän oli jälleen unessa. Takaisin oman sänkyyn jatkamaan unia. Unet jatkuivat tauotta aina aamukuuteen saakka, jolloin yönsä sikeästi nukkunut Mies oli valmis nousemaan ylös tytön kanssa. Minä jatkoin unia aina yhdeksään saakka, sillä yöherätyksen jälkeen uni ei tullut heti ja valvoin reilun tunnin siinä odotellen unen tuloa. Mutta varsin hyvä yö! 

Vanhemmat nukkuivat sikeämmin kuin kertaakaan viimeisen puolen vuoden aikana ja ilmeisesti E:kin - tai ainakaan pienet hyörinnät ja puhinat eivät kantautuneet korviimme. Jos hän heräili, niin sai myös itse unen päästä kiinni ja sehän on suunta mihin pyrimme. 

Viime yö ei tietenkään mennyt yhtä hyvin. Puoleen yöhön mennessä olin käynyt laittamassa tutin ja kääntämässä kyljelleen (rauhoittumisasento nro 1) kolmesti, jolloin päätin siirtyä neidin huoneeseen nukkumaan. Siihen tarve rauhoittelulle loppuikin, kun yhtäjaksoista unta kesti aina puoli neljään. Silloin syötin neidin ja siirryin takaisin omaan makuuhuoneeseen. Kiekuja heräili uuteen päivään 6.40 ja taas Mies nousi neidin kanssa. 

Katsotaan nyt miten rankaksi yöt muuttuvat, kun Mies palaa sairasloman ja talviloman jälkeen huomenna töihin. Arki on kuitenkin ollut vähän helpompaa (aika paljonkin), kun toinen on ollut kotona myös. Loppuviikosta koetinkivi vasta onkin edessä, nimittäin Miehen yövuorot. Silloin olemme olleet molemmat aivan lopen uupuneita. Mutta usko on kova, että yöt sujuvat hyvin ja näin jaksan nousta neidin kanssa aamulla kukonlaulun aikaan ;)
Bonuksena tässähän iski aikamoinen sisustusbuumi! Kuvissa näkyy palasia neidin huoneesta, mutta sisustus on vielä täysin kesken. Huoneesta puuttuu hyllykkö leluille ja kirjoille sekä nojatuoli, jossa jatkossa luetaan iltasadut ja köllötellään. Samoin tarvitaan tauluhyllyjä seinille ja paikkoja koriste-esineille yms. 

***

Neiti on iso jo tosellakin mittapuulla - sanottiin heippa Stokke Newborn Setille ja siirryttiin Baby Settiin ruokailemaan. Siitä lisää pian :)

Keväistä alkanutta viikkoa - ihanaa! SS

6 kommenttia

 1. Näyttääpä kivalta <3 miulla on tulossa neidin huoneesta postaus tässä piakkoin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emmi :) Odottelen jo postaustasi - meillä oli haaveissa ainakin sama tuoli jossain vaiheessa :)

   Poista
  2. Se tuli jäi meillä hankkimatta, kun ei mahtunutkaan huoneeseen :D
   Huomenna tulee postaus :)

   Poista
 2. Hienoa neiti E. Tsempit rakkaille!!

  VastaaPoista
 3. Kivalta näyttää :) Tsemppiä tulevaan, toivottavasti siirto omaan huoneeseen menee hyvin!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3