Nauruterapiaa & levottomia öitä

Siinähän kävi lopulta niin, että Mies tuli uudelleen kipeäksi, E tervehtyi ja minulle tuli vapaailta eiliselle. Neiti E:n ensimmäinen hoitokeikka siirtyi hamaan tulevaisuuteen, kun Mies jäi E:n kanssa viettämään iltaa minun suunnatessa dinnerille ja teatteriin.

Ravintolan suhteen oltiin liikkeellä vasta eilen (aivan liian myöhään), kun kyseessä oli kuuden hengen seurue. Soittelimme parikymmentä ravintolaa läpi ja mistään ei saanut pöytää - täyttä joka paikassa. Päädyimme lopulta Midhilliin, mikä oli grande katastrof! Ruoka mitään sanomatonta, tarjoilu tympeää ja 90-luvun räppi soi korvan juuressa niin ettei kuullut mitään. Dinnerin paras anti oli kahvikoneella surautettu espresso - kertonee jotain ruokien tasosta.

Onneksi illan seuraava osuus oli oikea helmi. Olemme käyneet lähes samalla sukulaisporukalla katsomassa aika ajoin KOM-teatterin kantaaottavia ja kiinnostavia esityksiä, mm. Karkkipäivä ja Vadelmavenepakolainen, eikä eilen nähty Orkesteri tehnyt poikkeusta. Poikkeuksen teki se, että sain nauraa täydet 1h 40min - niin hulvatonta meno oli kautta linjan! Esitys oli mitä parhainta nauruterapiaa, kun sai pidellä vatsasta kiinni ja nauraa posket kipeinä. Ja niin teki koko yleisö. Bändin backstage-elämästä kertova tarina oli kerrassaan riemastuttava ja bändin hahmot loistavia. Huumorin ohessa KOMille tyypilliseen tapaan kantaa otettiin myös työelämän rakennemuutoksiin ja mm. pörssiyhtiöiden jätti-irtisanomisiin. Suosittelen lämpimästi.

kuva: KOM


Kotona ilta oli mennyt melko mukavissa merkeissä. Melko siksi, että E:lle ei ollut ensin pumppaamani maidot maistuneet ja sitten kun oli iltapuuron aika, nälkä olikin ollut jo hirmusen kova ettei puurolle oikein osattua rauhottua. No lopulta oli mennyt kaikki pumpatut maidot ja puurot ja sen jälkeen rauhotuttu pikkuhiljaa yöunille. Kauhean kova ahdistus iskee heti, jos kuulen että on ollut itkua. Onhan se toki niin, etten voi aina olla läsnä, mutta äidin tunteet ovat vielä niin herkät ja tottumattomat erossa oloon. Luotan kyllä mieheni kykyihin täysin, mutta kuitenkin tuntuu siltä, että olen hieman herkempi E:n tarpeille ja ns. liikkeellä jo ennen kuin hän ehtii tarvetta ilmaista.

Yöt ovat aikamoista hulabaloota. E ei ole enää räkänen, mutta hyvät yötottumukset - itsestään nukahtaminen ja levollisemmat yöt ovat mennyttä. Olen kävelevä zombie, kun herään neljästi yössä heijaamaan, laittamaan tuttia ja syöttämään. Näiden heräämisten lisäksi Mies herää kerran tai pari. Hän sitten nousee aamulla E:n kanssa, jotta saan jatkaa unia. Nyt olen vähän kahden vaiheilla, että pitäisikö vierottaa yötutista, unikouluilla yösyötöt pois, siirtyä omaan huoneeseen vai mikä keinoksi öiden rauhoittumiseen? Toisaalta voihan yöt rauhoittua taas ajan kanssa, mutta kuinka pitkään siinä menee.  Toisaalta ehkä tiheän imun kausi, joista viimeinen ajoittuu tähän 6kk tienoolle, pitää E:tä nyt hereillä ja rinnalle on päästävä. Pitää torstain ryhmäneuvolassa kysellä muiden öistä ja yösyömisistä - ehkä sen jälkeen ollaan viisaampia.

Hyvä Enni Rukajärvi - ensimmäinen mitali Suomeen!!

Leppoisaa sunnuntaita, SS

2 kommenttia

  1. Hei! Meillä saman ikäinen poika kun teillä ja yöt olivat todella levottomia jonkin aikaa. Poika heräsi useasti ja vaati lohduttelua; tuttia, maitoo tai heijaamista. Teimme sitten päätöksen aloittaa unikoulun. Luin Tracy Hoggin unikoulusta ja päätimme edetä sen ohjeiden mukaan. Etenimme niin, että aina pojan itkiessä nostimme hänet syliin ja rauhoittelimme max 3-4 min vaikka itku jatkui laskimme hänet silti sänkyyn ja siitä uudelleen syliin. Nostoja tuli monia kymmeniä mutta lopulta poika uupui ja nukahti. Äitinä oli hieman raastavaa kuunnella lapsen itkua niinkin kauan mutta sisukkaasti jatkoimme ja nyt sänkyyn nukahtaminen ja yöt ovat paljon rauhallisempia. Tästä unikoulusta oli selvästi apua joten suosittelen! Tässä täytyy ehdottomasti olla mukana molemmat vanhemmat sillä yksin ei jaksa. Suosittelen kokeilemaan! :) luin että juuri tämä unikoulu on suositeltu tämän ikäsille. Onnea koitoksiin ja toivottelen rauhallisia öitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ano kommentista! Olen saanut aiemminkin vinkkiä Hoggin unikoulusta, joten täytyypä tutustua siihen ihan kunnolla. Katsotaan mihin täällä päädytään, mutta kiva että teille löytyi apua tuosta. Ilmeisesti tuo nostelu- ja tassuttelu-menetelmät sopivat puolivuotiaille, muut isommille. Toivoisin vaan, että tämä olisi taas jotain "vaihetta" ja E itsestään soljuisi kohti parempia yöunia - optimistin toiveita :)

      Poista

Kiitos kommentistasi <3