Meidän päivä

Kerronpa viimein meidän päivästä, eilisestä - muistin kuljettaa kameraa mukana :) Tiistaisin meillä on vauvamuskari, mutta muuta sovittua ohjelmaa ei ollut. Pienen poikkeuksen päivään teki se, että Mies oli kotona sairaslomalla. Mutta hänen vuorotyönsä tekee muutenkin arjestamme valtaosasta poikkeavaa, kun vapaat osuvat usein arkipäiville ja viikonloput on töitä kolmivuorotyön takia.

Tiistai

00:15-00:55 ähinä alkaa, Mies nousee kerran ja toisenkin laittamaan tutin, E rauhoittuu pariksi minuutiksi. Mutta sylkee lopulta vaan tutin pois, alkaa itkeskellä. Ei toivoa unien jatkamisesta, joten otan rinnalle. Syönnin päätyttyä nostan E:n pinnikseen ja jatkamme unia.

01-03 kaikki kolme unten mailla.

03:15-04 uusi ähinäherätys. Nostan rinnalle ja tankkauksen jälkeen takaisin pinnikseen. Unet jatkuvat  melko pian pinnikseen laiton jälkeen. Tässä vaiheessa arvaan jo, ettei unet kestä enää kauaa. Jompaa kumpaa odottaa aikainen herätys..

06:30 E alkaa ähistä ja puhista. Mies yrittää vielä tutin ja pepputaputuksen avulla saada unille, mutta turha toivo. Mies tuumaa olevansa kuolemanväsynyt. Nousen ja otan E:n kainaloon köllimään, jos näin jatkaisimme vielä unia. Annan poikkeuksellisesti kolmannen kerran rintaakin ja toivon, ettei tarvitsisi herätä vielä. Turhaa, pitäisi oppia jo.

Hiljasta oli ulkona kahdeksan jälkeen aamulla.
07:00-07:30 nousen E:n kanssa ylös. Mies jatkaa uniaan (yleensä minä jään nukkumaan aamuisin). Huomaan, että vaippa on tullut läpi (taas, en tajua)ja meillä on yöpuku märkänä. Koska E on vasta saanut tissiä meillä ei ole kiirettä aamupuurolle, otan pikasuihkun. E köllii kylpyhuoneen lattialla ja jumppailee ahkerasti. Vaatetettua itseni alamme E:n aamutoimiin - pesen pepun, pyyhin rähmät, suihkutellaan Baby Mistiä nenään, Ceridalia korviin, uutta vaippaa pöksyyn ja vaatetta päälle.

07:30-08:15 E köllöttää leikkimatolla, kun valmistan hänelle aamupuuron luumusoseella ja itselleni aamiaista - leipää, kahvia ja tuoemehua. Aamiaisella E ottaa D-tipat ja minä monivitamiinin, maitohapot, D:n ja kalaöljyn. Siirryn sohvalle aamutv:n pariin ja E köllii vieressä ja vuoroin sylissä.

Aika ensimmäisten unien. Pakkaan E:n vaunuun ja lähdemme rundille taloyhtiön ympäri. Missään ei näy ketään. Yleensä yksi kierros riittää nukahtamiseen, maximissaan kaksi. Kärrään nukkuvan tytön vaunuineen takapihalle ja laitan itkuhälyttimen päälle.

08:15-09:25 E nukkuu ulkona ja minä laitan itseni valmiiksi. Keitän perunoita E:lle. Ensimmäiset palavat pohjaan - niinpä :D Keitän uuden satsin perään ja nyt onnistuu. Tukka ja naama kuosiin, samalla seuraan tv:tä, luen blogeja ja selaan Facebookia. Mitä jännää yön aikana on ehtinyt tapahtua ;) Useimmiten ei mitään..

Itkuhälyttimestä alkaa kuulua ähinää eli E on herännyt. Käyn nostamassa neidin sisään. Mies heräilee samaan aikaan ja tulee hetkeksi touhuamaan E:n kanssa.

Harmaat pötkylät = E ja naapurin L :) Muskarin jälkeen kahvilassa seurustellen.


10-10:45 Tarjoan rintaa, kelpaa vain 5min imut, joten sillä mennään sitten. Laitan omat vaatteet valmiiksi ja sitten on taas aika pukea E ja suunnata kohti muskaria. Puoli 11 treffaamme kotikadulla ystävät naapurista ja matka jatkuu yhdessä muskariin.

11-11:30 Vauvamuskarissa. E jaksaa aluksi hyvin ja on innoissaan kun häntä nostetaan korkealle ilmaan ja körötellään sylissä. Sitten alkaa tylsistyttää. Pientä kitinää ja tyytymättömyyttä, mutta kun paperista rutisteltu pallo isketään syliin ollaan hetki tyytyväisiä. Suosikkipuuhaksi osoittautuu paperin imeskely. Muskari jää viikon tauolle hiihtolomien vuoksi.

Ryhmässämme on enemmistö vuoden ikäisiä taaperoita, ja tällä kerralla jotenkin tuntuu, että vauvat E ja L eivät oikein saa ohjelmasta mitään irti. Tai hyvin vähän. Pitää ehkä kysyä, onko muita ryhmiä joissa olisi enemmän vauvoja, jolloin ohjelmakin olisi sen mukaista.

Kotiin ei ole kiirettä, joten suuntaamme naapurien kanssa vielä kahville ja pullalle läheiseen ostosparatiisiin. Äiti nauttii pecanpähkinäwienerin ja laten, E nauttii tissiä. Olemme takaisin kotona vasta yhden jälkeen.

Hampaaton hihittelijä on tarkka soseistaan ;)


13:30-15:45 Lämmitän E:lle päivän soseaterian, peruna-kukkakaali-jauhelihaa, ei kelpaa. Peruna ei siis mene alas, kun sitä ei saada yhtä sileäksi kuin muut soseet. Lusikallinen riitti tätä lajia ja sen jälkeen tyttö kakoo. Kiva kiva.

Syömme Miehen kanssa lohta, salaattia ja riisiä. Alkaa halfpipen välierät, joka on pakko nähdä, syötän E:lle molemmat rinnat television äärellä ja samalla sulatan hänelle uusia soseaineksia pakkasesta. Seuraava annos sisältää bataatti-kukkakaali-jauhelihaa ja sehän maistui. Bataatti on tytön suosikki, että sen sekaan voi lapata mitä vaan, niin tuntuu maistuvan. Paitsi mitään kokkareista.

Siirrymme E:n kanssa hänen tulevaan huoneeseen (työhuoneeseen) touhuamaan. Annan E:lle leluja yksi kerrallaan ja hän ihmettelee niitä kuin ensimmäistä kertaa. Into tosin ei kestä kauaa, joten lelua saa vaihtaa tiuhaan tahtiin. Viikkaan samalla pyykit. Vaipan vaihto tytölle.

16-16:40 Puemme jälleen ulkovermeet ylle ja lähden kärryttelemään E:tä unille. E:n nukkuessa viilaan blogin ulkoasua ja luonnostelen tulevia tekstejä, mm. tätä :)

Päivän leikit - omassa huoneessa, Bumbossa ja leikkimatolla jumpaten.


Pian itkuhälyttimestä alkaa kuulua huutoa, vaikka on nukuttu vasta puolisen tuntia. Käyn kärräämässä E:n uudestaan unille.

17-18 Possuwokin ja pannukakkutaikinan tekoa. Hups, mikä herkuttelupäivä tästä tuli - wiener, kakkua ja pannaria.

18-18.30 E herää ja syö molemmat rinnat. Syömme Miehen kanssa wokkia. Pannukakku uuniin.

18:30-19:45 Muskarista tuttua "Ilo meillä irti on on on" -lorua ja köröttelyä E:n kanssa. Siistin keittiön ja Mies viihdyttää tyttöä. Uusin hitti on, kun E on lattialla ja häntä kannustaa ja kehuu, alkaa hurja käsien, jalkojen ja pään vispaaminen. Nauramme kaikki sydämen kyllyydestä. Tämä on iltaojelmanumeroiden ykkönen @ the moment. Bumbo-istuin, josta kerroin, siitä on tullut E:n kakkapenkki. Iltatuotokset tehdään tuttuun tapaan siinä istuen.

Tissillä ollaan vielä monta kertaa päivässä ja se on useimmin ihana meidän kahden hetki. 

19:45-20:45 Valmistan iltapuuron ja lisään sekään persikkaa ja luumua. E huutaa täysillä tuolissaan - olen liian hidas ja puuro on edelleen tulikuumaa. Puuro on loppunut monena iltana kesken, joten teen isomman satsin kuin yleensä. Toiveissa pidemmät yöunet. Hän syö puuroa hyvällä ruokahalulla ja huutaa aina välissä. Huuto loppuu noin puolessa välissä annosta. Yritän laulamalla rauhoitella häntä ja tuntuu toimivan. Pinna palaa siis samantien, kun nälkä yllättää ja ruoka ei ole sillä sekunnilla naaman edessä.

Vanhemmille pannaria mansikkahillolla, NAM! Syömisten jälkeen yöpuvun ja vaipan vaihtoon, iltapesut ja vielä rinnalle tankkaamaan maitoa. Samalla seurataan halfpipen finaalia. Väsynyt E kannetaan sänkyyn pusujen kera ja hän nukahtaa parissa minuutissa.

Illan kruunaa pannari!


21-22 Televisiota, blogin päivitystä, sähköposteihin vastaamista ja omat iltapesut. Kymmeneltä olemme kaikki kolme unten mailla.

Iltaohjelma ja E:n nukkumaanmenoaika on sama joka ilta, sillä harvoin iltaisin olemme missään muualla kuin kotona. Päivän ohjelma toki vaihtelee paljonkin - aina sen mukaan mitä ohjelmassa on. Syömisten määrä ja päiväunien määrä on sama päivittäin, niiden ajankohdat ja kestot vaihtelevat. Millaisia rutiineja teillä on? 

Mukavaa iltaa, SS

2 kommenttia

  1. Kiitos kivasta postauksesta, jota oli mukava lukea! Meidän rutiinit vaihtelevat hiukan sen mukaan mitä on päivän ohjelmassa. Jos nukutaan aamulla pitkään päikkärit ovat n. 10-12, 14-16 ja illalla vielä pikku-tirsat. Nukkumaan E menee klo 21 aikoihin. Ennen unia ja unien jälkeen E syö rintamaitoa ja viiden maissa samalla, kun kokkailen päivällistä maistelee soseita. Illalla tankkaa maitoa vähän useammin, saattaa olla rinnalla samalla, kun katselen telkkaria ja nukkua sylissäkin hetken.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin juu ihan ohjelman mukaan mene nuo syönnit ja nukkumiset - niiden määrä on kutakuinkin sama päivittäin. Ja iltarutiinit onnistuu kyllä kyläreissullakin, jos vaan antaa puuron siellä sitten samaan aikaan - eli E alkaa olla tarkka iltarutiinien ajankohdasta :) Menee huudoksi, jos aikataulu venyy.

      Poista

Kiitos kommentistasi <3