Hankintojen hitit - Vauvan (äidin) tarvikkeiden käytetyimmät

Hyvin nopeasti synnytyssairaalasta kotiuduttuamme kirjoitin pikaisesti muutamista ihan ehdottomista raskausaikana tehdyistä hankinnoista äidille ja vauvalle. Ne osoittautuivat ensimetreillä elintärkeiksi. Noista tunnelmista on kulunut pian puoli vuotta ja nyt on aika laatia kattavampi yhteenveto suosikeista ja inhokeista. No ehkei inhokeista, vaan niistä hankinnoista jotka me koimme tarpeettomiksi tai olimme liian laiskoja / osaamattomia käyttämään niitä. Ensin ne suosikit. 
Luvassa kilometripostaus..
***

Must have -hankinnat eli ne kaikkein eniten käytössä olleet ja arkea helpottaneet jutut ovat:

Bugaboo Buffalo -yhdistelmävaunut, Maxi-Cosi Pebble -turvaistuin, Familyfix-alusta ja adapterit. Tämä kombo on ollut tavalla tai toisella käytössä lähes päivittäin. Vaunuja en voi hehkuttaa liikaa (ratasosaan siirtymisen jälkeen luultavasti luvassa lisää hehkutusta ;)). Ne ovat olleet juuri niin toimivat ja kätevät mitä toivoinkin. Turvaistuinta on alkuhaasteiden jälkeen ollut näppärä liikutella (vaikka koen sen raivostuttavaksi) ja sen näppärä kiinnitys isofix-alustaan autossa ansaitseee kiitoksen. Adaptereilla beben on saanut näppärästi mukaan lyhyemmille reissuille pelkkään vaunurunkoon kiinnittäen. Loistava kombo kaikkiaan, mutta saisivat olla hieman kevyempiä, niin ei pääsisi niin montaa ärräpäätä näitä roudatessa..Hoitopiste ja hoitoalusta. Yläkerran kylpyhuoneeseen pystyttämämme hoitopiste on ollut käytössä ihan jokaisen kotona vaihdetun vaipan yhteydessä! Peppupesut käy kätevästi ja kaikki tarpeellinen on käden ulottuvilla. Ikean hoitoalusta on ajanut asiansa mainiosti. Muutama kori vaipoille ja hoitotarvikkeille, peppupyyhkeitä ja vanulappuja - siinäpä ne hoitopisteellä tarvituimmat tavarat.

Stokke Tripp Trapp & Stokke Newborn Set. Vauvasetti on käymässä pieneksi eli meidän on aika siirtyä käyttämään Baby Settiä, mutta nyt kun ajattelen kulunutta syksyä, niin vauvaistuin on ollut käytössä alusta alkaen lähes päivittäin. Eli hankkisin tämän kombon ehdottomasti uudelleenkin. Plussaa Tripp Trapp -tuoli saa pitkästä käyttöiästään eli se todella maksaa itsensä takaisin. 

Pinnasänky. Pinnasänky meillä koottiin E:n ollessa 3kk. Tähän asti hän nukkui pääsääntöisesti perhepedissä kanssamme, kun se hiivatin korikehto jäi käyttämättä. Pinnasänky on ollut kuluneet 2,5kk käytössä joka yö. Aluksi vain osan yöstä, nyt reilun kuukauden ajan paria poikkeusta lukuunottamatta täydet yöt. Ja yöynet jatkuvat pinniksessä vielä pitkään.

Hoitopiste yläkerran kylpyhuoneessa.


Itkuhälytin. Saimme Pihilips Avent -itkuhälyttimen Vauva-lehden tilaajalahjana. Itkuhälytintä käytetään päiväunilla ulkona, päiväunilla sisällä ja usein iltaisin, kun E menee nukkumaan ennen meitä. Asumme kahdessa kerroksessa eli yläkerran äänet eivät kuulu alakertaan kuin täydessä hiljaisuudessa. E:tä on nukutettu alusta alkaen paljon pihalla, jolloin itkuhälytin on vaunuissa. Näin sisällä voi puuhailla kaikessa rauhassa, eikä tarvitse olla koko ajan ikkunassa vahtimassa.

Imetysliivit ja imetystopit. Olen ollut todella tyytyväinen Bravado Silk Seamless- ja yhteistyön kautta saamiini Carriwell Seamless GelWire -imetysliiveihin. Käytän imetysliivejä edelleen yötä päivää. Neljät kappaleet ovat riittäneet hyvin - näin jotkut on pesussa, jotkut kaapissa ja jotkut päällä. Helpottaneet imetystouhua merkittävästi. Imetystopit hankin Lindexiltä, mustan ja valkoisen, ja niitäkin käytän monena päivänä viikossa. Oikeastaan aina kun olen liikkeellä, sillä imetys käy niin paljon kätevämmin pitämällä toppia päällipaidan alla.

Rintapumppu ja imetystyyny. Ystävältä lainattu Ainu Meleda -sähkökäyttöinen rintapumppu on edelleen viikottain käytössä. Äiti on saanut juosta kampaajalla, kasvohoidossa, hieronnassa, jumpassa, elokuvissa - kiitos tämän laitteen. Imetystyynyillä vuorattu sohvannurkkaus on ollut pesäni pian puoli vuotta ja kahden imetystyynyn ansiosta niska-hartia-seutuni on ollut vähemmän jumissa kuin ilman niitä. Etenkin pikkuvauva-aikana imetystyyny oli ihan ehdoton, nyt imetän usein ilmankin. Sängyssä meillä ei imetetä enää kuin öisin ja se käy kätevästi kyljelleen.
 
Liivinsuojat. Joka päivä käytössä. Käytän sekä kertakäyttöisiä että kestoliivinsuojia. Näitä vaihdeltiin jossain vaiheessa muutaman tunnin välein kun maitoa oikein suihkusi. Nykyisin riittää yhdet per päivä.

Newborn myyty eteenpäin, siirrymme Baby Settiin ensi viikolla.


Puolipotkuhousut/sukkahousut & kietaisubodyt. Näistä tuli suosikkokombomme tytön vaatteissa. Aina kokoon 56cm asti olemme tykänneet kietaisuvaatteista ja puolipotkareista / alaosista. Nyt koossa 62cm kaikki alkaa olla pään yli vedettäviä ja nyt niitä jaksaa pukea E:lle ja hän kestää sen hieman aiempaa paremmin.

Tuttipullot ja tutit. Tilasin Philips Avent Starter Setin Amazonista ja se on vastannut tarpeisiimme hyvin. Settiin sisältyi neljä pulloa, ensitutti ja tuttiharja. Lisäksi meillä on yksi MaM-koliikkituttipullo. Viidellä tuttipullolla olemme pärjänneet ne kerrat, kun isä on E:lle pumpattua maitoa syötellyt. Tuteista suosikeiksi ja käytetyimmiksi nousivat Ainu MAM -tutit, jotka hankin E:lle ristiäisten aikaan. Sen jälkeen emme ole muita enää käyttäneet. Nykyisin tuttia käytetään lähinnä päiväunien yhteydessä, muulloin se enää harvemmin kelpaa. Öisin tuskin ollenkaan.

Lämpöpussi. Aluksi pidin vaunukopassa äitiyspakkauksen makuupussia, mutta hyvin pian ilmojen kylmettyä kävi selväksi, että haluan vaunuihin myös lämpimämmän pussin. Päädyimme pienen vertailun jälkeen Bugaboon omaan lämpöpussiin, niin istuupa sitten täydellisesti istuinosaankin. Vaunukoppaankin sain sen taiteltua ihan kivasti. Lämpöpussi tuntuu todella lämpimältä ja E on köllinyt nyt pakkasilla äitiyspakkauksen toppapuvussa lämpöpussin sisällä - pärjännyt -18c:ssä.

Leikkimatto. Hankimme leikkimaton E:n ollessa noin kuukauden ikäinen. Raskausaikana kuolaamani Skip Hop Treetop -leikkimatto kotiutettiin lastentarvikeliikeestä ja se on ollut ihana. Pöllöjä ja lintuja on ihmetelty siitä lähtien aina tähän päivään saakka. E on köllinyt matolla päivittäin. Nythän siinä ei enää pelkästään köllitä, vaan jumpataan, liikutaan ja hyöritään.

kuva

Hoitolaukku. Conversen Tasche -olkalaukku valkoisena on palvellut meitä pian puoli vuotta. Laukku painaa syntisesti, sillä se on niin täyteen tuupattu yhtä ja toista tarviketta. Laukku saa plussaa monista taskuistaan ulko- ja sisäpuolella, mutta miinusta tulee hieman siitä, että monin paikoin siinä alkaa jo nyt näkyä kulumisen ja likaantumisen (kuka pakotti ottamaan valkoisen) merkkejä. Paremmalla huollolla laukku pysyisi parempana. Mutta oli hoitolaukku mikä tahansa, niin koen sen erittäin hyödylliseksi. Nyt haaveilenkin Converse-laukun korvaajaksi Babymelin Satchel -laukusta navyna tai Fjällrävenin Kånken -repusta. (Toimii loistavasti!)

Vaunuverho. Meillä on Kurtisin ja Dookyn vaunuverhot. Toinen on vaunuissa ja toinen turvakaukalossa. Niitä käytetään päivittäin. E tietää, että on uniaika kun vedän verhon kiinni - oltiin liikkeellä sitten autolla tai vaunuilla ;)

Olisikohan siinä pääpiirteittän suosikkimme. Seuraavaksi tulossa postaus hudeista eli käyttämättä tai vähälle käytölle jääneistä hankinnoista. Pysykää kuulolla :)

Rentouttavaa viikonloppua toivotellen, SS

4 kommenttia

 1. Juuri tänään aloittelin kirjoittamaan samanlaista postausta. Aika jännä lukea miten erilaisia juttuja ihmiset kokevat tarpeellisiksi. Tuossa sinunkin tarpeelliset-listalla on muutama meidän turhake, ja ehkäpä sitten sun turhakkeissa on meille tuikitarpeellisia juttuja.. :)

  VastaaPoista
 2. Jep, niin yksilöllistä mikä on toiselle tarpeellista, on toiselle turhake :)

  VastaaPoista
 3. Hei, minkä mallisen Bugaboon lämpöpussin ostitte? Miten lämpöpussi (footmuff?) mahtui Buffalon vaunukoppaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostimme Footmuffin, siitä on ilmeisesti saatavilla joku arctic-versio nykyisin. Mahtui hyvin vaunukoppaan, hieman taittelin sitä sinne :)

   Poista

Kiitos kommentistasi <3