Neiti E 4kk & neuvolalääkäri

Tänään vauvamme täyttää neljä kuukautta <3 Hän kasvaa silmissä ja tuntuu oppivan uusia taitoja hirmu vauhdilla. Erityisen iloinen olen värikkäästä äänenkäytöstä, jota saamme kuunnella päivästä ja yöstä toiseen. Siinä sydän heltyy ja hymy nousee korviin, kun toinen kurnuttaa vieressä.

Eilinen lääkärineuvola sujui lopulta ihan mukavissa merkeissä. Alkuharmituksen aiheutti se ettemme päässeet tapaamaan maailman parasta, omaa neuvolatätiämme. (Jokainen hänen asiakkaansa kehuu hänet maasta taivaisiin) Jätimme joulukortin sitten toiselle neuvolatädille eteenpäin toimitettavaksi. E jatkaa kasvua tasaiseen tahtiin omalla käyrällään - paino 5630g (5065g), pituus 59cm (56,7cm) ja pää 42 (41). Neuvolalääkärin sanoin suloinen tarkkaavainen tyttö, kehittyy ikätasonsa mukaisesti. Allt bra.

Me vanhemmat, neuvolalääkäri ja Pikkujätin lääkäri olimme kaikki yhtä mieltä, että soseiden kimppuun käy! Sovimme aloittavamme soseet nyt neljän kuukauden iässä. Kaikilla ajatuksena vatsan toiminnan tasapainoittaminen ja meillä yöunien piteneminen. Tänään kotiutimme kaupasta bataattia, valmistin sen ja eikun kokeilemaan. Sain yhdestä bataatista hirmu määrän annoksia pakkaseen, josta sitten sulatellaan tarpeen mukaan. Nyt kokeillaan nelisen päivää tätä makua ja sitten siirrytään seuraavaan. Jännää!! Olen tästäkin asiasta enemmän innoissani kuin E ;) Kuinka teillä on soseilut aloitettu? Millä syklillä uusia makuja? Milloin sosemäärä on alkanut kasvaa, jos alkuun lusikallinen tai pari päivässä? Hedelmiä, kasviksia ja marjojako alkuun?

 
Bataattia bataattia poskeen - first time!
Maitoallergiakeskustelu johti siihen, että jatkan maidotonta ruokavaliota ja koitamme kotialtistusta uudelleen noin kahden kuukauden päästä. Kiirettä sairaalassa tehtäviin altistuksiin ei vielä ole, kun sanoin että imetys jatkuu ja on ihan ok olla maidoton. Jos parin kuukauden päästä E:llä vielä esiintyy oireita, maha ärtyy maitotuotteista, niin saamme lähetteen sairaalassa rehtäviin allergiatesteihin.

Koomisin hetki oli kun lääkäri testasi E:n kuuloa ja tarkkaavaisuutta viemällä kädessä olevaa helistintä ylös, alas, sivulle, selän taakse jne., niin E tuijotti vaan lääkäriä ihmetellen silmiin. "Mitä sä oikein yrität hämää siinä?"

Pientä yhteenvetoa neljäkuukautisesta typystä:
- Aloittaa soseilun! Rintamaito edelleen pääravinto
- Bodyt osittain kokoa 62cm, alaosat 56cm
- Ääntely on monipuolistunut - vaihtelee karhumurinasta, narinasta, kovaa ja korkealle kuuluviin kiljahduksiin ja rauhalliseen ähinätuhinaan
- Kaikki mikä liikkuu, mitä liikutetaan kiinnostaa!
- Rallattelu, höpöttely, lorut ja jumppailut on suosikkipuuhaa
- Hoitopöytä on edelleen paras, siinä on niin ihana ja rento kölliä
- Yhä selkeämmin on nähtävissä, että E jännittää ja on varuillaan hälinässä ja tilanteissa missä on paljon ihmisiä
- Oma koti on paras paikka! E on kaikista vapautunein ja onnellisin oman kodin rauhassa, vaikkei täällä mikään luostarihiljaisuus ole, mutta tuttua ja turvallista.
- Osallistuu keskusteluihin aktiivisesti, osaa odottaa omaa vuoroaan keskustelussa
- Liikkuminen on kehittynyt; käännytään vatsalta selälleen, nojaillaan omiin käsiin, potkitaan vimmatusti, köllötellään kyljellään ja huidotaan käsillä kuin heinämies
- Nukutaan noin kolmet päikkärit päivällä joista yhdet ovat pidemmät eli noin 2h
- Yöunille joka ilta samaan aikaan 21.30 (nyt on alettu työstää tämän aikaistamista) nukutaan ensin 3h ja sen jälkeen voi tapahtua mitä vain. Yleensä yhdet kakat valvottaa jonkun tunnin yöstä ja sitten taas nukutaan 2-3 tuntia tyytyväisenä.

Perusilmeet, kun leluja heilutellaan kasvojen yläpuolella :)

Seuraavaksi sitten tammikuun loppupuolella 5kk-neuvolaan ottamaan rokotteita. Nyt ne onneksi ahdistaa vähemmän, kun viimeksi niistä ei seurannutkaan katastrofia, vaan päästiin aika vähällä.

Täällä pukkaa joulustressiä, mites siellä? Yhtä ja toista vielä tekemättä ja mies menossa iltavuoroihin pe-su...

Enää kuusi yötä jouluun, SS

2 kommenttia

  1. Meidän pojalla maha reagoi soseisiin niin että meni vatta vähän kovalle joten aloin antaan heti luumusosetta 1-2tl kasviksen jälkeen nii on toiminut hyvin vatta. Kannattaa kokeilla sitä luumua jos tuntuu et meinaa mennä vatta kovalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä Ansku! Nyt on 3 päivää maistettu ja kakka on tosiaan hieman kiinteytynyt, mutta määrät vielä niin pieniä, että kummempia muutoksia ei ole vielä tullut.

      Poista

Kiitos kommentistasi <3