Mitä meille kuuluu?

En ole toviin päivittänyt meidän jokapäiväisiä kuulumisia ja missä mm. masuvaivojen kanssa mennään. Kiirettä tuntuu pitävän näin joulun alla, kun viime viikko meni yhdessä hujauksessa. Mies oli vapailla alkuviikon, jolloin hoidettiin joululahja-asioita, kävin tapaamassa ystäviä ja kerättiin voimia hänen työpäivien varalle. Miehen iltavuoroina, jotka ajoittuivat loppuviikkoon, en juurikaan koneelle ehtinyt. Nyt olin vielä sopinut kaikille päiville treffejä eli päivät menivät todella hujauksessa E:n kanssa kärrytellessä sinne tänne.

Kävimme keskiviikkona viimeisen kerran (ainakin tällä erää) vyöhyketerapiassa ja tällä kertaa hoito sujui itkutta. Liisa-hoitaja tuumailikin, että on kumma jos ei vatsa rauhoitu, kun E on niin tyytyväinen, jäntevä ja hyvinvoiva vauva. Hieronta on ehkä hieman auttanut tai ainakin hierontapäivänä ja seuraavana vatsa on toiminut hyvin. Olemme nyt jatkaneet niin, että iltapuuhien yhteydessä hieromme E:n jalkapohjat ja mahan seudun. 

Iltahieronnat viltillä

Mutta mitä tulee öihimme, niin ne jatkuvat entisellään. Tai lähes. Toisina öinä ähinää (kieriskelypyöriskelytuhinavääntelyä, joka lopulta johtaa itkuun) ei juuri enää ole ja toisina öinä vanhaan malliin herätään tunnin välein. Hyvänä yönä meillä nukutaan ensin 3h, sitten herätään 1-2h välein ja aamulla yksi 1,5h pätkä. Huonompana heräillään nukkumaanmenosta aamuun saakka 40min-1,5h välein. 

Vatsa periaatteessa toimii, mutta ilmaa kertyy edelleen paljon. Olemme jättäneet lääkärin määräämän hiivajauheen pois ja minä jatkan maidoton-kananmunaton -dieettiä. Pikkujätin lääkäri tuumasi, että kiinteisiin 4kk iässä. Alan itsekin taipua siihen, jos se rauhoittaisi vatsaa ja öitämme. Tai edes jompaakumpaa. Sillä en jaksa millään valvoa vielä kahta kuukautta, jotta kuuden kuukauden täysimetys saataisiin täyteen. Eli jos tilanne on reilun viikon kuluttua sama, niin 4kk-neuvolassa alamme suunnitella kiinteiden aloitusta. Milloin teillä on aloitettu kiinteät? Vaikuttiko miten vauvan nukkumisiin, vatsan toimintaan tai päiviin muuten?

Nyt vuorossa talvitakin metsästystä minulle! Kiikarissa superlämmin parkatakki, jolla pärjää talven viimassa ja tarkenee tovin jos toisen seisoskella ulkona. Tällä hetkellä nimittäin kuljen lyhyessä untsikassa, sillä siistimmän polvimittaisen untuvatakkini vetoketju sanoi sopimuksen irti. Tällä hetkellä satelee lunta ja mittari näyttää -7c - talvivermeet saa todella kaiva kaapista tai noutaa kaupasta :)

Kiireetöntä viikkoa (I wish), SS10 kommenttia

 1. Ompas pikku E suloinen :)

  Me ei olla vielä aloitettu kiinteitä, mutta kaks kertaa ollaan annettu pari t-lusikallista luumusosetta ummetukseen. Normaalisti meillä herätään 2-3 kertaa yössä, mutta luumusosepäivien jälkeiset yöt ollaan selvitty vain yhdellä herätyksellä. En sitten tiedä oliko sattumaa, vai auttoiko sose oikeasti noin paljon yöuniin.

  Toivottavasti siellä masuvaivat helpottuu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati <3

   Toivotaan parasta, että helpottuu. Pistän korvan taakse tuon luumusosevinkin, jospa siitä apua meillekin jossain vaiheessa.

   Poista
 2. Meillä oli ekat 3kk juuri tuollaisia öitä. Herättiin puolen tunnin välein tissille. Se valvominen vei kyllä voimia ja lopetin imetyksen ja siirryttiin kokonaan korvikkeelle. Kiinteät aloitettiin heti 4kk iässä.

  Nyt, pojalla ikää kohta 5kk, ollaan jo kaksi kuukautta saatu kaikki nukkua yömme, poika herää kerran yössä syömään ja nukkuu yhteen soittoon jopa 7h! En kehota imetystä lopettamaan, mutta meillä auttoi kun saa poika kunnolla mahansa täyteen niin unikin maittaa :) Koen, että vaikken imetä enää ja vaikka äidinmaito oliskin parasta vauvalle, niin virkeä äiti ja virkeä vauva on tärkeämpää :) tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä siitä, että virkeä äitikin on erittäin tärkeä ja vahva argumentti kun mietitään, milloin aloitetaan kiinteitä. Katsotaan nyt vielä, miten meillä yöt ja päivät sujuu, ja viikon päästä neuvolassa ainakin keskustellaan asiasta tosissaan.

   Poista
 3. Toivottavasti hieronta auttaisi jatkossakin. :)
  Meillä tämä kuopus oli ensimmäiset 4kk tosi itkuinen ja lääkärissä totesivat, että mahassa on paljon ilmaa. Siitä se sitten rauhoittui, ja nykyään on oikein hymytyttö.Yöt meillä ei tosin ole koskaan ollut kunnossa, kun ekat kuukaudet heräs 10 kertaa yössä, sitten pitkän aikaa 4-5 kertaa ja nyt tulee kohta täyteen jo vuosi ja neiti herää vieläkin n 5-7 kertaa yössä. :/ Unikoulun paikka. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh! Edelleen heräillään nuin monta kertaa. Mutta niinhän se on - yksilöitä joka asiassa :) Voin vaan kuvitella, miten teillä on tainnut olla jaksaminen "kortilla" välillä.

   Poista
 4. Mun kokemuksen mukaan kiinteät saa yleensä mahan vielä enemmän sekasin alkuun.. Toki varmasti tapauskohtaista. Ite harkitsisin kyllä aloittaisinko ihan vielä 4kk iässä tai ainakin hyvin maltillisesti. Ootteko kokeillu erilaisia nukkumistyylejä, siis esim vauva ja äiti eri huoneissa jne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla et joillakin menee maha sekaisin kiinteistä, meillä ei mennyt. Toiseksi meillä auttoi kiinteät merkittävästi pidempiin yöuniin ja valvotut yöt ovat historiaa.
   Toki pitää muistaa, että mikä toimii toisella, ei välttämättä sovo toiselle. Niin yksilöitä noi vauvelitkin :)

   Poista
  2. Nukun toisinaan puoli yötä tai alkuyön työhuoneessa, jotta saan pidemmän pätkän unta ja mies hoitaa makuuhuoneessa E:n syötön. Emme ole huomanneet vaikutusta unipätkien pituuteen.

   Kiitos molemmille kommenteista :) Katsotaan nyt, miten meill arki jatkuu ja millaisia kokeiluja lähitulevaisuudessa tehdään.

   Poista
  3. Tuli sellainenkin mieleen, että millainen lämpötila teillä on makkarissa ja kuinka E on puettu? Huomasin että meillä pikkuveli on kylmäkalle ja Näpsä kuumakalle. Näpsä nukkuu hyvin vähissä vaatteissa ja hikoilee unipusseissa yms. Pikkuveli on taas selkeesti kylmäverisempi ja oikein vaatii kunnon unipussit ja paksut pyjamat ja villasukat yms. No joo, varmaan ootte kokeillut jo nääkin jutut :) Toi vauvojen unijuttu on kyllä sellainen MYSTEERI!! taitaa noi huonosti nukkuvat vauvat olla se top 1 ongelma vauva-arjessa yleisestikin, ikävä kyllä. Ja hei ihanaa että teillä mieskin osallistuu syöttämiseen ja valvomisiin!

   Poista

Kiitos kommentistasi <3