Joulukuun ensimmäinen sunnuntai

Tähän sunnuntaihin herättiin lähes ähinättömän yön jälkeen. Aamupesut kahdeksan jälkeen tehtyämme ajattelin toiveikkaana, että olisipa ihana viettää tätä päivää yöpuvussa sohvalla sarjoja tai leffoja katsellen. Niin, voitte kuvitella että E ei ollut samaa mieltä :) Viihdytä, viihdytä minua äiti, hänen äänentelynsä komentaa leikkimatolla kiemurrellessa. Sitten tulikin jo nälkä ja seuraavaksi aamupäikkäreille ulkoilmaan.

Enkä voi uskoa, että nyt on jo joulukuu ja pieni E täyttää pian neljä kuukautta! Aika on todella saanut siivet. (Toistan tätä ärsyttävän usein, tiedän) Jos ikkunasta katsoo ulos, niin näyttää lähinnä lokakuun sadekeleiltä. Ei vieläkään saatu lunta tänne etelään, mikä osaltaan vaikuttaa siihen ettei joulutunnelmointi ole huipussaan.

Nyt saa kaivaa jouluristeet esiin ja verhota talon joulukuosiin. Meillä ei koristella Amerikan malliin yltiöpäisesti, mutta jokunen koriste ikkunaan, toinen pöydälle ja kuusi koristellaan sitten joulun alla. Kynttilöitä meillä on poltettu lokakuusta alkaen ja ulkovalot on valaisseet pihaa kuukauden päivät. Kai tässä täytyy alkaa toden teolla miettiä lahjoja läheisille ja kummilapsille.

Joulua vietämme tänä vuonna anoppilan maistuvien patojen äärellä. Joulupäivänä serkkuni luona ja tapanina ei ole tarpeen enää joulufiilistellä kummemmin. Ottaa rennosti kotona ja ulkoilla. Halusimme tänä vuonna välttää kaiken hössötyksen ruoista ja siivouksesta, ei vähiten väsymyksen takia, joten onneksi pääsemme muiden pöytiin herkuttelemaan. Toki tarjoudumme viemään jotain molempiin pöytiin, ettei ihan mene laiskotteluksi ;)

Joulupyhien jälkeen mies pitää taas viikon isyysvapaita pois ja suuntaamme kolmisin Tallinnaan kylpemään ja koluamaan alennusmyyntejä. Vuodenvaihteen suunnitelmat ovat vielä auki, jotain lapsiystävällistä se kuitenkin on, ja sen jälkeen piipahdetaan Savon suunnalla tapaamassa sukulaisia. Oikein kivat ajat meneillään. Tämä joulunalusaikakin on omalla tavallaan kivaa aikaa; paljon hössötystä, glögittelyä, joulukonsertti, lahjojen tekmistä ja hankkimista, niiden paketointia ja ystävien näkemistä.

Tänään otettu testikuva totisesta tontusta tonttulakin kanssa :) 
Jos tulevalla viikolla saisi otettua kunnon joulukuvia lyhdyn kanssa. 
(huomaa jälki poskessa, E raapaisi tässä taannoin kynnen kulmalla oikein syvän loven poskeensa)

Tunnelmallista ensimmäistä adventtia ja mukavaa joulunodotusta, SS

Psst. Vilkaiskaapa Pörrösukan blogia, jossa hän esittelee joulukalenterin muodossa omia suosikkejaan ja lukijoiden blogeja joka päivä joulukuun ajan. Vinkkaa omastasi, tiedä vaikka ehdit vielä mukaan esiteltäväksi :) Aika kiva idea!

2 kommenttia

Kiitos kommentistasi <3