FitMom: Projekti jäissä (vk 6/15)

Kyllä täällä edelleen liikutaan ja syödään monipuolisesti, muttei ohjeiden mukaisesti. Reilu viikko on nyt mennyt ihan vaan kotona ollessa, minä, mies ja E. Jokaisella jotain vaivaa ja väsymys, sitä riittää. Nyt kun yöheräämisiä on jatkunut reilu 3 kk alkaa takki olla tyhjä. Voimat on ihan loppu ja jokaisesta yöstä selviäminen tuntuu taistelulta. Toisina päivinä jaksaa vähän enemmän kun saa nukuttua päiväunet, toisina ei mitään pakollisten syömisten ja E:n hoitamisen lisäksi. Voisin tehdä vatsavaivataipaleestamme oman postauksen, ettei mene ihan pelkäksi valitusvirreksi..Viime viikolla tuli kuin tulikin käytyä salilla ja parilla pitkällä vaunulenkillä väsymysviidakon keskellä - ja kyllä se vaan hyvää tekee! Etenkin raitis ulkoilma. Perjantaina reippailimme Luukkaan ulkoilualueella Helsingissä vajaan 6km lenkin sellaisessa mäkimaastossa, että hiki virtasi. Mutta koska olen nautiskelija myös urheilun suhteen, mukaan oli pakattu kahvit ja ruisleivät, jotka nautittiin reitin korkeimmalla kohdalla kallion päällä maisemia ihaillen. Muilta osin reitti kulki pääosin syvänvihreän kuusimetsän siimeksessä. Ruokailuista sen verran, että aloitin sunnuntaina maidottoman ja kananmunattoman ruokavalion viikoksi tai kahdeksi. Näin ollen projektissa määrätty ruokavalio on sivussa ainakin sen aikaa. Pyrin olemaan sortumatta liikaa herkkuihin ja syödä terveellisen monipuolisesti. Mutta olipa eilen illalla pähkäileminen kaupassa, että mitä nyt syötäisiin. Kassiin päätyi mm. kauramaitoa ja soijajugurttia. Raejuustot, rahkat ja munakkaat ovat pannassa. Aamupuuro tehdään veteen tai kauramaitoon ja pistelllään poskeen pelkällä mehukeitolla. Toivotaan, että apua vatsavaivoihin löytyisi tätä kautta.

Nyt suuntaamme vyöhyketerapiaan hoivattamaan pientä <3

Mukavaa pakkaspäivää, SS8 kommenttia

 1. Hei,
  Olen blogiasi seurannut jo tovin. Meilläkin on takana lapsettomuushoitoja, tosin paljon lyhyemmältä ajalta kuin teillä, ja nyt kotona tuhisee melkein päivälleen samanikäinen tyttö kun teillä. Arkeanne on kiva seurata ja moniin juttuihin pystyn samaistumaan - kiitos siis blogistasi.

  Meilläkin on ollut alusta lähtien masuvaivoja, ja kuukauden iässä alkoi myös refluksioireet. Huomasin oireiden ja kipuitkun pahentuvan maidon myötä, joten nyt olen jo kaksi kuukautta ollut imetysdieetillä. On toiminut erittäin hyvin! Kipuitkut hävisivät nopeasti ja refluksi helpotti. Tällä hetkellä olen maidoton-munaton-soijaton dieetillä, ja aika nopeasti uuteen ruokavalioon tottuu. Kauratuotteita on onneksi hyvin tarjolla nykyisin. Voisinkin tällä kokemuksella suositella sinulle myös soijan jättämistä pois: sen proteiini muistuttaa koostumukseltaan maitoproteiinia, ja siksi useimmat saavat myös soijasta oireita. Välttämättähän näin ei ole, mutta ehkä kannattaa heti alkuun karsia enemmän ruokavaliosta pois ja kokeilla sitten lisätä asteittain (meillä on kokeiltu, ja jäi kokeiluksi, koska oireita tuli myös todella pienestä määrästä soijaa ja kananmunaa). Pari viikkoahan saattaa hyvinkin mennä, että oma elimistö puhdistuu ja vaikutukset alkavat näkyä. Meillä onneksi eron huomasi jo muutamassa päivässä, ja loputkin oireet helpottivat reilussa viikossa. Ja onhan sitten vielä kotimaiset viljat, jotka voivat ärsyttää, jos tästä dieetistä ei ole apua. Mutta toivottavasti on ja apu löytyy!

  Rauhallisia öitä teille ja valoa arkipäiviinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Miia,

   Kiva kun olet löytänyt blogiini, tervetuloa! :) Jopas sattui, että tytöt ovat täysin samanikäisiä.

   Miljoonasti kiitoksia, että jaksoit kirjoittaa teidän masuvaiva- ja dieettitaipaleesta! Kullan arvoista informaatiota <3 Miten, kun aloitit maidottoman, munattoman ja soijattoman, niin olitko totaalisen eli pilkulleen ilman em.? Kun siis lääkäri kehotti minua jättämään pois selkeät maitotuotteet ja munat, muttei ns. pilkulleen. Eli leivät, naudanlihat jne. kurkusta alas vaan. Ilmeisesti vaikutuksen näkee ihan näillä muutoksilla, jos sellaista edes on? En ole soijaa vielä jättänyt, pitäisi varmaankin.. Mutta nyt näinä kolmena dieettipäivänä en ole vielä muutoksia huomannut. Jatkan ainakin sen 1,5 viikkoa tätä kokeilua, että nähdään vaikuttaako. Katsotaan nyt sitten tarviiko viljattomuutta tms. kokeilla erikseen. Sormet ja varpaat ristissä, että joko dieetti, vyöhyketerapia tai ikä tuo lähiviikkoina rauhaa perheemme öihin :)

   Onko teillä oireet rauhoittuneet täysin?


   Poista
 2. Hei,

  kiva, jos sait kommentistani vertaistukea! Kun aloittelin imetysdieettiä, jätin heti kaiken maitoa sisältävän pois: eli kaikki, missä oli esimerkiksi maitoproteiinia, jäi unholaan (koska suurimmat kipuitkut tulivat, jos olin sinä päivänä käyttänyt maitoa - koska käytän hylatuotteita ja maitoa itsessään vähän, oli kipuilu "helppo" jäljittää juuri maitoon). Myös kaikki kananmunaa sisältävä jäi heti pois, soijan jäämistä en ollut niin tarkka aluksi. Jo parin ensimmäisen viikon aikana olin jättänyt kahvin, teen ja ruisleivän pois - niistä kun tuli myös masuvaivoja. Punaista lihaa en syö muutenkaan, joten siinä mielessä olin turvallisilla vesillä (punainen liha voi olla osalle masuvaivojen lähde). Kala oli poislaskuista heti alkutaipaleelta (nyt ei enää aiheuta onneksi oireita) Viljoja en lähtenyt karsimaan ruista lukuunottamatta.

  Eli aika rankalla kädellä karsin heti alkuun, ja nyt olen yrittänyt aina välillä kokeilla, josko jokin ruoka-aine jo sopisikin. Kalaa saan nykyisin taas syödä, ja ruisleipää vähän ja aina silloin tällöin. Mutta kananmuna, maito ja soija ovat edelleen pahimmat oireita tuottavat aineet. Imetysdieetin myötä oireet ovat lähes kadonneet: kipuitkut jääneet pois - itkun "laatu" muuttui, mutta määrä ei kuitenkaan kamalan paljoa vähentynyt meillä, sillä nukahtaminen tuotti vaikeuksia kolmeen kuukauteen saakka ja väsymysitkua riitti ennen jokaista unta (mikä tod.näk. johtuu siitä, että Vilja on todella sensitiivinen ja tarkkaavaisuus on huomattavasti keskikehitystä edellä - itkunsäätely sen sijaan ei, ja nousevathan ne stressitasotkin meillä todella herkästi). Nyt onneksi tilanne hieman helpottanut. Mutta imetysdieetti siis jätti kipuitkut menneisyyteen, myös "rintaraivarit" (mitkä johtuivat nielemiskivusta, kun hapan maito poltteli kurkkua) unohtuivat ja muut refluksiin liittyvät oireet.

  Suurimmat kipuitkut hävisivät muutaman päivän kuluessa, mutta loppujen oireiden rauhoittumista odottelin reilu pari viikkoa. Ja jos tulee vahingossa syötyä jotain kiellettyä, huomaa tämän Viljasta heti: alkaa nieleskelyt, kakomiset ja levottomammat yöt (ähinää ja puhinaa meillä riittää muutenkin, koska se tarkkaavaisuus...heijastuu siis yöuniinkin).

  Mutta se on jo paljon jos kipuitkut jäävät pois! Tsemppiä siis teidän kokeilulle, toivotaan, että apu löytyy :)

  P.S. Jos imetysdieettivertaistuki kelpaa, niin hihkaise, niin jatketaan sähköpostitse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Once again, suurimmat kiitokset Miia <3

   Nyt varovaisesti sanon näin, että meillä on ehkä vatsa vähän rauhoittunut. Etenkin eilisen vyöhyketerapian jälkeen, joka oli siis toinen kerta, on vatsa toiminut ja ilmat löytäneet tiensä pihalle. Viime yö oli hieman helpompi kuin muuten lähiviikkoina. Ähinää vähemmän ja ilmat yms. löysivtä tiensä ulos melko pian ähinän jälkeen. Nyt en sitä tiedä varmaksi auttaako maidottomuuteni - joka ei ole noin totaalinen kuin sinulla - vai vyöhyketerapia. Jatkan siis seurailua ja tätä "semidieettiä" vielä toisen viikon, kun kohta viikko täynnä, ja sitten katsotaan tilanne. Meillähän ei varsinaista kipuitkua ole nimeksikään, harvoin vatsaa ihan itketään, meillä on ähinää yöaikaan ja levottomuutta, jonka takia ei kukaan nuku. Iho-oireita ei ole, ei suuremmin pulauttelua/oksentelua eikä kakomista. Vatsasta toki kuuluu kuplintaa ja nykyään pulauttelut ivat suurempia kuin aiemmin, mutta kai maitomäärä ja ikäkin sen tekee? Myös tuotosten väri on muuttunut normaalimmaksi aiemmatsa vihreästä..Joten epäilen vahvasti, etttä meillä olisi mitään allergiaa, ainakaan voimakasta.. Mäkin olen ajat sitten jättänyt ruisleivän, sipulin, valkospilun, tuliset mausteet, omenan, kahvia max 1 kuppi päivässä jne.

   Katsotaan miten meillä asiat etenee ja palataan ilman muuta! :)

   Poista
 3. Heippa,
  Haluaisin kysyä Bugaboo vaunuistanne mittoja kokoon taitettuna, eli siisvaunukopan kanssa :-) ilman mitään renkaan irrotuksia yms, vaan juuri se nopein kokoamistapa:) kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih..Yritän mitata vaunut, kun seuraavan kerran ne autoon isken - luultavasti huomenna. Vaunukoppahan ei mene sen kummemmin kasaan..

   Poista
 4. Tunnen niin tuskasi noiden vatsavaivojen kanssa! Meilläkin huudettiin sieltä 3viikkoisesta saakka aina 3 kuukauteen asti. Sitten mentiin yksityiselle lastenlääkärille koska mielestämme huudon määrä ei ollut enää normaalia (hassua, miten sitä kuuleekin joka paikassa: jotkut vauvat nyt huutavat enemmän... Ai koko valveillaoloaikansa ja öisin puoliunessa?) Diagnoosiksi saimme refluksin ja nyt kuukautta myöhemmin myös maitoallergian (poika on ollut pulloruokinnassa 2kk lähtien imetysongelmien vuoksi). Refluksilääkityksen sekä allergiamaidon johdosta perheessämme eletään normaalia vauva-arkea ensimmäistä kertaa 4 kuukauteen! Välillä sitä miettii, että näinkö helppoa sen olisi pitänyt ollakin!
  Toivottavasti teilläkin pian helpottaa! Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että saitte viimein apua ja syyt löytyivät! Kyllä näissä vauva-asioissa kannattaa vaan pitää pintansa ja luottaa omaan vaistoon.

   Meillä kahlataan edelleen samassa suossa, eikä vaivojen aiheuttaja tai helpottaja ole selkitytynyt. Dieettaan vielä tämän viikon loppuun ja käymme vyöhyketerapiassa, sitten katsotaan mikä tilanne ja mitä seuraavaksi. Kun meillähän ei ole refluksiin liittyviä oireita, eikä iho oireile mitenkään, pääosa päivästä ollaan erittäin tyytyväistä vauvaa..

   Poista

Kiitos kommentistasi <3