Oikeasti vaunuillen (Bugaboo Buffalo)

Viimeksi kirjoitin mutu-tuntumalla vaunuvalinnastamme eli Bugaboo Buffaloista, vailla käytännön kokemusta. No nyt sitä on kertynyt pian 2,5 kuukauden verran. Vaunujen kanssa on venkslattu pitkin poikin, siirryttu paikasta A paikkaan B niin autolla kuin julkisilla ja vaunut ovat olleet käytössä lähes päivittäin. Mitkä minun ja mieheni kokemuksien perusteella ovat vaunujen plussia ja miinuksia vs niiden markkinointi-ja myyntiteksteissä luvatut asiat, niin kerron niistä seuraavaksi. Ja jos jotain unohtuu tai en ole huomioinut, kysy ihmeessä :)Plussat
- Neljä isoa pyörää ja kääntyvät etupyörät. Vaunut liikkuvat kuin unelma! Niillä on todella ketterä kääntyä ja mutkitella pienestäkin tilassa ja kapeilla kaduilla.
- Jalkajarru. Sillä lukitaan isot vaunujen takapyörät ja jarru tuntuu todella pitävältä.
- Jämäkkä runko. Vaunuissa on todella tukeva runko. Vaunuissa voi huoletta kuljetettaa isomman muksun, tavarakorissa kauppaostokset ja aisassa vielä hoitolaukkuun tms. Meidän hoitolaukku sisältöineen painanee jotain 5-7kiloa...Vaunujen kokonaiskantavuudeksi luvataan jopa 39kg.
- Vaunukopan irrotettava kantokahva on näppärä lisä, samoin pidennettävä kuomu. Juuri eilen kun sateessa viipotimme menemään oli kiva vetästä kuomu alas asti. Kahvan kanssa venkslataan päivittäin, kun bebeä nostellaan ja vaunukoppaa siirrellään paikasta toiseen.
- Tilava vaunukoppa. Tämä on plussa ja miinus. Plussapuolella tarkoitan sitä, että kuoppaan mahtuu lapsen lisäksi jalkapäähän kivasti hyttysverkot ja muut tarpeelliset pientavarat. Kylmillä pakkasilla vaikka viltti jalkoja lämmittämään.
- Helppo kasattavuus ja muunneltavuus turvaistuimeen sopivaksi. Maxi-Cosi Pebble on päivittäin käytössä ja se napsautetaan adaptereilla vaunurunkoon kiinni lyhyemmillä kauppa- tai kyläilyreissuilla
- Aisan säädettävyys. Näppärä ja luulisi löytyvän oikea korkeus hyvinkin eri pituisille. Aisan saa kätevästi pieneksi, kun tarvitaan tilaa esim. hississä tai bussissa.
- Sadesuoja. On todella hyvä juuri sen vuoksi, että se on tiukahko eli istuva. Mutta miinus siitä, että mitä kylmempi keli on sen vaikeampi se on vaunuihin venyttää..Materiaali venyy lämmössä paremmin ja kylmässä on kohmeinen. Hankin vaunuille varasadesuojan.
- Vaunujen ulkonäkö on edelleen mieleeni, tyylikkäät.Miinukset
- Painavat. Vaunuista on saatu tukevat ja kestävät sillä kustannuksella, että ne painaa PALJON (11,9kg). En tiedä paljonko kiloista on rungossa, mutta on työn ja tuskan takana nostella sitä auton takakonttiin ja pois sieltä. Sen kun tekee viisikin kertaa päivässä, niin tietää tehneensä. Mieheni kehitysehdotus tähän: hiilikuiturunko ;)
- Tilava vaunukoppa. Jos kuljet paljon julkisilla tai hissillä, niin kannattaa mitata esim. hissin pituus, sillä pienissä keskustan hisseissä ei näillä vaunuilla kuljeta - luulisin. Vaunukoppa on mielestäni pidempi kuin monissa muissa vaunuissa. Bussissa olen mukavasti aina kaikkien tiellä, vaikka kuinka säädän aisan nollatasoon. Toisaalta vaunukoppa on kapea eli se hieman kompensoi. Mutta tilaa nämä vaunut vievät.
- Hinta. Laatu maksaa, mutta maksaako se hieman liikaa näiden vaunujen kohdalla - ehkä? On toki monet muutkin yhdistelmävaunut tuhannen euron pintaan. Tämän aika näyttää, ovatko Buffalot todella olleet hintansa väärti.Yhteenvetona sanoisin, että edelleen tilaisin nämä vaunut enkä esimerkiksi Cameleoneja, jotka ovat kaksi kiloa kevyemmät ja sirommat rungoltaan. Pääsin kokeilemaan Cameleoneja taannoin, kun mies oli vienyt omat vaunumme mukanaan töihin, niin lainasin ystävän vaunuja, jotta pääsimme messukeskukseen kiertelemään. Tuntuivatpa ne hepposilta! Eiväthän ne sitä ole, mutta verrattuna meidän jyriin :) Buffalot toimivat, jos hakee työnnettävyydeltään huippua, jämäkkää ja tukevaa vaunua, jotka kantavat reilusti kiloja kyydissään.

EDIT: Kokemukseni pohjautuvat siihen, kun käytössä on vaunukoppa. Eli ratasosan kanssa moni asia hieman muuttuu.

Lämpöä viikonloppuun, SS

8 kommenttia

 1. Aika pitkälle samaa mieltä! Mutta eikö kokonaispaino oo ton ~12kg, ei vain runko? Monet vastaavat yhdistelmät painaa.muuten vielä paljon enemmän!

  Oota kun pääset ratasvaiheeseen, niin pääset nauttiin kuppi-istuimesta! Sillon rattaista tulee kompaktimmatkin! Ainaki cameleoneissa oli huikee ero.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta! Onneksi on tarkkaislmäisiä lukijoita, teenpä pienen EDITin juttuun. Kokonaispainoa tarkoitan tietenkin.

   Poista
  2. Juu ratasosan kanssa ovat kompaktimmat ja vähemmän tilaa vievät, "arvostelu" tällä erää koskee nimenomaan vaunuja vaunukopalla :) Vielä muutama kuukausi näin.

   Poista
 2. Olemme harkitsemassa näiden vaunujen hankkimista. Mietityttää kuitenkin sellainen yksityiskohta, että onko vaunukoppaa käyttäessä hankala päästä käsiksi alapuoliseen tavaratilaan. Kuvien perusteella tulee hieman sellainen vaikutelma. Mitä sanoisit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa alla Anonyymi kommentoikin kysymääsi eli kauppakassin tuuppaaminen vaunukopan alle on mahdollista, mutta haasteellista. Buffaloissa vaunujen alaosaa on paranneltu aiemmista vaunumalleista, mutta vaunukopan ollessa niin pitkä, ei sinne kauppakassin tai minkään muunkaan tuuppaaminen ole ainakaan helppoa. Sanoisin, että tavaratilaan saa kätevästi sujautettua kaikki pienemmät kassit ja tavarat, mutta isommat esim. kauppakassit pitää tunkea sinne. Pääsy tavaratilaan on parempi siitä päästä, missä vauvan pääkin on. Mutta meillä käydään kaupassa usein turvaistuimen kera, jolloin taas kaksi kauppakassia saa ihan sujuvasti kärryihin.

   Poista
 3. Tervehdys "anonyymilta" lukijalta ja kiitos hyvästä blogista! Minä ja 1.5kk tyttövauva olemme myös erittäin tyytyväisiä buffaloiden käyttäjiä. Pitkään jouduimme harkitsemaan hankintaa, sillä hinta hirvitti (ostimme vaunut vaunuaitasta). Ovat tähän asti osoittautuneet hintansa arvoisiksi, tuntuvat liikkuvan melkein ajatuksen voimalla. Isoin miinus tällä hetkellä on se, että kauppakassin pujottaminen tavarakoriin on hankalaa. Vähänkään pulleampi ostoskassi ei sinne mene koppaosan ollessa kiinnitettynä.

  Oletteko nostelleet vaunukoppaa vauvan ollessa kyydissä? Itse en ole sitä uskaltanut tehdä, kantokahva tuntuu kuitenkin niin kiikkerältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anonyymi lukija :) Kirjoitinkin ylle mainitsemastasi puutteesta ja olen samaa mieltä - isompien ostosten laittaminen tavarakoriin on haasteellista, kun käytössä on vaunukoppa.

   Nostan vaunukoppaa ja vauvaa päivittäin! :) Meillä kun runkoa säilytetään pihalla tai varastossa, niin useita kertoja päivässä nostan vaunukopan vauvalla sisälle tai ulos. Kahva on minusta tukevan oloinen ja luotan sen kestoon :)

   Poista
 4. Kiitos Satu kokemusten jakamisesta; kattava listaus plussista ja miinuksista! Täällä vaunuvalinta on juuri tehty. :)

  En tiedä tavoittaako viestini sinua enää… Mutta sain postauksestasi monta hyödyllistä vinkkiä/näkökulmaa, joita hyödynsin paitsi itse päätöksessäni, myös oheisessa blogipostauksessa, jossa vertailen Bugaboo Cameleoneja ja Buffaloita. Suurkiitokset vielä sekä täällä että blogitekstin puolella.

  http://www.coterie.fi/bugaboo-buffalo-it-is-lastenvaunut-valittu/

  Hyvää kevättä ja jatkoa toivottaen,
  Riika | Coterie

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3