Takana kaksi viikkoa vauva-arkea

Tyttö on nyt kahden viikon ikäinen ja kasvanut hurjasti. Luulen, että paino lähenee jo 3,4 kiloa, joka näkyy pyöristyneinä poskina. Keskiviikkona menemme taas neuvolaan, niin saamme faktaa luulon tilalle.

Kahdesta viikosta kuusi yötä vietimme Jorvissa. Kyllä kotona vaan on maailman paras olla. Tyttökin oli rauhallisempi kun pääsimme pois sairaalasta, kunnes mies kokkasi meille kanapastaa tuhdilla chilillä, valkosipulilla ja sipulilla. Auts, sitä vatsavaivojen määrää. Ihan todella kurjat pari päivää takana sen vuoksi. Viime yö oli onneksi jo hieman helpompi, jos ne tästä pikkuhiljaa helpottuisivat. Mutta opimmepa tästä, että äitee jättää väliin kaikki tulisimmat ja mausteiset ruoat imettäessään.

Aika kylmä herätys todellisuuteen oli nuo vatsavaivat ja miehen palaaminen töihin. Pitkiä tunteja hereillä keskellä yötä itkevää vauvaa hyssytellen. Alan saada käsityksen siitä, mitä väsymys todella on ja miten oma toimintakyky heikkenee väsyneenä. Ja miten avuttomaksi sitä tuntee itsensä, kun toisen olo ei helpotu. Sydän särkyy. Mietin vaan, miten ihmeessä koliikkivauvan vanhemmat jaksavat?

Totta se on, kuten eräs ystävä minulle tuumasi: "Huomaat pian, kuinka sydämesi onkin ruumiisi ulkopuolella".

Rytmistä on turha vielä puhua, sillä se vaihtelee päivittäin. Päivisin ollaan hereillä pitkiäkin pätkiä, jolloin tapitetaan vanhempia ja valoja - ikkunat ja lamput on parhaita. Pieniä hetkiä ollaan sitterissä ja toisia uudessa leikkimatossa. Laulellaan ja jutellaan tytölle ja hän tapittaa silmät suurina. On hän vaan ihana <3 Tänään sain osakseni veikeän hymyn, mutta kovin tahdonalainen se ei kai vielä ollut?  Ilmeisesti kuukauden iässä, mutta onnen itku pääsi jo tästäkin virneestä.

Ensimmäinen julki-imetys turvallisesti lastentarvikeliikkeessä ;)

Oma olo on sen verta kohentunut, että kävimme lauantaina koko perheen voimin hankkimassa muutamia tarvikkeita typylle. Samalla reissulla pääsin harjoittelemaan imettämistä julkisilla paikoilla, mikä sujui ihan ok ja ympäristö oli ainakin suotuisa, ei tullut pahaa silmää ;) Harson heitin vaan neidin pään ylle, niin hyvin toimi. Mukaan tarttui leikkimaton lisäksi oma vaunuverho turvaistuimeen, Leijona-uniriepu ja pari hitaan imun tuttipäätä.

Ensimmäistä kertaa leikkimatolla. Pöllöä tuijotettiin pitkä tovi, joka päättyi lopulta itkuksi.  Olikohan liian pelottava?

Harmittaa vietävästi, ettei blogille löydy aikaa ollenkaan, kun vapaita hetkiä ei juuri ole. Mietin, että joudunko laittamaan blogin hetkeksi hyllylle ja jatkamaan sitten kun aikaa on enemmän tai meillä on jotain rytmiä päivässä. Katsotaan nyt vielä miten tulevat päivät ja viikot sujuvat.

Kukahan järjestäisi typyn ristiäiset? Voiko sen ulkoistaa? Energiat menee tällä hetkellä niin tässä hetkessä elämiseen, ettei oikein muuhun riitä rahkeita.

Voimia viikkoon, SS

7 kommenttia

 1. Hei, kovasti tsemppiä ja toivottavasti unettomat yöt ovat pian takana, tai ainakin harvinaisempia! Uuden vauvan kanssa kaikki on ihmeellistä ja totuteltavaa riittää, mutta kyllä se siitä varmasti hetken päästä hellittää. Auttaa jo, että itse ehtii paremmin tottua uuteen vauvaelämään, mutta pikkutyyppi myöskin kasvaa ja kehittyy koko ajan ja muutamassa viikossakin tapahtuu jo paljon. Älä siis lannistu, jos nyt aluksi tuntuu niin paljolta kaikki. Muistan itsekin, että olin aluksi kovin pihalla ja kaikki myöhemmin rutiiniksi muuttuva oli vielä kovin jännittävää. Ihania yhteisiä alkuaikoja teille!

  lily.fi/blogit/tuttitango

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lilleri <3

   Ei täällä lannistuta lainkaan. Halusin vaan kertoa mitä muuta täällä tunnetaan kuin rakkaan vauvan ihailua ja onnea :) Pienet päiväunet tekee ihmeitä, että kyllä tää tästä, kun yrittää vaan nukkua aina kun siihen mahdollisuus. Totuttelua totuttelua ja toisiin tutustumista, vatsan väänteiden syyn arvailua jne. Sitähän tämä vielä on.

   Poista
 2. Kiva, että teillä kaikki hyvin. Ja olipa muuten huomionarvoista lukea tuosta tulisesta ruoasta, sillä maustamme aika tuhdisti ruokaamme, joten sen voinee jättää pois äidin osalta imettämisen ajaksi. Harmi, mutta eihän sitä pikkuisen vatsakipua ole mukava kuunnella :(.

  Onko vatsasi muuten miten kipeä ja täytyykö sitä tukea miten?

  Kirjoittele, kun jakselet ja aikaa on. Tsemppiä vauva-arkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika tarkkana saa olla mausteinen kanssa. Monilla ärsyttää sipuli, paprika jne. etenkin valkosipuli on parempi jättää vähiin hetkeksi. Kahvia tai ruisleipää en ole karsinut, sillä juon/syön niitä maltillisesti, tyyliin max 2 kuppia päivässä. Nyt jätettiin tytöltä D vitsku pois, jospa se olisi kaiken pahan alku ja syy.

   Poista
  2. Yritän tehdä oman postauksen synnytyksestä/sektiosta toipumisesta ja vastata meiliisikin tuota pikaa :) Vatsa ei enää ole kipeä, kipuja oli oikeastaan vain ensimmäisen viikon ja sitten kun tulehtui ne palasivat. En ole tukenut vatsaa mitenkään, sillä arpi on niin pitkä ja pystysuora, että tähän asti mikään ei ole saanut painaa sitä ja samalla huostaan haavaa..

   Poista
 3. Meillä on kanssa kärsitty kamalista vatsavaivoista kolmeviikkoisesta saakka. Niin turhauttavaa ja suorastaan hermoja raastaavaa, kun ei voi mitään tehdä (sen kaiken itsestäänselvyyden lisäksi). Jumppapallo on meille ollut kullan arvoinen kapistus, sillä pomppiessa pikkuinen rauhoittuu hetkessä. Sillä pompitaan päivät ja toisinaan yötkin, vaikka ne sujuvat jo ilman kovaa huutoa *koputtaa puuta*

  Toinen mitä en voi olla hehkuttamatta liikaa on vyöhyketerapia, meillä se toimii! Ollaan käyty hieronnassa kolmeviikkoisesta lähtien ja käydään edelleenkin kerran viikossa. Pikkuinen on oppinut siitä selkeästi nauttimaan ja vatsavaivat helpottavat välittömästi, loppupäivän takapuoli pörisee ja vaippaa vaihdetaan useasti! Voin siis lämpimästi suositella ainakin kokeilemaan!

  Tsemppiä sinne! Nopeasti se aika menee loppujen lopuksi, täälläkin kohta jo kahdeksan viikkoa vauva-arkea takana! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania vinkkejä, kiitos <3 Vyöhyketerapia ja koliikkikeinu on mulla listalla, jos ei D-tippojen vaihto ja/tai Cuplatonia tuo tarvitsemaansa apua vaivoihin.

   Poista

Kiitos kommentistasi <3