Raskausviikko 42 - vauva perätilassa?

Tänään tasan viikko lasketusta ajasta ja raskausviikon 42 ensimmäinen päivä. Päivä alkoi poikkeuksellisen aikaisin, sillä heräsin ukkosten valvottaman yön jälkeen klo 7.15 akupunktiota varten. Olin varannut ajan 8.45 ja hoidosta suoraan piti kiiruhtaa neuvolaan - viimeiseen ilman vauvaa.

Minut neulattiin hermoratojen molemmista päistä, jolloin virtaukset ovat tehokkaimmat ja suotuisimmat kohdun suuntaan. Neulat laitettiin kutakuinkin näihin kohtiin, mitkä Babyideakin vinkkaa. Neulojen vaikuttaessa sain vyöhyketrapiahoitoa mm. jalkapohjiin, jalkoihin, käsiin, vatsaan, päähän jne. Ai että miten hyvältä tuntui! Niin raukea ja rauhallinen olo oli hoidon jälkeen. Edesauttavan vaikutuksen pitäisi ilmetä 5-48 tunnin sisällä, jos siis paikat ovat kypsät..

Hoidosta kiiruhdin neuvolakäynnille 41+0. Normaalien mittausten ja punnitusten (turvotusta tullut hurjasti parissa päivässä) jälkeen vatsan tunnustelu sai neuvolatädin mietteliääksi. Hän alkoi puhella, että olisikohan ylävatsan kumpu sittenkin vauvan pää! Että se tuntuu niin päältä. Tässä vaiheessa olin lähinnä huvittunut ja hölmistynyt. Sitten kuunneltiin sydänääniä - ylhäältä ja alhaalta - ja ne oli erittäin vahvat ylhäältä kuunneltuna, toki alhaaltakin. Seuraavaksi paikalle haettiin toinen neuvolatäti, joka on myös kätilö, tunnustelemaan vatsaani ja hän tuumaili samoin. Varmuutta asennosta ei saatu, mutta asia pitää molempien hoitajien mielestä tarkistaa, joten sain lähetteen ultrattavaksi Jorviin. Kun hoitaja lopuksi vielä puheli, mitä perätila voi mahdollisesti tarkoittaa, niin paniikki-itkuhan siinä tuli.

Neuvolakortissa lukee 41+0 käynnillä tarjonta-kohdassa merkintänä perätila? Tarkistusaika on vasta maanantaina, onneksi heti aamusta, mutta ärsyttää ettei ollut heti tänään. Jos synnytys käynnistyy viikonloppuna, ottavat kuulemma herkästi sisään ja tarkastavat vauvan asennon, jotta tarvittavat päätökset saadaan tehtyä.

Minkä kokoinen vauva on? Entä lantio? Mahtuuko vauva lantiosta ulos? Mitä synnyttäjä ajattelee tästä? Vai onko tarpeen tehdä keisarinleikkaus?

Siinä jotain ajatuksia.Yritän olla huolehtimatta kun varmuutta asennosta ei vielä ole. Uskon, että vauva on edelleen raivotarjonnassa. Sattui tuntumaan hoitajien käteen nyt vaan jotenkin erilaiselta. Onneksi on tuo ihana mies, joka saa aina mieltäni rauhoteltua <3

Pääasia, että vauvalla on kaikki hyvin, eikä äidilläkään hätää ole. Mutta tämä on vain yksi hyvä esimerkki siitä, miten kaikki valmistautuminen voikin osoittautua turhaksi, jos vaikka päädyttäisiinkin keisarinleikkaukseen.

Jos ja kun maanantaina vauva on pää alaspäin, saan uuden ajan keskiviikolle, jolloin aletaan suunnitella käynnistelyjä. Maanantai sattuu olemaan meidän 7-vuotishääpäivä eli oikein potentiaalinen syntymäpäivä vauvalle :)

8 kommenttia

 1. Harmi ku tuli lisästressiä, etkä päässy heti trkistukseen! Sit vaan nopeeta synnärille jos supparit alkaa vkl!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Mutta ei auta ja eiköhän ne aika pienistäkin synnytysenteistä ota nyt sisään tarkastettavaksi. Jos hyviä puolia asiasta hakee :)

   Poista
 2. Toivottavasti pääset pian synnytyspuuhiin! Täällä odotellaan samaa :) Viikkoja tänään 40+4.. Saisi jo kovasti tulla.
  Lueskelin, että meillä on synnytyksen suhteen hyvin samanlaiset toiveet. Toivottavasti molemmat saavat haluamansa kokemuksen <3 Onnea matkaan! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, sielläkin ollaan jo pitkällä! :) Toivottavasti sielläkin alkaa pian tapahtua, molemmilla reilun viikon sisään joka tapauksessa :) Tsemppiä hurjasti <3

   Poista
 3. Toivottavasti huoli on aiheeton. Minulle on ainakin sanottu että kun vauva kerran kiinnittyy niin ei sen pitäisi siitä enää asentoa vaihtaa. Toivottavasti pystyt nauttimaan viikonlopusta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Sitä mäkin toivon ja uskon, että onkin ihan "oikeassa asennossa" ja siten huoli turha. Yrittää nyt vaan ottaa iisisti viikonlopun ja keksiä muuta ajateltavaa, mikä onkin helpommin sanottu kuin tehty... :)

   Poista
 4. Täälläkin yksi"valmiina lähtökuopissa" 39+4. Harmillisesti löysin blogisi vasta pari päivää sitten, mutta mukava lukea ajatuksiasi odotuksesta ja synnytyksestä. Ne tuntuvat olevan hyvin samankaltaisia omieni kanssa!

  Rauhallista viikonloppua teille, toivottavasti maanantaina huoli osoittautuu aiheettomaksi (tai viikonloppuna, jos vauva päättääkin syntyä jo silloin)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit tiesi tänne ja lähes samoja päiviä sielläkin elellään :) Toivottavasti sielläkin päästään pian tositoimiin ja nyytti syliin <3

   Rauhallisesti yritetään ottaa ja olla murehtimatta. Ota sielläkin rauhallisesti, sillä joka tapauksessa raskautta on enää hyvin vähän jäljellä.

   Poista

Kiitos kommentistasi <3