Jorvi, round two

Aie oli kirjoittaa ihan muista aiheista seuraavaksi, mutta niin se vaan on todettava, että bye bye suunnitelmallisuus ja tervetuloa arvaamattomuus.

Tulimme tiistai-iltana takaisin Jorviin, kun minulle nousi kova kuume. Maanantaina tikkien poiston jälkeen leikkaushaava näytti hieman auenneen ja soittelin Jorviin mahdollisen tulehduksen takia jo ennen kuumeilua, mutta neuvottiin seuraamaan tilannetta kotona. Kun tulimme iltakävelylenkiltä, niin olin yhtäkkiä ihan jäässä, eikä kuuma suihku tai lisävaatekerrat auttaneet. Kuumetta yli 39c.

Suorinta tietä synnyttäjien vastaanottoon kaikki kolme, verikokeet ja odottelemaan lääkärin vastaanotolle pääsyä. Tulehdusarvot oli reilusti koholla ja korkea kuume saivat lääkärin määräämään minut tippaan ja osastolle. Eli ilmeisesti leikkaushaava tulehtunut. Itku tuli taas, kaikkein vähiten sitä enää halusi palata sairaalaan. Onneksi sen verran armo kävi, että tekivät poikkeuksen ja ottivat meidät kaikki perhehuoneeseen. Olin niin voimattomassa kunnossa, että yksin vauvan hoitamisesta ei olisi tullut mitään.

Ensimmäisenä yönä hikoilin kuumeen pois ja aamusta oli heti paljon parempi olo, vaikka yöunet jäikin 3-4 tuntiin. Tulehdusarvot olivat lähteneet laskuun, mutta lääkäri päätti pitää osastolla toisen yön, niin antibiootteja saataisiin riittävä määrä elimistöön. Yhteensä viisi satsia kahdeksan tunnin välein. 

Toiseksi yöksi mies kotiin ja me vauvan kanssa kaksin. Antibiootit aiheuttaa tytölle vatsanväänteitä, joita olemme yrittäneet hillitä maitohapoilla, mutta aikamoista vääntöä oli viime yö. Hoitajien mukaan vauva vaistoaa, ettei äidillä ole kaikki hyvin ja siksikin on levoton. Kaksi tuntia vie saada hänet nukkumaan. Rinnalle ei myöskään rauhotuta millään, mutta aamuyöstä keksin pumpata hänelle satsin maitoa, niin seuraava syöttö oli iisimpi.

Jos tulehdusarvot jatkavat laskua ja haava näyttää siistiltä siirryn tänään kotiin. Peukut, että kotielämämme tästä vihdoin alkaisi, eikä uusia vastoinkäymisiä tulisi.

Hyvin hyvin väsynyt, SS8 kommenttia

 1. Voi harmitus ja huokaus. Piti nyt tällainen vielä tulla hätäsektion jälkeen. Ymmärrän kyllä ettei sairaalaan halua palata, mutta hyvässä hoidossa olet ja toivon totisesti, että pääsette tänään kotiin. Ja kiva että perhehuone järjestyi. Tsemppihaleja täältä paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ollaan onneksi kotona ja tyttö on ihan eri tapaus kun sairaalassa. Saatiin molemmat taas kuitattua univelkoja ja elämä alkaa hymyillä :)

   Poista
 2. Pikaista paranemista toivotellaan naapurihuoneesta. Täällä samat oireet ja diagnoosina kohtutulehdus.. Olishantätä vauva-arkea voinut hieman helpomminkin aloittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, naapurihuoneesta? Miten sillä jaksetaan? Mun vointi nyt hyvä ja antibiootit jatkuu viikon kotona. Tyttökin taas ihanan rauhallinen, kun päästiin kotiin. Paljon voimia! On todella rankkaa sairastua ja hoitaa samalla pientä vauvaa :(

   Poista
  2. Aavistelisin ainakin että melko lähellä täällä (N6) on antibiootteja suoneen tiputeltu. Äidin olo kohenee (tulehdusarvot ei vain laske) mutta pikku-Kuutin vatsavaivat valvottaa kumpaakin..
   Hienoa, että te pääsitte jo kotihoitoon , nyt vaan iisisti nauttiman vauva-arjesta.

   Poista
  3. Olin siinä yläkerrassa N7:lla, jopas sattui. Mulla lähti arvot laskuun kahden tippa-annoksen jälkeen ja sain niitä yhteensä sen viisi. Voimia ihan hirveästi ja hyödynnä kätilöitä, että saat nukuttua. Muakin auttoivat yöllä ja saivat vauvan unien maille, niin sain hetken nukuttua. Jaksamista <3 Toivottavasti pääsette pian kotiin.

   Poista
 3. Voi kurjuus! Toivottavasti paranet pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ollaan kotona toipumassa - taas. Antibiootteja tovi, niin kyllä se tästä taas :)

   Poista

Kiitos kommentistasi <3