Vaunuillen (Bugaboo Buffalo)

Vihdoin viime viikolla saimme tilaamamme vaunut DPD:n lähetin toimittamina suoraan Hollannista. Miksi sanon vihdoin johtuu siitä, että valitsemamme väri (sand/off white) oli loppunut varastosta ja saimme odotella off white -värisen kuomun ja kopan päälliosan saapumista tehtaalta n. 3viikkoa. Mikään muu kiirehän tässä ei ollut kuin oma malttamattomuuteni.

Tilasimme Bugaboot suoraan niiden kotimaasta Hollannista Babuhuyswebshopista, johon aikoinani löysin tieni Remonttihiiren blogin kautta. Hänen hyvästä kokemuksesta ja tilaamiseen sujuvuudesta vakuuttuneina päädyimme samaan hankintatapaan.


Totta puhuen Vaunuaitan hieman suolainen (lue järjetön) hinta vaunuille 1179€, ei paljon hurraa-huutoja meidän perheessä kirvoittanut. Kun mies ekan kerran tiedusteli millaisia vaunuja olin meille ajatellut ja kuuli, että suunnittelemani vaunut kustantavat tuhannen euroa, niin hän sanoi EI EI EI, ei ikinä, ei missään nimessä. Tässä vaiheessa en vielä tiennyt Buffaloista, vaan olin Bugaboo Cameleon -mallin kannalla. Muutama visiitti ystäväperheissä, joissa Bugaboon vaunuja käytetään teki tehtävänsä ja lämpeneminen alkoi. Kun vielä miehen lähiystävä (hänkin miespuolinen) hehkutti Bugiksien näppäryyttä ja kestävyyttä alkoi peli olla selvä.

Etsimme alkuun vaunuja käytettyinä ja kävimmekin katsomassa yksiä erittäin hyvänä pidettyjä Cameleoneja, joista pyydettiin 750€, niin mieshän tuumasi ettei kannata - huonompi jälleenmyyntiarvo kuin uusilla. Totta sekin.Miksi lopulta päädyimme Buffaloihin emmekä Cameleoniin? (Donkey ei leveytensä puolesta ollut vaihtoehto)
- Muutamia paranneltuja ominaisuuksia, kuten avarampi säilytystila, vaunukopan kantokahvan irrotettavuus, järeämpi (siten kestävämpi) runko, ei tarvetta erillisille talvipyörille, kuomun pidennettävyys (ei tosin kovin merkittävä). Kaikki ominaisuudet katsottavissa täältä.
- Ajattelimme myös, että Cameleonin ollessa vielä enemmän cityvaunu, on Buffalo sopivampi meidän käyttötarkoitukseen eli Espoon hiekka- ja metsäteille, joissa vaunujen kanssa rullaillaan asfaltin lisäksi.
- Emme ole aikeissa hankkia erillisiä matkarattaita, vaan nämä ajavat senkin asian. Vaunut saa erittäin pieneen pakettiin ja niiden oma kuljetuslaukku on mitä kätevin tulevia lentomatkoja ajatellen.
- Uusin malli on aina uusin, jälleenmyyntiarvo pysynee korkeampana pidempään, kun tämä on ns. viimeisin malli.

Lisäksi vaunuja on todella näppärä muunnella; kasata ja koota, ne ovat keveät ja ketterät, ohjattavuus on kääntyvien etupyörien ansiosta hyvä ja ulkonäkö miellyttää silmääni. Kyllä, silläkin on merkitystä.

Laatikosta paljastui nämä..
joista koottiin tämä.
Maxi-Cosi Pebble -turvaistuimen testaaminen runkoon. Hyvin toimii :)
Kuomuosa pidennettynä.


Miten tilaaminen sujui?
Toimitusaika vaunuillemme venyi kuukauteen, johtuen off white värin loppumisesta varastosta. Normaalisti toimitusaika on reilun viikon. Kun vaunut lähtivät kotimatkalle, minulle lähetettiin seurantakoodi, jolla pystyin seuraamaan vaunujen saapumista Suomeen. Tämä toimi mainiosti. Minua pidettiin muutenkin koko ajan ajan tasalla tilauksen etenemisen suhteen.

Sain vaunuihin alekoodin (mainos Babyhuysin sivuilla), jolla vaunujen hinnasta lähti vielä jokunen euro pois ja toimituskuluja ei ollut lainkaan. Yhteensä vaunuille ja Maxi-Cosi adaptereille tuli hinnaksi 1039€. Vaunuaitasta vastaava setti hieman yli 1200€. Ihan kelpo säästö mielestäni, joten voin suositella tätä hankintatapaa muillekin.

Takuu toimii normaalisti eli ongelmien eteen sattuessa voin olla joko suoraan yhteydessä Bugaboohon tai halutessani Babyhuysiin. Jos vaunut olisivat Vaunuaitasta, niin silloin vioittuneen osan saattaisi saada suoraan liikkeestä, nyt sitä joutuu hieman odottelemaan.

Nyt täällä odotellaan entistä kovemmin, että vaunuja päästään kunnolla testaamaan.

22 kommenttia

 1. Minkälainen jousitus noissa on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkemmin, että minkälainen jousitus en osaa sanoa, mutta jousitus niissä on. Jousitus ja isommat pyörät tekevät Buffaloista niin kutsutun "all-terrain" mallin. Eli vaunujen joustavuus ja liikkuvuus on sujuvaa hiekalla, lumessa, metsässä jne.

   Poista
 2. Moikka, mikä tuo koodi on kun en itse sitä löytänyt heidän sivuiltaan? T. Maikki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kehoitus ottaa yhteyttä ja pyytää tarjouskoodia on tämän sivun ylälaidassa, http://www.babyhuyswebshop.nl/Bugaboo-Buffalo/en/page/603/

   eli laita viestiä verkoop@babyhuys.com ja kerro olevasi kiinnostunut Buffaloista ;) niin saat tarjouskoodin meiliisi.

   Poista
 3. Meilläkin on Pebble, eli täysin sama paketti :D Pebblekin on loistava ja senkin tilasin aikoinaan babyhuesista :)

  Vaunuaitastakin on tullu ostettua ja sielläkin huoltoajat on välillä pitkiä.

  Muuten buffissa ei oo jousitusta, mutta noi pehmeet pyörät tekee niistä pehmeät työntää. En oo ite jousitusta kaivannut. Cameissa on kovat renkaat, mutta jousitus etupyörissä ja ne on huomattavasti tökömmät esim portaissa ja mukulakivillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun en ollut varma jousituksesta, niin soitin varmuudeksi Vaunuaittaan - alkoi nimittäin kiinnostamaan :) Sieltä sain vastaukseksi, että on "oma jousitus" joka yhdessä pehmeiden pyörien kanssa tekee vaunuista pehmeän työnnettävän maastossakin.

   Poista
  2. No hyvä kun selvitit niin en jaa enää virheellistä tietoa :D näissä on varmaan joku renkaiden sisään rakennettu systeemi.

   Poista
  3. Niin mäkin sen lopulta ajattelin. Miehen kanssa yhdessä kovasti tutkittiin mainittua jousitusta, mutta muuta ratkaisua ei mekään löydetty kuin että jousto tulee renkaista..

   Poista
 4. Olen pitkään miettinyt Bugigsien hankkimista Teutonioittemme tilalle. Haaveilen juurikin tuosta off white värisestä kuomusta, mutta mietityttää kuinka hyvin se suojaa auringolta? Eli siis jos rullailee vaunujen kanssa auringonpaahteessa, blokkaako kuomu auringon vai paistaako se läpi? (vaikeasti selitetty) Ymmärtääkseni noissa peruskuomuissa ei ole minkäänlaista uv-suojaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt en ole vielä päässyt työntelemään kärryjä auringonpaisteessa, kun niiden asukas antaa odotuttaa itseään. Mutta löysin itse kankaista seuraavan infon:
   Kaikki kankaat ovat konepestäviä, vahvaa ja kestävää 600 denierin kangasta ja niissä on UPF 50+. Eli ihan kelpo suoja kankaissa on. Hankin itse lisäksi Kurtisin vaunuverho, jonka suoja ainakin samaa luokkaa, joten niillä saa blokattua aika hyvin auringon. Ensi kesäksi sitten aurinkokuomu, jos niikseen tulee..

   Poista
 5. Ihan aluksi onnittelut pienestä prinsessasta!
  Näistä Buffaloista haluaisin ehdottomasti kuulla lisää sitten kun ovat päässeet käyttöön =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos anonyymi <3
   Kirjoitan heti niistä, kun on vähän enemmän käyttökokemusta.

   Poista
 6. Moikka! Olen seuraillut blogiasi ja onnea pienen tytön tyllerön johdosta! Ajattelin kirjoittaa tähän omat kokemukseni babyhuysista...
  Tilasimme buffalot heinäkuun lopussa böabyhuysista. Sivuilla lukee, että toimitus 3-5 päivää. Kun pariin viikkoon ei kuulunut mitään, otin yhteyttä ja heiltä kerrottiin, että tehtaalla toimitusvaikeuksia ja vaunut saapuvat lokakuun alussa!!! Meillä laskettu aika 6.10.!!! Mitään infoa heiltä ei tullut ja kuulemma mitään hyvitystäkään emme tule saamaan...
  Hieman jännittyneenä odotamme tuleeko vaunuja lainkaan. Sain taisteltua, että lähettävät pebblen ja familyfixin heti, jotta pääsemme edes sairaalasta kotiin, kun on kaukalo, johon babyn laittaa:) Taivuttelujen jälkeen suostuivat. Tänään tuli paketti....pelkkä telakka, ei kaukaloa.... Alkaa usko loppumaan tähän firmaan....
  Onneksi teillä kaikki sujui hyvin ja toivotaan, että meillekin vielä kaukalo ja vaunut löytävät tiensä....
  Tsemppiä vauva-arkeen! Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa ikävältä. Tosi outoa, kun minulla ja mm. Life and Decorationin Remonttihiirellä homma sujui kuin rasvattu. Minulle vastailtiin parin päivän viiveellä ja ilmoitettiin aina kun tilaus siirtyi ns. seuraavaan vaiheeseen.

   Toivottavasti saat istuimen ja vaunut pian. Pitäähän niiden korvata tuo sählinki jotenkin.

   Poista
 7. Hei,
  Olemme harkitsemassa Buggaboo buffaloitten hankkimista ja sain hyviä vinkkejä tästä postauksestasi. Kiitos siitä :) Voisitko vielä antaa kokemuksen perusteella vinkkejä muutamiin kysymyksiin? Olisi iso apu. Eli Mitkä lisävarusteet ovat tarpeellisia? Itse olen miettinyt lämpöpussi high performancea (vauvamme kun syntyy pakkasille), wool patjan päällistä, hyönteisverkkoa ja istuinpehmustetta. Osaatko siis antaa mitään vinkkiä näiden tarpeellisuudesta? Istuinosassa ei ilmeisesti ole mitään jalkapussia/-suojaa, joten tuo lämpöpussi ajanee sen asian. Mietin myös kesäksi sitä aurinkokuomua, onko siitä kokemusta? Jostain luin, että kangassetti Tailored fabric olisi hankittava vaunuihin erikseen, onko näin? Kysyisin vielä tuosta valkoisesta väristä joka teidän vaunuissa on eli onko se ollut käytännöllinen valinta ja onko valkoinen enemmän luonnonvalkoinen vai puhtaan valkoinen? Kuinka paljon edullisemmin saitte tilattua vaunut ulkomailta?

  Kiitos kovasti jos jaksat näihin kaikkiin kysymyksiin vastata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Hyvät vaunut olette valitsemassa :) High Performance -pussi voi olla hyödyllinen, jos ei halua pukea vauvaa vastaavasti lämpimimpään pukuun (esim. äitiyspakkauksen toppapuku), mutta luulen, että yhdistelmänä hp-pussi + toppapuku on melkein jo liikaa kovillakin pakkasilla. Ja tuskin tulee kovin paljoa ulkoiltua enää, jos mittari hilautuu -20c ja sen alle. Me hankimme tuon ohueamman lämpöpussin, http://www.vaunuaitta.fi/bugaboo-lampopussi-p-1283.html, joka passasi talven ajan hyvin, kun vauvalla oli kylmimpinä päivinä villapuku ja paksuin toppapuku. Pussia tuli käytettyä muutenkin pitkään, sillä vasta toukokuulla ilmojen lämmettyä luovuimme siitä. HP-pussia ei sen lämpivyyden takia voi tietenkään noin pitkälle kevääseen ehkä käyttää, mutta se on taas talvella itsessään lämmittävämpi :) Molemmat pussit ovat ymmärtääkseni istuinosaan muotoiltuja, mutta sain kyllä tuon taiteltua ihan kivasti toimivaksi myös vaunukoppaan.

   Hyönteisverkko on ollut hyödyllinen ja meillä taitaa olla ihan vain valkoinen Emma tms. merkkinen.Nyt en ole varma onko wool-päällinen tai istuinpehmuste yhtä kuin seat liner, mutta jos on, niin kyllä minusta on kiva, että vaunuissa on kesäaikaan jokin alusta tai suoja vauvan ja kovan vaunukankaan välissä. Me emme ostaneet valmista, vaan kummitäti teki meille bambufroteesta ja puuvillasta kelvollisen suojan kesähelteille. Aurinkokuomua meillä ei ole, mutta uskon sen olevan hyvä hankinta. Hengittävyys paranee huomattavasti ja toinen kesähelteille kiva bonus on aurinkovarjo. Mutta vielä ei Suomen kelit ole olleet sellaiset etteikö me oltaisi pärjätty hyvin ilmankin. Katsotaan tuleeko tarve hankkia kesäkuomo, jos tästä kovin kelit lämpenee.

   Kyllä vaunujen mukana tulee tuo tailored fabric eli kuomukangas ja se vaunukopan päälle tuleva "läppä". Valkoinen on pysynyt melko puhtaana, olen tainnut kerran pestä kankaat koneessa, mikä sekin on kätevää. Off white -väri on enemmän luonnonvalkoinen kuin valkoinen. Vuanujen hinta oli jollain alekoodeilla Babyhuyesista tilattuna n. 950€ ja adapterit päälle n. 50€.

   Toivottavasti näistä oli apua :)

   Poista
 8. Hei,
  Olemme harkitsemassa Buggaboo buffaloitten hankkimista ja sain hyviä vinkkejä tästä postauksestasi. Kiitos siitä :) Voisitko vielä antaa kokemuksen perusteella vinkkejä muutamiin kysymyksiin? Olisi iso apu. Eli Mitkä lisävarusteet ovat tarpeellisia? Itse olen miettinyt lämpöpussi high performancea (vauvamme kun syntyy pakkasille), wool patjan päällistä, hyönteisverkkoa ja istuinpehmustetta. Osaatko siis antaa mitään vinkkiä näiden tarpeellisuudesta? Istuinosassa ei ilmeisesti ole mitään jalkapussia/-suojaa, joten tuo lämpöpussi ajanee sen asian. Mietin myös kesäksi sitä aurinkokuomua, onko siitä kokemusta? Jostain luin, että kangassetti Tailored fabric olisi hankittava vaunuihin erikseen, onko näin? Kysyisin vielä tuosta valkoisesta väristä joka teidän vaunuissa on eli onko se ollut käytännöllinen valinta ja onko valkoinen enemmän luonnonvalkoinen vai puhtaan valkoinen? Kuinka paljon edullisemmin saitte tilattua vaunut ulkomailta?

  Kiitos kovasti jos jaksat näihin kaikkiin kysymyksiin vastata :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos vastauksesta. Auttaa paljon valinnassa. Saako vaunukopassa lasta muuhun asentoon kuin makuulleen? Ekassa kuvassa näyttää niin kuin lapsen saisi istuvampaan asentoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaunukoppaa pystyy säätämään samoin kuin istuinosaa eli kyllä me pariin otteeseen pidimme sitäkin pystymmässä asennossa. Optimaalinen se ei siten ole, mutta ihan ok.

   Poista
 10. Mistä kaupasta olette nyt tilanneet Bugaboo -vaunuja? ei näytä enään tuo ylläoleva linkki tuntevan tuotemerkkiä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Babyhuyeswebshop Hollannista toimitti nämä meidän.

   Poista
 11. Heippa. Vieläkö teillä käytössä nämä vaunut? Näitä tosi hankala löytää käytettynä? Ja suomesta tilaaminen kallista ja hankalaa. Jos haluat voit viestittää myös s.postiini. Patu0795@gmail.com

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3