Neuvolassa (39+4) taas

Tänään palattiin oman neuvolatädin hoiteisiin ja mies lähti mukaan parin kerran tauon jälkeen. Käynti poikkesi aiemmista siinä mielessä, että samalla lailla juteltavaa ei enää ole, pelkkää mittaamista. Kommunikointi kaikkien (sukulaiset, ystävät, naapurit ja tutut) kanssa keskittyy siihen, onko merkkejä?, joko, joko? jne. KAIKKI odottaa? Läheisten kyselyistä en edelleenkään ärsyynny, mutta tuttujen ja tutuntuttujen kyllä. Että jos ihmetyttää kuka kulkee julkisilla paikoilla ruskea paperikassi päässä tai on verhonnut itsensä mustaan jätesäkkiin, niin luultavasti kyseessä on viimeisillään raskaanaoleva nainen, joka pyrkii välttämään tuttuihin törmäämistä ja kyselyjä ;)

Tiedän kyllä, että hyväähän ne. Ainakin useimmat.

Neuvolatäti kyseli jaksamisen ja voinnin perään, mutta eipä niihin ollut juuri lisättävää edellisviikkoon nähden. Tokaisi vielä: "Paperilla kaikki näyttää olevan täydellisesti"

Niin, jos katsoo neuvolakortin mittauksia äidin ja vauvan osalta, niin hyvin tämä kroppa jaksaa kantaa ja ruokkia asukkiaan. Olen saanut olla huolehtimatta liiemmin koko raskauden. Ja se jos jokin on paljon! Kyllä tässä vielä hetken jaksaa unettomia öitä ja olemisen mahdottomuutta, sillä palkinto on mitä parhain <3

Tarkemmat neuvolan mittaukset täällä. Melkoinen matka takana.

Varasimme ensi viikolle kaksi aikaa, maanantaille ja perjantaille, jotka molemmat ovat LA:n jälkeen. Jos ei sittenkään vielä ala tapahtua, niin jatkoseurantaan siirrytään sairaalaan ja ensimmäinen yliaikaiskontrolli on 10pv lasketusta ajasta. Mutta sinne on vielä aikaa (onneksi) ja olen toiveikas, että päästään hommiin jo aiemmin. Pientä yritystä on ollut kotikonstein edesauttaa synnytyksen käynnistymistä. En kovin vahvasti usko tähän, mutta voihan joillain keinoilla olla oikeasti merkitystä.

Uskotko, että synnytyksen käynnistymistä voi edesauttaa kotikonstein? Entä mitä kotikonsteja olet kokeillut ja hyväksi havainnut?

6 kommenttia

 1. Uskon kyllä, että vaavi tulee ulos silloin, kun aika on eli suuremmin siihen ei voi vaikuttaa, mutta ei seksistä varmasti ainakaan haittaa ole. Spermalla ja orgasmillahan on tutkitusti jotain vaikutusta asiaan ja ainakin meidän kohdalla synnytyksiä on edeltänyt sänkypuuhat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Spermassa on samoja "ainesosia" kuin synnytyksen keinotekoisesti käynnistävissä lääkkeissä eli siten tuossa on perää. Tosin lääkkeissä määrät on valtaisia :) ehkä tämäkin vinkki perustuu siihen, että rasittaa kehoaan ja siten lisää supisteluja?

   Poista
 2. Mä uskon vahvasti akupunktioon! Kätilöystävä opasti mua ja kahden tunnin painannan jälkeen alkoi muutaman tunnin yöunien jälkeen tapahtumaan! :) googlaa akupunktioa ja synnytyksen käynnistäminen ja painele KAUAN!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä tutustua :) Kiitos!

   Poista
  2. http://www.babyidea.fi/aidille/akupainanta.html

   Poista
  3. Bongasin saman :) pitää ensin kokeilla itse ja sitten siirtyä ammattilaisen käsittelyyn. Hoitola, jossa olen käynyt hierottavana, tekee myös akupunktiota ja nimenomaan käynnistystä edesauttaen, silloin olisi hyvä olla mittarissa 41 viikkoa.

   Poista

Kiitos kommentistasi <3