Neuvolassa (38+4)

Tänään kävin taas neuvolassa, jota jo odoteltiinkin. Kuten tähänkin asti verenpaineet olivat normaalit, samoin proteiinit ja sokerit. Ei merkkejä raskausmyrkytyksestä ja sen myötä selitystä oudolle ja heikolle ololle viikonloppuna. Alkuviikon olo on ollut taas normaalimpi kunnes eilen illalla alkoi "menkkamainen" särky alavatsalla ja selässä. Lämmin kauratyyny helpotti nukkumaan mennessä sen verran, että sain nukahdettua. Yö olikin sitten yhtä vessassa ramppaamista ja hyvän asennon etsimistä. Kuudelta aamulla hain 1mg Panadolia helpottamaan pahimpia kipuiluja ja ilmeisesti näin kävikin, sillä nousin ylös superväsyneenä puoli yhdeksän.

Neuvolatädin mielestä menkkakivut enteilee synnytystä. Jaaa-a. Olisin kyllä valmis, mutta näinköhän vaan ei muka mentäisi yliaikaiseksi. Vaikea uskoa, mutta eihän sitä ikinä tiedä. Tänään kipuilu jatkunut, mutta ei niin selkeänä ja tasaisena kuin illan ja yön. Viikon päästä onkin viimeinen ennakkoon varatuista neuvoloista ja jälleen oman neuvolatädin luona. Jäisikö se viimeiseksi?

Hurjaa, että matka masun kanssa on jo näin pitkällä. Odotan jo niin kovasti, että näen pienen rakkaan ihmeemme <3 Sairaalaeväitä myöten kaikki on valmiina. Tulevat vanhemmatkin aika malttamattomia. Toisaalta mikäs kiire hänellä olisi tulla ulos turvallisesta ja lämpimästä yksiöstään?Muutama kuva masumatkalta. Aloin kuvata mahaa raskausviikolla 16, jonka jälkeen kuvia onkin otettu viikottain - yhtä lukuunottamatta. Kuvista hyvin huomaa, miten maha alkoi kunnolla kehittyä vasta viikolla 20 ja raskausviikolla 30 etukeno alkoi olla jo melkoinen ;) Viimeisin kuva on sunnuntailta, jossa masu koko komeudessaan. Vaikka hän on visusti kiinnittynyt ja kuulemma erittäin alhaalla, ei mahan sivuprofiilista sitä juuri huomaa.

Tarkempi info tämän päivän neuvolasta ja koko matkastamme tähän asti täältä.
Kuvien muodossa täältä.

Olisi kiva kuulla, miten muilla on synnytykset käynnistyneet. Onko ollut ennakoivia merkkejä lähestyvästä synnytyksestä (esim. menkkakipuja, maha sekaisin, kipeitä supistuksia) vai pääsitkö suoraan tositoimiin?

6 kommenttia

 1. Mulla ei kyllä ollut mitään varoittavia merkkejä. Ei edes suppareita ollut ennenkuin sitten, kun synnytys jo alkoi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) no näin.. Välillä tuntuu jo, että kuvittelee kivut tai tuntemukset kun niin kovasti odottaa "finaalia". Pitää yrittää vähän rauhoitella pääkoppaa :)

   Poista
 2. Moikka!
  Löysin blogisi vasta viikko sitten, mutta olen jo innokas seuraaja. Itselläni on laskettu aika 28.7. eli hyvin samoihin aikoihin, senpä takia olikin mukava lueskella raskausaikasi kulkua. Meidän vauva on luomuvauva, mutta useiden vuosien toiveiden tulos, joten senkin takia blogi koskettaa.
  Samoissa tunnelmissa ollaan täällä, odottavan aika tuntuu niiiiiin pitkältä. Minulla on tänään viimeinen sovittu neuvola-aika ja toivon kovasti, että viimeiseksi se jäisikin. Samankaltaisia kipuja on ollut minullakin ja supisteluja myös, mutta ei yhtä aikaa. Siinä kaikki merkit. Niin ja vauva on kyllä hyvin laskeutunut ja pää kiinnittynyt, mutta terkkarin mukaan sekään ei vielä takaa synnytyksen olevan ihan lähellä.
  Tsemppiä sinne loppumetreille! Oikeastihan vauvan syntymä on jo tosi tosi lähellä, mutta nyt päiväkin tuntuu niin pitkältä ajalta odottaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla ja löytää muita samassa tilassa olevia :) eipä sinullakaan ole montaa päivää jäljellä, vaikka yli menisikin. Sehän se, että pitäisi nyt muistuttaa, että ei tämä parin viikon mahdollinen odottaminen enää ole mitään, kun olemme kuusi vuotta tätä toivoneet.. Pian on meillä molemmilla nyytit sylissä <3

   Poista
 3. Noita merkkejä lähestyvästä synnytyksestä olen minäkin kovasti kalastellut, vaikka ymmärränkin, että mitään selvää kaavaa ei ole. Minulle lääkäri sanoi jo viikko sitten, että vauva on jo todella alhaalla ja tiukasti kiinni ja synnytys voi näin ollen alkaa ihan milloin vain. Itse vähän sitä jo säikähdin, koska kaikki valmistelut on vielä niin vaiheessa! Nyt olenkin sitten kovasti yrittänyt laittaa kaiken valmiiksi jos vaikka tuleekin kiire lähtö ihan lähipäivinä. Olen varmaan poikkeuksellinen odottaja, koska voisin mielelläni olla raskaana ihan sinne laskettuunaikaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla alkoi malttamattomuus ottaa yliotetta, kun vauva tuli täysiaikaiseksi ja joka suunnalta toitotetaan, että any day now seuraavan 4 viikon sisään. Nyt vähän yrittänyt rauhoittaa tilannetta ja keskittyä itseni hemmotteluun ja kivaan tekemiseen. Kyllä masukamu sieltä ulos tulee sitten, kun haluaa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi <3