Neuvolassa (37+4)

Tämän aamun käynti neuvolassa sujui mukavassa merkeissä, kun oman neuvolatädin sijaisena toimi Jorvissa kätilönäkin toimiva terveydenhoitaja. Hän tiesi kertoa, että viime viikolla oli parina päivänä ollut sulkuja ja paikat tupaten täynnä. Kertoi senkin, että KAIKKI perhehuoneeseen toivoneet olivat sinne päässeet. Jee!

Kyseli synnytystoiveiden perään ja mitä ajatuksia tällä hetkellä synnytyksestä. Kehotti ottamaan rennosti ja puhui muutenkin rohkaisevasti tulevasta. Elle Tens -laitetta kehui tehokkaaksi kivunlievittäjäksi (omani saapui viime viikolla), joka toisilla riittää ainoaksi kivunlievittäjäksi läpi synnytyksen. Jorvissa on saatavilla akupunktiota ja vyöhyketerapiaa lääkkeettöminä kivunlievityskeinoina. Ja jos on ajatuksissa, että tehokkaammatkin keinot (epiduraali yms.) tervetulleita, niin mainitsee siitäkin heti sairaalaan kirjautuessaan.

Terveydenhoitaja myös tunnusteli vatsaa ihan eri ottein  ja useaan ottteeseen. Sanoi vauvan olevan jämäkästi kiinnittynyt ja hyvin alhaalla. Kyllä! Kuten eilen ounastelin on vauva alempana kuin aiemmin ja ylävatsalla enemmän tilaa. Pää visusti lantiossa ja siron tuntuinen. Sf-käyrän mukaan tietokone laskee vauvan kooksi n. 3,5 kg, joka oli hänenkin mukaan yläkanttiin. Käsikopelolla tuntuu pienemmältä.

Muutamia supistustiheitä iltoja, vatsan toiminnan aktivoitumista ja verenpaineen hienoista nousua  lukuunottamatta merkkejä synnytyksen lähenemisestä ei ole. Voi alkaa huomenna tai 3 viikon päästä. Painosta sain viimeksi nuhteita, niin nyt oli laskenut hurjat 100g, vaikka sama jäätelöä ja mansikoita joka päivä -linja on jatkunut. Varmaan meni edellinen kerta turvotuksen piikkiin.

Viikon päästä uudelleen, jos ei synnytys ala sitä ennen. Tuskinpa vaan, mutta lähellä se jo on. Siitäkin syystä kehotti lepäämään ja taas lepäämään, kun ei tiedä milloin lähtö tulee.


Eilen keittelin rintapumpun, tuttipullot, tutit ja rintakumit valmiiksi. Rintakumit ja yhden tutin varaan varmuudeksi jo sairalaan mukaan. Muille on käyttöä vasta sitten joskus - luulisin ja toivoisin.

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi <3