Raskausviikko 36 käynnissä

Viisi viikkoa jäljellä laskettuun aikaan! Hui! Ja toisaalta malttamattomuus ottamassa yliotetta :) Viime päiviin on kuulunut synttäreiden ja äitiysloman alkamisen juhlinnan lisäksi kodin siivoamista, kestovaippojen pesua ja ihan vaan kotoilua. Mies lähti eilen Puistobluesiin jammailemaan, niin minä opiskelin kestovaippailun saloja ja tein listaa tarvikkeista, joita meiltä vielä puuttuu. Yllätyksekseni ei paljon mitään!

- Hoitolaukku (Stokken hoitolaukku ja Brion laukku kilpailee voitosta, kunhan pääsen näkemään ne - oleellista valinnassa, että laukku sopii meidän molempien käytettäväksi) myös tavalliset olkalaukut ovat vielä taistossa mukana.
- Kapaloliina
- Vaipparoskis
- Pyykkikori vauvan vaatteille

Huomenna otamme suunnaksi eteläisen naapurimme eli Tallinnan ja siellä on tarkoitus katsastaa alennusmyyntien tarjontaa mm. potentiaalisten olkalaukkujen osalta. Muuten ohjelmassa on jalkahoitoa, hierontaa ja kylpemistä. Rentoutusta.

Synttärityttö ja masupallo tänään, kun rv 35+2.
Sikiön paino: 2500 g
Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 31 cm
Koko pituus: 42,5 cm

Vauva
Tämän viikon alussa sikiö on 33 viikkoa vanha. Jos voisit laittaa sormesi sikiön kämmenelle, pieni käsi puristuisi nyrkkiin. Varpaankynnet ylettävät varpaanpäihin.

Napanuora on noin puoli metriä pitkä ja ympärysmitaltaan sentistä kahteen senttiin. Sen sisäinen paine ja koostumus estävät sitä menemästä solmuun ja vaikka näin tapahtuisi, se aukeaa yleensä itsestään. Sikiö käyttää napanuoraa leluna ja puristelee sitä, mutta ei jaksa puristaa sitä niin lujaa että se vahingoittuisi.

Viimeisinä raskausviikkoina sikiö lihoo eniten, jopa yli 200 g viikossa!

Minä
Pieni lapsi on jo vahvasti läsnä hyvin kehittyneine aisteineen. Erityisesti kuulon kautta sikiö aistii uutta tulevaa maailmaansa. Kaikissa kulttuureissa otetaan sikiön havainnointikyky vakavasti. Vielä ei ole liian myöhäistä alkaa harjoitella kehtolaulua. Lapsi tulee todennäköisesti tunnistamaan sekä äänesi että laulun syntymän jälkeen. Tiedät itse parhaiten, kuinka saat lapsesi tuntemaan itsensä rakastetuksi!

Kannattaa panostaa sinun ja syntymättömän lapsesi hyviin, yhteisiin kokemuksiin. Tämä on oikea aika tarinoiden lukemiselle, hyville elokuville, lauluille ja musiikille. Nämä viimeiset viikot ovat sinulle tärkeitä. Sinun tulee ladata akkujasi eikä kuluttaa voimavarojasi.

Äitiysloma on jo ovella ja sinun tulisi varata runsaasti aikaa lepäilyyn. Kerro kumppanillesi, että kaikki sinuun kohdistuva hemmottelu koituu myös lapsen eduksi.En ole vielä oppinut päiväunille, vaikka väsynkin aina iltapäivästä. Saatan levätä tunnin, mutta uni ei yksinkertaisesti päiväaikaan tule. Tänäänkin mietin, että olisi kauheaa jos synnytys alkaisi tällaisella väsymyksen hetkellä - voimani ei riittäisi mihinkään.

Yritän tätä taitoa opetella Tallinnassa sekä uutiskirjeessäkin mainittua hemmottelua itseni ja vauvan parhaaksi.

Oletteko muut asettaneet LA:n lähestyessä, millaisia rajoituksia reissuille ja matkustamisille? Millä viikolla ei enää "kauaksi kotoa"?

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi <3