Neuvolassa juhannuksen kynnyksellä

- Enää 4 työpäivää ja sitten alkaa odotettu äitiysloma
- Vielä 42 päivää laskettuun aikaan 

Mikä hienointa tänään on 34 raskausviikkoa täynnä, mikä tarkoittaa sitä, että vauvan annettaisiin syntyä jos ja kun synnytys on alkaakseen. Enää ei tarvitse estellä tai jarrutella hänen maailmaantuloa. Ollaan niin isoja jo <3 Toivon kuitenkin, että vielä kuukauden päivät hän pysyttelee masussa kasvamassa.

Eilisessä neuvolassa todettiin, että tuppaa olemaan herkästi supisteleva kohtu, kun vähän kaikesta rasituksesta aiheuttaa säännöllisesti toistuvia supistuksia. Neuvona viimeisille työpäiville oli etten järjestä mitään muuta ohjelmaa niille ja äitiyslomalla lepoa lepoa - max. yksi asia hoidettavaksi per päivä.

Siro tyttö pötköttää pää alaspäin - asento lähes muuttumaton. Arvioi tunnustelun perusteella, että 2,8-3,2kg olisi syntymäpaino. En kyllä muuta odotakaan, kun ollaan aika pieniä molemmat vanhemmatkin :) Sf nyt 30cm ja painoa tullut kilon verran kahdessa viikossa. Seuraava käynti onkin jo raskausviikon 36 lääkärikäynti ja synnytystapa-arvio.

Paino +1100g (525g/viikko)
Verenpaine  111/68 (108/65)
Hb -
Sf 30cm (28cm)
Turvotus + (+)
Vauvan sykkeet 145 (155)
Liikkeet  ++ (++)

Nyt hyvillä mielin juhannuksen viettoon ja autoon istumaan 5-6 tunniksi.. Olemme varautuneet ajomatkaan ja mökkeilyyn seuraavasti:

- Auton takatilaan on tehty pehmustettu lepotila tyynyineen, jotta pääsen välillä makuuasentoon lepäämään.
-  Liikkeellä kiireettä - pysähdyksiä niin paljon kuin tarvitaan ja yksi pidempi sukulaisten luona matkalla.
- Lämpötyyny, kylmäkääre ja tukivyö mahdollisia kolotuksia varten.

Mökillä on tarkoitus yöpyä teltassa hyvällä patjalla ja tyynyillä varusteltuna. Katsotaan mitä siitä tulee, mutta ilmastoitu ja viileähkö tila houkuttelee sisätiloja enemmän.

Ihanaa juhannusta teille kaikille! 

Ensi juhannuksena meitä on kolme.
Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi <3