Raskaus tähän asti, osa 2.

Oi niitä aikoja, joista kirjoitin 1. huhtikuuta. Ei tilanne vieläkään ole katastrofaalinen, mutta enteitä siihen suuntaan on ilmennyt. Katastrofaalinen tarkoittaa kohdallani lepopotilaaksi joutumista. Koostin tuntoja viime viikoilta eli raskausviikoilta 27-30.

Yövalvomiset. Niistä on tullut jokaöisiä. Herään vessaan, kääntämään kylkeä, kolotuksiin, nivussärkyihin, kuumuuteen - kaikkeen mahdolliseen. Ainoastaan tytön liikkumisiin en heräile tai jos herätessäni liikkeitä tunnen, pystyn ne jotenkin sivuuttamaan. Eikä tuo heräily niinkään, mutta nykyään jään usein valvomaan jopa tunniksi heräämisen jälkeen. Tästä syystä olen iltapäivisin ja iltaisin superväsynyt.

- Liikkuminen. Aamuisin kävely bussipysäkille sujuu kivuttomasti. Kaikki muu kävely ja liikkuminen tämän lisäksi tuottaakin jo tukalia olotiloja. Niin, mites ne puheet vesijuoksemisesta - olisi varmaan paikallaan aloittaa ;)

- Itkua ja ahdistusta. Tunteiden vuoristorata ei ole ainakaan laantumaan päin. Itku tulee pienistä ja isoista asioista. Pieni riita tai erimielisyys ystävän kanssa tuntuu maailmanlopulta.

- Stressiä.  Viime aikoina mieleeni on hiipinyt stressin poikanen kaikesta tekemättömästä ja valmistautumattomuudesta. Paniikki siitä, että aika loppuu kesken. Stressin pohjalla on ehkä enemmän jännitystä koskien synnytystä ja tulevaa elämänmuutosta. Kaikki pitää saada nyt heti valmiiksi -ajatus on vaan oire millä mielenmyllerrys näkyy ulospäin.

- Seesteisyyttä. Kuinka ristiriidassa edellisen kohdan kanssa :) Mieheni kommentoi viikonloppuna, että näytän niin seesteiseltä ja rauhalliselta. Siltä minusta kaikesta huolimatta usein tuntuukin. Samaa sanovat kollegani töissä. Olen töissä ja vapaa-ajalla tunnettu äkkipikaisuudestani ja malttamattomuudestani, ja nämä piirteet ovat raskauden myötä hälventyneet - ei varmaan haittaa ketään minua tuntevaa.

- Masu ja sen koskettelu. Vaikka toisinaan ahdistun siitä, etten mahdu vaatteisiin tai miten hassulta monet niistä näyttävät päälläni, olen universumin kiitollisin ja onnellisin tilasta, jossa nyt olen. Ja tämä masu - rakastan sitä! <3

Kun olen lukenut muiden blogeja tai jutellut tuttujen kanssa, monet sanovat, että raskausaikana masua kosketteli kaikki - aina ärsyttävyyteen saakka. Masuani on mieheni lisäksi kosketellut vain kummityttöni, jonka kanssa onkin kiva höpötellä masujuttuja, ja yllättäen yksi miespuolinen kaverimme, joka nähdessämme laittoi automaattisesti käden vatsalleni. Yllätyin, muttei se minua häirinnyt, vaan oli itseasiassa kiva huomiointi.

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi <3