Perhevalmennus osa 3

Eilen oli viimeinen perhevalmennus, jonka aiheena oli imettäminen ja vauvan hoitaminen. Paikalla oli myös isä-perhetyöntekijä, jonka kanssa miehet pitivät oman session. Kuulemma tuokio oli leppoisa, kukin kertoi taustastaan ja tunnelmistaan isäksi tulon kynnyksellä. Heidän osionsa oli selvästi henkilökohtaisempi kuin mitä meillä naisilla oli. Lisäksi vähän harmitti, ettei mies ollut paikalla, kun tärkeitä vauvan hoitoon liittyviä asioita käytiin läpi..

Naisten sessiossa ei niinkään keskusteltu, vaan neuvolatäti piti kalvosulkeiset imetyksestä ja vauvan hoitamisesta. Loppuun katsoimme kaikki yhdessä liikenneturvallisuuteen liittyvän videon, jossa oli infoa niin Isofix-kiinnityksestä, turvakaukaloista kuin lapsen paikasta autossa. Meille tulee tämä Maxi-Cosin turvaistuin - kiitos ihanien ystävien! Kaukalo on yhteensopiva vaunujen kanssa ja tämä jäi juuri pieneksi heidän pienokaiseltaan.

Imetyksestä vielä. Se vähän jännittää, kun siitä on kuullut monia tarinoita ja kokemuksia lähipiiristä, kuinka se toisilla onnistuu ja toisilla ei millään. Toiset nappaa heti korvikkeet käyttöön ja toiset vannoo piiitkään imetyksen nimeen.

Poikkeuksetta kaikki imettäneet sanovat, että alkuun rinnat ovat niin pirun kipeät. Uskon. Aion yrittää parhaani, mutta tähänkään ei oikein voi valmistautua mitenkään. Sittenhän sen näkee mikä sujuu ja mikä aiheuttaa päänvaivaa - tai aiheuttaako mikään.

Isä otetaan mukaan syöttöihin, jotka hän toivottavasti hoitaa pullolla ja äidinmaidolla. Pumppailuhomma ja maidonkerääminen tuntuvat vielä niin utooppisilta toimilta, mutta onneksi sitten kun sen tarve on, apua on saatavilla pilvin pimein :)

Aion varautua hyvillä imetysliiveillä, -suojilla,  rintapumpulla, maidonkerääjällä ja hoitovoiteella.

Mitä imetysliivejä suosittelisit? Oletko kokenut imetyspaidat, -topit tarpeellisiksi?

Näihin Bravadon imetysliiveihin olen ihastunut.  UK:sta tilaamalla saa reilusti alemmilla hinnoilla kuin Suomesta.

Kuva bebes.fi.


9 kommenttia

 1. Mä en oo löytänyt tarpeeksi tukevia liivejä. Suosittelen, että valkkaat sellaiset liivit, missä ei ole mitään tukia, koska ne tuntuu tosi epänukavilta. Mä yritän etsiä urheiluliivien tyyppisiä imetysliivejä, koska ne on päällä yötä päivää ja hakaset ei oo kovin tarpeelliset.
  Tukea täytyy olla paljon, koska itsellä ainakin rinnat kasvoi maidon nousun myötä niin isoiksi ja raskaiksi, että ihoon tuli kamalat raskausarvet enkä ehtinyt siihen reagoida mitenkään.
  Imrtyspaidat on tarpeellisia, mutta kalliita ja rumia. Omaa vaatekaappia ei siis aaa käyttöön masum kadottukaan, koska tissi pitää saada esiin salamannopeaati. Aika köyhällä vaatevarastolla taitaa mennä koko imetysaikakin siis..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! Huomaan jo nyt raskausaikana, että kaarituelliset liivit on alkaneet painaa aika lailla. Toisaalta kun olen käyttänyt kaarituettomia, niin rinnat roikkuu ties missä.. pitäisi löytää loppuraskauteen joku välimuoto näistä ja mahdollisesti imetykseenkin?
   Ehkä imetysliivejäkin on varmin hankkia vasta maidon nousun jälkeen?
   Huvittavaa ja ärsyttävää tuo äitiys- ja imetyslisä, mikä vaatteisiin ja tarvikkeisiin laitetaan - kaikki nimenomaan näihin tarkoitettu tuntuu tyyriiltä.
   Sama vaatevaraston vähyys (olemattomuus) jatkuu siis vielä imetyksen ajankin :/

   Poista
 2. Imetystopit olivat täällä se pelastus! Imetystoppi ja päälle ihan tavallinen napillinen (riittävän alas aukeava) paita on ollut viimeiset puoli vuotta THE Vaatetus. Muita imetysvaatteita en ole hankkinut. Suosittelen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - pitääkin tutustua tarjontaan :)

   Poista
 3. Heippa!

  Carriwell on myös ollut mun suosikki imetysliivien hankinnassa ja siitä valikoimasta mulla on ollut mm. tällaiset: http://www.pikku-papoose.fi/carriwell-seamless-nursing-bra-luukkuliivit-p-176.html
  Ja tällaiset yökäyttöön: http://www.pikku-papoose.fi/carriwell-comfort-pehmoimetysliivit-p-172.html
  Rintojen koko varmasti vaikuttaa tosi paljon, mutta mulla on esim. nyt käytössä 80C ja nuo ovat oikein napakat + kaarituettomat.
  Eilen tein ilokseni löydän KappAhlista ja löysin tosi hyvin istuvat imetysliivit sieltä. Kaksi kappaletta (mustat+valkoiset) n.20 euroa. :)

  Imetyspaidat ja -topit ovat jääneet hyllylle. :)
  Esikoista imetin usein ihan tavan henkkamaukkatopilla, joiden kaula-aukko antoi myöden vetää se toppi tissin alle ja päällä neuletakkeja tai ihan tavan paitoja. Eli paitaa ylös ja topin kaulusta taas alas. Toimi mun koko 18kk imetystaipaleen oikein hyvin :)

  Tsemppiä valintoihin ja onnea loppuraskauteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kattavista vinkeistä ja kokemusten jakamisesta :)
   Carriwellit (molemmat) vaikuttavat kyllä hyviltä. Pitää varmaan tilata testattavaksi, jotta näkee onko niissä riittävä tuki..
   KappAhlin ja Lindexin valikoimiin pitää myös tutustua, kun haluaisin tehdä nämä väliaikaishankinnat kohtuuhintaisina.

   Poista
 4. Mulla on yhet imetysliivit changesta ja kahet jotkut ruotsalaiset liivit ellokselta. Näissä elloksen liiveissä ei oo kaaritukia mut on hyvät ja napakat, kokoa 80C ja yöllä ihanan huomaamattomat. Changen liivit ostin eka ja niissä on kaarituet ja painoivat aluks kun ei niin napakoihin liiveihin ollu tottunu mut sitku pari viikkoo olivat yötäpäivää päällä ni tottu :) sit tuntu jo oudolta olla vaik yöllä ilman :D ja aluks myös aika pakko pitää yölläki liivejä kun rinnat vuotaa. Imetystoppeja on pari ihan h&m mallistoa ja ajaa asiansa. Tavallisetkin topit venyy sen verran et rinnan saa ulos eli ei oo välttämättömiä olleet imetyspaidat. Mua ei muuten esim maidon nousu sattunut :) en itseasiassa huomannu koko hommaa muutaku parin päivän päästä koon kasvamisesta. Maitooki multa tuli heti synnytyksen jälkeen eli en joutunu oottelee sitä "nousua". Nännit tietysti meni aluksi rikki ja olivat kipeät kun ei oo tottunu et niitä koko ajan joku imee mut sanotaanko että kuukaudessa tottuivat täysin :)


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinullekin vinkeistä. Täytyy vaan kokeilla muutamia imetysliivejä ja yrittää näin löytää itselle sopivat.
   Alan tulla siihen tulokseen, että varsinaisia imetysvaatteiata en ehkä hanki..mahdollisesti yhden/kaksi toppia tai paitaa, mutta yritän pärjätä venyvillä normipaidoilla.

   Poista
 5. Käytin ekassa raskaudessa Carriwellin imetysliivejä. Ne oli tosi mukavat päällä, mutta eivät juurikaan tukeneet ja ohuen matskun takia kaikki näkyi läpi.

  Nyt ostin nuo Bravadon liivit ja oon ollut tosi tyytyväinen. Laskettu aika on heinäkuussa, mutta pidän niitä jo nyt joka päivä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3