Neuvolalääkäri rv 27+5

Ensimmäinen neuvolalääkäri oli aamulla ja käynti oli juuri sellainen, mitä tutut olivat kertoneet (pelotelleet). Vähäsanainen, huonosti suomea puhuva ja hyvin kiireinen naishenkilö halusi vaan päästä eroon meikäläisestä. No eipä se juuri haitannut, vähän ärsytti ja huvitti. Vaihdoimme miehen kanssa huvittuneita katseita, kun saman tien huoneen oven suljettua lääkäri sanoi: "Voit riisuuntua ja hypätä tutkimuspöydälle."

Alakerran tutkimus ei ikinä ole kovin miellyttävää, mutta kaikki tuntui olevan mallillaan, samoin lapsivettä normaalisti ja sf-mittaa tullut 4cm lisää, ollen nyt 24cm.  Katsoin käyriltä, että mennään aika tasan ala- ja keskikäyrän keskellä. Painoa mamalle oli tullut 2,5 kg viidessä viikossa (nyt yhteensä 8kg).

Pikkusella kaikki edelleen hyvin <3<3<3 sehän on tärkeintä. Sydänäänet 145 ja pötköttelee masussa pää alhaalla, selkä vasemmassa kyljessä kiinni. Meidän hassu pieni tyttö <3

Sain samalla raskaustodistuksen tulevan lauantaista lentoa varten. Finnairin vaatimus rv 28:sta alkaen. Lääkärin oma mielipide oli, että hän ei lentäisi enää viikon 25 jälkeen. Mutta luotan omaan vointiini tässä asiassa - ei supisteluja, eikä muutenkaan mitään hälyyttävää ole ollut missään vaiheessa raskautta. Sain ohjeeksi liikkua ja juoda paljon lennon aikana. Tukisukat jalkaan ja mahdollisuuksien mukaan jalat ylös. Ennenaikaista synnytystä suurempi riski on laskimotukokset eli veren pakkautuminen jalkoihin tms. ja heti perillä lääkäriin, jos esiintyy toispuoleista kipua tai toispuoleista turvotusta jaloissa/vatsan seudulla/nivusissa.

Haluan jakaa kanssanne hyviä käytöstapoja käsittelevän tekstin, koskien raivostuttavia oletko raskaana? milloin ensimmäiselle sisarusta? -kyselyjä. Blogi on yksi muotiblogisuosikeistani. Hienoa, että niin eri aihepiiriä useimmiten käsittelevä on tarttunut juuri tähän aiheeseen.
Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi <3