30. raskausviikko (29+0)

Uudelle raskausviikolle siirrytty melko vaivaisissa tunnelmissa. Palasimme reissusta perjantaiaamuna eli reilun  neljän tunnin paluulento ajoittui yöaikaan, mikä on raskasta oli raskaana tai ei. Nukkumisesta ei oikein tullut mitään ja sekös aiheutti utoppiisen olon. Samoin selkä alkoi kipuilla heti alkumatkasta. Kotiin päästyä jalat vei suoraan omaan sänkyyn unten maille - johan helpotti!

Perjantai meni valvomisesta toipumisessa, enkä oikein jaksanut edes sohvalta nousta. Eilen olin miehen kanssa heti klo 8 jälkeen kirpputorilla vanhoja vaatteita ja tavaroita kauppaamassa. Sen jälkeen myöhäiselle lounaalle ystävän kanssa, piipahdus tuttavien järjestämässä ravintolapäivän kahvila Huvikummussa ja illalla veneretki ystävän kanssa, niin olipas taas ohjelmantäytteinen päivä. Välissä tietenkin jääkiekkoa - eli melkosen kiriettä pitänyt täällä.

Nyt on huollettu sielua ja mieltä ja aika palata arkeen, mikä sekin tuntuu ihan mukavalta. Kenties siksi, että huomenna kun palaan töihin, on töitä jäljellä enää reilu viisi viikkoa. Blogin päivitysrytmikin palautuu normaaliksi :) Ensi viikolla on taas neuvola (jatkossa jo kahden viikon välein) - ollaan niin pitkällä jo!

Sikiön paino: 1350 g
Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 25,5 cm
Koko pituus: 35 cm

Vauva

Tämän viikon alussa sikiö on 27 viikkoa vanha. Tutkimukset osoittavat, että jos äiti rentoutuu kuuntelemalla rauhallista musiikkia, myös sikiön liikkeet ja sydämensyke rauhoittuvat. Kun se on tottunut tähän musiikkiin, rauhoittuu se kerta kerralta nopeammin. Tämä on merkki siitä, että lapselle on kehittynyt muisti ja se voi tunnistaa aiemmin kuulemansa musiikin.

Lapsen pää on nyt lähes oikeassa koossa suhteessa kehoon.

Minä

Olisi tietysi ihanaa, jos voisi aina tuntea olonsa vahvaksi ja energiseksi, mutta tulee päiviä, jolloin olet kaikkea muuta kuin parhaimmillasi.

Anna kehosi kertoa mitä se tarvitsee. Oletko väsynyt, uupunut, nukut huonosti? Onko sinulla vaivoja, jotka vetävät mielialasi pohjamutiin ja vievät energiasi? Vältä rasittamasta itseäsi liikaa. Ota kehosi viestit vakavasti ja yritä saada levätyksi myös päivällä.

Vaikka olisit yöaikaan kuinka väsynyt, pikku ”pomo” kohdussasi voi olla sangen virkeä. Jos pystyt unohtamaan, että pian pitäisi nousta ylös, voi olla ihanaa makailla paikallaan ja tuntea liikkeet vatsassa. Ehkä päivä on ollut niin kiireinen, ettei siihen ollut mahdollisuutta aikaisemmin? Ehkäpä menitkin nukkumaan epämääräisen levottomana miettien, milloin viimeksi tunsitkaan pienokaisen potkivan? Yritä siis nauttia näistäkin hetkistä!

Masutytön liikkeet ovat voimistuneet ja napakoituneet. Hämmästyn edelleen joka kerta, kun iskua tulee kylkiin, virtsarakon seudulle - ja nyt viimeisimpänä napaa kohti. Tyttö hyörii pitkin päivää ja etenkin iltasella, mutta ei juurikaan pidä öisin hereillä. Liikehdintä on ihanaa ja äidin mieltä rauhoittavaa <3 

Muutama ihanuus tarttui taas matkaan kirpparilta <3


Vaateihanuuksia alkaa olla jo ihan kivasti, vaikken ole vielä edes ystävieni aarteita päässyt katsomaan. Tiedossani on neljä ystävää, jotka ovat lupailleet lainaavansa/antavansa/myyvänsä minulle omien pienokaistensa vauva-ajan vaatteita. Vaatevarastot tulevat luultavasti paisumaan melkoisiksi seuraavien 2kk:n aikana, mutta ei kai niitä liikaa voi olla?!! :)

4 kommenttia

 1. Mä oon joutunut laittamaan noita lainavaatteita jo käyttämättöminä sivuun kun ei niitä oo ehditty pitää ja neiri kasvaa niin nopeasti. Oon yrittäny pitää huolta että itse uutena ostmiani ja lahjaksi saatuja ainakin ehditään pitää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäki luulen, että osa lainavaatteista / kirpparilöydöistä jää käyttämättä.. varmana ne huonokuntoisimmat. Mutta parempi enempi kuin liian vähän.

   Poista
 2. Pikkuruiset vauvan vaatteet ovat kyllä suloisia! Itsekin olen joutunut jarruttelemaan vaatteiden hankinnassa, ettei sitten käy niin, ettei niitä kerkeä käyttämään... Isompia kokoja olen säilönyt pahvilaatikkoon mutta jo nyt veikkaan, että unohdan ne sinne... Olen yrittänyt lohduttautua ajatuksella, että vaatteita pikkuiselle saan olla ostamassa tulevaisuudessa jatkuvasti! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3