Raskausviikko 27 (26+0)

Olet tänään 26 viikkoa raskaana. 14 viikkoa jäljellä laskettuun aikaan.

Sokerirasitus.Eilinen sokerirasitus sujui mallikkaasti, ainoastaan väsymys vaivasi loppupäivän. Piti ihan päikärit nukkua testistä kotiuduttuani. Masuasukki sai hirmu sätkyt, kun join 2 lasillista jääkylmää sokerilientä. Hyörintä jatkui koko kahden tunnin ajan <3 toinen piti äitille seuraa, etten nukahda terveyskeskuksen odotushuoneeseen.

Tulokset oli puhtaat eli ei raskausajan diabetestä. Tarkemmat arvot: paastoarvo 4.8 (raja 5.3), 1h arvo 8.5 (raja 10) ja 2h arvo 6.7 (raja 8.6).

Taas on tämäkin viikko mennyt vauhdilla. Yhtenä iltana pääsin jopa kävelylenkille :) jälleen nivuskivut ja häpyluun kolotukset tekivät etenemisestä enemmänkin lyllerrystä kuin kävelyä. Mutta topakkana vaan jatkoin kävelyä. Vesiliikkuminen saattaisi olla sopiva liikuntamuoto loppuraskauden ajalle, jos haluaisi ihan oikeasti liikkua muuten kuin kävellen. En vaan ole mikään uimahallien ystävä :( 

Malttamattomana jo odotan aurinkolomaa, johon suuntaamme miehen kanssa 2 viikon päästä muutamaksi päiväksi. Ai ai, aurinkotuolissa pötköttelyä (tuntuukohan kuinka mukavalta..), mojitoja (alkoholittomina), ylenpalttista herkuttelua ja uima-altaassa lillumista.

Vau:n uutiskirjeen otsikossa; suonikohjuja ja peräpukamia. Onneksi ei sentään!

Sikiön paino: 900 g
Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 22,5 cm
Koko pituus: 31 cm

Vauva

Tämän viikon alussa sikiö on 24 viikkoa vanha. Aivoaallot ja aistit aktivoituvat ja aivopoimut aivojen pinnalla alkavat kehittyä asteittain. Sikiö alkaa reagoida kohdun ulkopuolelta tulevaan valoon. Selkäranka koostuu nyt 33 renkaasta, 150 nivelestä ja 1000 jänteestä! Seuraava kuukausi on sikiölle erittäin aktiivista aikaa, se kasvaa nopeasti ja lihoo.

Minä

Iloitse jo kulkemastasi matkasta ja nauti tästä rauhallisesta etapista. Normaalissa raskaudessa ei ole mitään syytä pidättäytyä seksistäkään. Ajattele millaista voimaa voit saada seksuaalisuudestasi!

Seksi myös lisää sinun ja kumppanisi keskinäistä läheisyyttä – ja on oivallinen tapa pitää itsensä kunnossa ja parantaa lantionpohjanlihaksia synnytystä varten. Suo siis itsellesi tämä nautinnon ja ilon lähde.

Näetkö nykyään paljon unia? Ennen kuin tulit raskaaksi, et ehkä nähnyt kovinkaan usein unia lapsista, mutta nyt niitä voi vilistää unissasi tuon tuostakin. Osa unista käsittelee pelkojasi itsesi ja lapsen puolesta. Ne ovat keino käsitellä osaa niistä peloista, joita kaikki naiset kokevat raskausaikana. Osa unista toimii myös synnytykseen valmistautumisena. Tavallisesti unet ovat hyviä ja niissä iloitset lapsesta. Jos muistat unesi, ne kannattaa ehkä kirjoittaa muistiin, kun heräät. Saatat paremmin ymmärtää, miksi näit sellaista unta. Jätä kuitenkin kaikenlaiset unikirjat sikseen: sinä itse osaat tulkita unesi parhaiten.

Kuva viikon takaa (25+0)


3 kommenttia

 1. Heippa! Katoin että olit laittanut tuosta minulla myynnissä olevasta mekosta ja paidasta kommenttia! :) Ne tosiaan saa ostaa pois! Siellä mun postauksessa olikin mun sposti osoite niin laita sinne kysymyksiä ja/tai yhteystietoja tulemaan niin tehään kaupat ;)

  VastaaPoista
 2. Jee, sokerirasitus selätetty :) Se on kyllä kamala, mulle ainakin oli :P Ja hyvät vaunut valkkasitte ;) Muistinkohan jo kommentoida tänne niistä? Kerran ainakin jo piti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vielä vinkistä :) tilaan vaunut nyt toukokuulla samasta paikasta.

   Poista

Kiitos kommentistasi <3