Raskaus tähän asti

Yleisesti voisin sanoa päässeeni helpolla, sillä en ole viettänyt yhtään päivää vessanpönttöä halaillen, selkäkivuissa sängyssä kierien tai mitään mutta todella lamaannuttavaa. Olen kuitenkin saanut kokea jo yhtä ja toista pienempää vaivaa.. Enköhän saa vielä osani myös niistä suuremmistakin, mitä lähemmäs heinä-elokuuta mennään.

Alkuaika, viikot 5-10

Kuvotus ja ällötys. Kolmen, neljän viikon ajan minulla oli lähes päivittäin kuvottava olo (tosin tajusin tämän vasta jälkikäteen) Itsenäisyyspäivän vietin sängyssä kuin olisin vatsataudista kärsinyt, mutta silloinkin lähdin illalliselle vichy kainalossa ja olo siitä pikkuhiljaa koheni.

Yritin helpottaa oloa syömällä ja napostelemalla koko ajan jotain pientä, kuten mandariinia, omenaa ym. ja jätin hetkeksi kahvin juonnit sikseen. En kokenut tämän helpottavan oloani lainkaan. Yhä useampi ilta meni sohvalla lepäillessä eli taisin olla myös aika väsynyt.

Mitä muuta? Ajelin -20c pakkasessa auton ikkunat sepposen selällään, kun kuumotti kovin. Kaupassa kiersin homejuustohyllyt kaukaa. Tunteet (etenkin vihan, surun ja liikutuksen) kiihtyivät nollasta sataan sekunnin sadasosissa. En ollut kovin miellyttävä kollega tahi vaimo.

Mutta siinäpä ne suurimmat oireilut olivatkin. Muistaakseni ;)

Nyt, viikoilla 17-22

Selkä-, niska-, lantio- ja nivusseutujen vaivat ovat tulleet osaksi viikkojani. Edelleen on päiviä milloin ei mitään paikkaa ei kolota, mutta yhä useammin selkää vääntää, nivuset ovat arat ja hellät ja/tai lantionseudulla polttelee.

Apua kolotteluihin saan viikoittaisesta mammajoogasta, lämmitettävästä kauratyynystä, käynneistä urheiluhierojalla sekä tukivyöstä. Töissä istun osan päivää satulatuolilla, jos se hieman säästäisi väsyvää selkääni. Muutaman kerran tarttunut panadoliin pää- tai selkäkipujen takia, mutta suuremmilta sairasteluilta välttynyt täysin.

Lisäksi tytöstä, joka ei osaa röyhtäillä on tullut kokopäiväinen kurnuttelija. Niin, ällöttävää. Närästys vaivasi ikävästi jo alkuraskaudessa, nyttemmin hieman helpottanut, mutta on edelleen päivittäistä. Töissä mietin, että kuuluukohan kurnutukseni lähimpänä istuvan työkaverin korvaan. Niin äänekkäiltä ne tuntuvat.

Summa summarum. Useimmiten tunnen oloni hyvinvoivaksi ja energiseksi. Niin usein, että odotus on kaikin puolin ollut nautinnollista aikaa ja siksi en pienistä valita tai edes mainitse kun niistä minulta kysytään. Paitsi ehkä miehelleni. Toivottavasti sama meno jatkuu, mitä pidemmälle odotus etenee.

Pääsiäiskeleistä nautiskellen.Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi <3