Perhevalmennus osa 1

Tänään suuntasimme työpäivän päätteeksi ensimmäiseen perhevalmennukseen. Hieman näin aikainen ajankohta ihmetyttää, mutta kait se on toisaalta se ja sama, milloin valmennukset järjestetään.  Ensimmäisen kerran aiheena oli synnytys.

Paikalla meitä oli noin 6 paria ja kaksi kätilöä alueen neuvolasta pitämässä valmennusta. Esittelykierroksella selvisi, että suurimman osan lasketut ajat ovat heinäkuulla, muutamalla ihan siinä elokuun kynnyksellä. Tapaan aina vertailla masuja, niin selkeästi oma masu kuuluu ismopien joukkoon :D

Sisällöltään valmennuksessa käytiin läpi aikaa ennen synnytystä, lähinnä mahdollisia oireiluja, joita esiintyy viikon 30 jälkeen ja raskauden loppuvaiheessa. Puhuttiin myös mahdollisuudesta tutusta sairaalaan etukäteen, hammashoidosta ja lopulta itse synnytyksestä. Eri kivunlievitysvaihtoehdot esiteltiin ja synnytyksen vaiheet. Aika pintapuolisesti. Katsoimme huvittuneina 80-luvulla tehdyn videon, jossa synnytys eteni kuin sadussa - ammekohdassa naisella olisi hyvin voinut olla viinilasi kädessä. Liikutuksen aalto pyyhkäisi taas lävitseni, kun päästiin videolla siihen kohtaan, jossa lapsi nostetaan äidin rinnalle. Apua, sitä itkun määrää, kun me, kaikki kolme parumme samaisessa tilanteessa. <3

Valmennus oli ihan ok ja tavallaan synnytystä koskien tiedonjanoni on ehtymätön. Alan olla ihan luottavaisin mielin sen suhteen, jos ja kun pääsen alateitse synnyttämään. Mukava samalla käydä miehen kanssa näitä juttuja lävitse. Luotto myös häntä kohtaan huoltojoukkoina ja tukenani kasvaa koko ajan, mitä enemmän käymme asioita läpi yhdessä.


1 kommentti

  1. Meillä valmennukset pidettiin klo 8 arkiaamuna. Mulla ne meni työajalla mutta T:lla ei. Kolmesta kerrasta kävimme vain kerran koska sikainfluenssa (vai oliko se lintu) rokotteet sekoitti aikataulut.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3