100 päivää!!

Tänään jäljellä 100 päivää laskettuun aikaan. Raskauden kesto keskimäärin 280 päivää (40 viikkoa). Mahtavaa.

100 päivää laskettuun aikaan
65 päivää äitiysloman alkamiseen
14 päivää myöhäisen talviloman viettoon
1 päivä sokerirasitukseen ;)

Viikonloppuna tuli istuttua auton kyydissä yhteensä vajaa 700 kilometriä ja sen vaikutukset ovat tuntuneet kropassa koko alkuviikon. Selkä puutuu nopeasti ja aivan tuskaa oli ajella takaisin päin sukulointireissulta. Koko oikea puoli kropasta oli aivan puuduksissa, itku meinasi päästä loppumatkasta. Muuten vointi jatkunut lähes muuttumattomana - närästys jatkuu, nivusia kolottaa, muuten olo on energinen ja reipas.

Saimme sukulaisvisiitiltä mukaan tuliaisia Perusta asti; alpakanvillapipon pienokaiselle sekä kirjaillun tyynyn, jonka päätynee pinnasängyn koristeeksi. Kolusin läpi yhden äitiyslaatikon verran vanhoja vauvanvaatteita (vanhimmat ovat yli 30 vuoden takaa, mummoni minulle kutomia) ja muutamia vaatteita 8 vuoden takaa, jolloin minun puolen sukuun syntyi viimeksi tytöntyllerö. Muutamat kivat villavaatteet ja normaalit vaatteet kotiutimme tältä reissulta.

Huomenna sitten luvassa sokerirasitus. Millasia kokemuksia muilla sokerirasituksesta? Kerron omistani sitten, kun se on ohitse.


4 kommenttia

 1. Mä olen huomannut, että eri kaupungeissa on ihan eri makuiset ne litkut, mitä sokerirasituksessa pitää juoda. Itse kävin Espoossa ja se litku oli ainakin ihan perus sokerilientä, eli tosi oksettavaa. joillakin kuulemma on ollut mehukatin, tai jopa cokiksen makuista.

  Ei se nyt mitään kivaa ole, mutta kai sen kestää. Pahinta on ehkä se, kun ei saa nukahtaa eikä juoda ja suussa maistuu se litku. Mut se on vaan pari tuntia elämästä, kyllä se on ihan siedettävissä.

  VastaaPoista
 2. Juu, ei se varmaan mukavaa ole, muttei maailmanloppukaan. Tai en usko, että pyörtyilen, voin todella huonosti, oksentelen tms. Espoossa koe, joten perussokerilientä luvassa :/

  VastaaPoista
 3. Mun ei tarvinnut käydä testissä. Se tuli pakolliseksi vasta neidin syntymän jälkeen. Onneksi koska en tiedä miten olisin saanut sen alas.

  VastaaPoista
 4. Lucky you :) Uskon, että litku menee alas, mutta aiheuttaako se millaset olot?!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3